Nowsze leki słabe na objawy pozytwne.
Moderator: moderatorzy
Nowsze leki słabe na objawy pozytwne.
Dlaczego jest tak że jak wymyśla jakiś nowszy lek typu Abilifay czy Zypsila czy nawet te nowoczesne to one słabo działają na objawy pozytywne , są dobre ale dla tych co mają lekkie objawy , mnie nie ruszają , ja muszę brać stare silne leki w kosmicznych dawkach z ogromnymi skutkami ubocznymi . Dla czego nie wymyśla coś dobrego i mało szkodliwego a za razem silnego?
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Re: Nowsze leki słabe na objawy pozytwne.
Jeden z mechanizmów powodujących chorobę czyli dopamina został wyczerpany na etapie tworzenia starych leków, nie da się już bardziej ich ulepszyć pod tym kątem, a inne mechanizmy dopiero są odkrywane.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- piotrs
- zaufany użytkownik
moze spruboj
stary sprawdzony polski
SULPIRYD
ja testuje na negatywy nawet dobry tu biora na forum mowia ze dobry
stary sprawdzony polski
SULPIRYD
ja testuje na negatywy nawet dobry tu biora na forum mowia ze dobry
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Bo u nie wszystkich objawy pozytywne to główny problem. Chyba dla większości chorych to objawy negatywne są większym problemem. A tu leki 2 generacji działają lepiej podobno.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Gdzieś przeczytałem, że to zależy od dawki. Jeżeli mniej to mocniej aktywuje człowieka, jeżeli więcej tego lekarstwa to bardziej uspokaja i uśmierza psychikę.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
No to jest oczywiste. Ale jeśli chodzi o stare leki to ja np. mam taki kłopot z pernazyna niby silny lek na pozytywy, ale ja na dawce 300mg nie wytrzymywałem. To było coś strasznego. Ale zmniejszyli mi na 200 mg i już troche ulżyło(choć te 100 mg więcej jeszcze się nie wypłukało).