Powrót do byłego

relacje rodzinne i ogólnie interpersonalne

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator

Powrót do byłego

Post autor: Maksymiliana »

Kiedy podejmowałam się pracy w magazynie jeszcze nie wiedziałam, że spotkam tam swojego byłego chłopaka, który bądź co bądź zachował się wobec mnie strasznie, byliśmy ze sobą jakiś czas, kiedy to w okolicach końca wakacji 2017r. mnie zdradził. Parę miesięcy później napisał do mnie, czy bym mu wybaczyła, bo popełnił błąd. Wtedy powiedziałam NIE i tak historia się skończyła. Oczywiście nie permanentnie, bo pisał do mnie co jakiś czas.

No i przychodzę w poniedziałek na 1 dzień pracy w magazynie patrzę, a tam on. W pierwszej chwili poczułam straszny żal że tu jestem, jednak przeszło mi to. Kiedy pracownica magazynu oprowadzała nas po poszczególnych działach magazynu, wtedy mnie zauważył. Po tym szkoleniu, kiedy mogłam już sama chodzić i kompletować zamówienie podszedł do mnie i zaczęła się rozmowa. Na początku trochę widać, że się bał, jednak rozmowa jakoś się toczyła. Szczerze mnie przeprosił za to co zrobił, powiedział, że więcej tego nie zrobi. W głębi rozmów zapytał, czy ma jakieś szanse u mnie. Powiedziałam, że się zastanowię. Od razu rzuciło mi się w oczy to, że się zmienił od tego czasu - wydoroślał, zmężniał. Przestał być gówniarzem napalonym na wszystko.
Zostawił mnie samą. Długo myślałam nad tymi wszystkimi za i przeciw. Jednak Za wygrały. Dałam mu szansę. Wszystko co złe mu zapomniałam, bo po co rozpamiętywać to.
Dodatkowym Za było też to, że go znam, wiem co lubi itd. dlatego nie musiałam z nim zaczynać znajomości od kompletnego zera. W końcu byliśmy parą.
No i tak te dni minęły, w pracy ciągle ze sobą gadamy, dziś się z nim spotkałam tak na dłużej - w parku a potem poszliśmy do niego. Było naprawdę mega dobrze i miło :D
Dobrze mieć bliską osobę. Dlatego nie żałuję tego, że dałam mu szansę, dostrzegam różnicę między nim w 2017 a teraz :icon-smile:
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Re: Powrót do byłego

Post autor: wowo »

Życzę najlepszego [emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Awatar użytkownika
devil89
zaufany użytkownik
Status: Anioł Stróż

Post autor: devil89 »

Czas pokaże czy to słuszna decyzja, wydaje mi się że po zdradzie wszystko już jest inne ale mimo wszystko powodzenia.
"Nieważne jak zaczynasz ważne jak kończysz..."
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Nie wiem czy warto wracac do starej znajomosci, ktora Cie zawiodla, wlasciwie tylko po to aby nie byc sama. Uwazaj, bo osoba, ktora raz zdradzila moze to zrobic znowu, wykorzystac, ze masz tylko ja.
Ja bym szukal nowej znajomosci. Bez zdrady na koncie.
No ale to ja. Zycze Ci szczescia.
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Post autor: Kiciuś_XXL »

Życzę powodzenia, choć mogą być problemy, dlatego życzę jeszcze dużo siły
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

Ponoć natura ludzka jest niezmienna i jak ktoś jest zdrajcą to zdrajcą pozostanie. Ale osobiście wierzę że człowiek może zmieniać sie jeśli tego chce i nad sobą pracuje, tym bardziej dla drugiego człowieka i gdy mu zależy. Jeśli umiesz wybaczyć cos takiego to tylko dobrze o tobie świadczy że jesteś na wyższym poziomie duchowości. Jednak bądź ostrożna żebyś nie cierpiała. Życzę szczęścia i powodzenia.
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

A czym w ogóle jest zdrada w relacjach miłosnych. Poszukiwaniem ciągłym najlepszego partnera. Każdy ma prawo do poznania jak największej liczby potencjalnych kandydatów/kandydatek. Później okaże się, że to tylko było sprawdzanie przed czymś większym - spełnieniem w miłości, a wszyscy poprzedni to nic takiego. Nie wiem czy to w ogóle można nazwać zdradą. :mrgreen:
Teraz, żeby być z Tobą, Maksymiliana, to tamten chłopak musiał pewnie zdradzić wszystkie inne znajomości które w owym czasie nawiązał.
Dobrze, że ja nie bawię się w takie gry i mam święty spokój.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Powodzenia. Czasami warto dać drugą szansę. Jeżeli mogę napisać: wybaczaj, lecz nie zapominaj.
Obrazek
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

cezary123 pisze: ndz maja 26, 2019 1:56 pm A czym w ogóle jest zdrada w relacjach miłosnych. Poszukiwaniem ciągłym najlepszego partnera. Każdy ma prawo do poznania jak największej liczby potencjalnych kandydatów/kandydatek. Później okaże się, że to tylko było sprawdzanie przed czymś większym - spełnieniem w miłości, a wszyscy poprzedni to nic takiego. Nie wiem czy to w ogóle można nazwać zdradą. :mrgreen:
Teraz, żeby być z Tobą, Maksymiliana, to tamten chłopak musiał pewnie zdradzić wszystkie inne znajomości które w owym czasie nawiązał.
Dobrze, że ja nie bawię się w takie gry i mam święty spokój.
Matko, jakie Ty bzdury piszesz, z calym szacunkiem do Twojej niemalej wiedzy.
Jakie znajomości znowu musial zdradzac?
Nie masz spokoju, cierpisz przez samotnosc.
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Catastrophique pisze: ndz maja 26, 2019 4:29 pm
Jakie znajomości znowu musial zdradzac?
A kto go tam wie :)
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Post autor: Kiciuś_XXL »

Jest szansa, ze będzie dobrze. Wystarczy się postarać.

Ja się rozwiodłem, po czym wróciłem z powrotem do żony i tak sobie żyjemy ze dwa lata będzie.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator

Umiałam mu to wybaczyć, bo widzę, że się zmienił.

@Petruccio - dzięki za radę ;)

@devil89 - ja mu to wszystko wybaczyłam, gdybym tego nie zrobiła, to dalej miałabym na niego wyjebkę, delikatnie mówiąc.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

ciężko tak tobie poradzić znając to z opisu.Jeśli to co piszesz jest prawdą to ciężka sprawa ze względu na zdradę .Masz moze poczucie winy jakieś nie wiem ale najważniejsze byscie siebie kochali i byli dla siebie czuli i dobrzy ,rozmawiali ze sobą itd ,pomagali sobie.
maciolla1995
bywalec
Status: nikt

Post autor: maciolla1995 »

Ja tam nie mam nikogo nie miałem i nie chce mieć, wiem tylko że czasami się może źle to odbić na osobie bo ktoś może człowieka zawieść i potem sa przykre wspomnienia. Ale dobrze że jakoś ci się układa z tym człowiekiem. Życzę powodzenia ;d
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

Ale możesz też dobrze trafić i wtedy nie masz po co wspominać bo wszystko co dobre masz obok siebie wciąż i stale.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator

huh, odkopaliście temat. Chodzi ze mną do psychiatry, kontroluje czy biorę leki. Jest dobrze :)
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Widocznie podoba mu się lekarka. Ja bym go rzucił ;).
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator

ekhm....... ja widze co robi u lekarki

[Lekarz] {biurko} [Ja] [On]
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Widać, umie udawać. Pewnie się z nią spotyka potajemnie ;).
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator

Przestań

Wróć do „rodzina i otoczenie”