Nowsze leki słabe na objawy pozytwne.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Stasiek
zaufany użytkownik

Nowsze leki słabe na objawy pozytwne.

Post autor: Stasiek »

Dlaczego jest tak że jak wymyśla jakiś nowszy lek typu Abilifay czy Zypsila czy nawet te nowoczesne to one słabo działają na objawy pozytywne , są dobre ale dla tych co mają lekkie objawy , mnie nie ruszają , ja muszę brać stare silne leki w kosmicznych dawkach z ogromnymi skutkami ubocznymi . Dla czego nie wymyśla coś dobrego i mało szkodliwego a za razem silnego?
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Re: Nowsze leki słabe na objawy pozytwne.

Post autor: Niemamnie »

Jeden z mechanizmów powodujących chorobę czyli dopamina został wyczerpany na etapie tworzenia starych leków, nie da się już bardziej ich ulepszyć pod tym kątem, a inne mechanizmy dopiero są odkrywane.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

moze spruboj
stary sprawdzony polski
SULPIRYD
ja testuje na negatywy nawet dobry tu biora na forum mowia ze dobry
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Bo u nie wszystkich objawy pozytywne to główny problem. Chyba dla większości chorych to objawy negatywne są większym problemem. A tu leki 2 generacji działają lepiej podobno.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

Gdzieś przeczytałem, że to zależy od dawki. Jeżeli mniej to mocniej aktywuje człowieka, jeżeli więcej tego lekarstwa to bardziej uspokaja i uśmierza psychikę.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

Digital pisze: czw lip 04, 2019 3:43 pm Gdzieś przeczytałem, że to zależy od dawki. Jeżeli mniej to mocniej aktywuje człowieka, jeżeli więcej tego lekarstwa to bardziej uspokaja i uśmierza psychikę.
No to jest oczywiste. Ale jeśli chodzi o stare leki to ja np. mam taki kłopot z pernazyna niby silny lek na pozytywy, ale ja na dawce 300mg nie wytrzymywałem. To było coś strasznego. Ale zmniejszyli mi na 200 mg i już troche ulżyło(choć te 100 mg więcej jeszcze się nie wypłukało).
ODPOWIEDZ

Wróć do „neuroleptyki”