10 lat klopazpolu i dalej to samo
Moderator: moderatorzy
Re: 10 lat klopazpolu i dalej to samo
Tu zachodzi pewien paradoks, lek który ma człowiekowi pomóc nie działa w ten sposób w ogóle ale przynosi same straty na organizmie, upośledza, niszczy wątrobę, wzrok, człowiek od niego tyje masakrycznie itp itd, to jest chore.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Znam człowieka który już 15 lat chodzi z nowotworem i bierze chemię. On chce żyć więc musi brać ta chemię bo ona utrzymuje go przy życiu. I on nie ma innej opcji.
No dobra są gorsze leki, nie zmienia to jednak faktu że akurat klozapol jest lekiem fatalnym pod względem ilości skutków ubocznych. Takie jest moje z nim doświadczenie nie wiem może ktoś ma inne.
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Ja utracilam emocje przez chorobe i nie czuje sie z tego powodu gorzej. Zastanawia mnie zjawisko tego, ze niektorzy traca przez chorobe, a niektorzy przez leki. Mi leki wlasnie pomagaja cokolwiek odczuwac.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
-
- zaufany użytkownik
Bo być może masz je dobrze dobrane(leki) a niektórzy z różnych powodów tak nie mają.pycioslawa pisze: ↑ndz cze 21, 2020 4:10 pm Ja utracilam emocje przez chorobe i nie czuje sie z tego powodu gorzej. Zastanawia mnie zjawisko tego, ze niektorzy traca przez chorobe, a niektorzy przez leki. Mi leki wlasnie pomagaja cokolwiek odczuwac.
Mówicie, że 100mg rano, 100mg w południe i 300mg na noc to są duże dawki klozapolu? I jeszcze chciałem się dopytać o wzrok bo przez 10 lat brania klozapolu wzrok siadł mi masakrycznie, bez okularów widzę u okulisty tylko jedną literę na tablicy na samej górze a reszta mgła. Mam też spuchnięte jakby bardzo grube nienaturalnie łydki podudzia, czy te leki łącznie z depakine mogą takie coś powodować?
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Hmm, wzrok mi się nie poprawił jak przestalem brać klozapol więc wada wzroku jest, a brałem właśnie z klozpolem depakine i nie puchły mi tak nogi, ale to chyba wodę zatrzymywało mi w organizmie ogólnie, ale nie wiem dokładnie. 

nic
-
- zaufany użytkownik
Mam kolegę który bierze klozapol już 20 lat i też bardzo narzeka na wzrok.Pumba pisze: ↑sob sie 01, 2020 10:04 pm Mówicie, że 100mg rano, 100mg w południe i 300mg na noc to są duże dawki klozapolu? I jeszcze chciałem się dopytać o wzrok bo przez 10 lat brania klozapolu wzrok siadł mi masakrycznie, bez okularów widzę u okulisty tylko jedną literę na tablicy na samej górze a reszta mgła. Mam też spuchnięte jakby bardzo grube nienaturalnie łydki podudzia, czy te leki łącznie z depakine mogą takie coś powodować?
- amigo
- zaufany użytkownik
Tak to jest z neuroleptykami.Jedno lecza drugie psuja.Ale z dwojga zlego lepiej chyba wybrac skutki uboczne niz psychoze ?

W tej chwili biorę nowe dawki przypisane przez lekarza ze szpitala , 200mg rano, 200mg w południe i 200mg na noc klozapolu do tego jeszcze 1 tabletka depakine 500 i dwie depakine 500 na noc. Czy to są duże dawki ?
- falling up
- bywalec
te leki nie powodują objawów pozytywnych ani negatywnych. wspomagają myślenie.
każdy czerwony napój ma barwinik=witamine "Ha"
*
prefix.
*
prefix.
Tak to są bardzo duże dawki. Proponuje wybrać się do innego lekarza prywatnie.
- amigo
- zaufany użytkownik
Mam identyczne ustawienie leków. Dobrze na nich funkcjonuje.
Czy to duże dawki? ,, tak ale nie wszyscy schizofrenicy mogą brać niskie.
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Mam pytanie czy 30 mg aryzarela i 1000 mg depakine to dużo, mało, średnio ?
Wiadomo, gdyby to była maksymalna dawka olanzapiny i umiarkowane dawki innego neuroleptyku to byłoby gorzej ustawioni.
Wiadomo, gdyby to była maksymalna dawka olanzapiny i umiarkowane dawki innego neuroleptyku to byłoby gorzej ustawioni.
Pytanie po co ci depakine w tak wysokiej jeszcze dawce?
Po którym leku się bardziej tyje? Po klozapolu czy pod depekaine ? Strasznie utyłem ogólnie, ważę 115kg przy wzroście 178cm.
Na spowolnienie myślenia i lekkie ogłuszenie dobre są benzodiazepiny np. olzapina w dużych dawkach bo małe są wspomagające i już zależne od siły uzależnienia. Tylko czy się tyje? bo nie jestem tego taka pewna.
Na mnie depakina źle działa a poza tym mam wrażenie że co pudełko to trochę inne składniki (kiedyś były w smaku miętowe),
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
To jest chyba taka mieszanka, bo też tak miałem.
Dużo ćwiczeń i dieta pomogły.
nic
Strasznie siadł mi wzrok bez okularów widzę masakrycznie słabo, czy to od klozapolu branego już 12 lat może być ?