10 lat klopazpolu i dalej to samo

klozapol, leponex

Moderator: moderatorzy

Pumba
zaufany użytkownik

Re: 10 lat klopazpolu i dalej to samo

Post autor: Pumba »

Tu zachodzi pewien paradoks, lek który ma człowiekowi pomóc nie działa w ten sposób w ogóle ale przynosi same straty na organizmie, upośledza, niszczy wątrobę, wzrok, człowiek od niego tyje masakrycznie itp itd, to jest chore.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

Znam człowieka który już 15 lat chodzi z nowotworem i bierze chemię. On chce żyć więc musi brać ta chemię bo ona utrzymuje go przy życiu. I on nie ma innej opcji.
Pumba
zaufany użytkownik

No dobra są gorsze leki, nie zmienia to jednak faktu że akurat klozapol jest lekiem fatalnym pod względem ilości skutków ubocznych. Takie jest moje z nim doświadczenie nie wiem może ktoś ma inne.
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: nadzieja dobrowolska »

Ja utracilam emocje przez chorobe i nie czuje sie z tego powodu gorzej. Zastanawia mnie zjawisko tego, ze niektorzy traca przez chorobe, a niektorzy przez leki. Mi leki wlasnie pomagaja cokolwiek odczuwac.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

pycioslawa pisze: ndz cze 21, 2020 4:10 pm Ja utracilam emocje przez chorobe i nie czuje sie z tego powodu gorzej. Zastanawia mnie zjawisko tego, ze niektorzy traca przez chorobe, a niektorzy przez leki. Mi leki wlasnie pomagaja cokolwiek odczuwac.
Bo być może masz je dobrze dobrane(leki) a niektórzy z różnych powodów tak nie mają.
Pumba
zaufany użytkownik

Mówicie, że 100mg rano, 100mg w południe i 300mg na noc to są duże dawki klozapolu? I jeszcze chciałem się dopytać o wzrok bo przez 10 lat brania klozapolu wzrok siadł mi masakrycznie, bez okularów widzę u okulisty tylko jedną literę na tablicy na samej górze a reszta mgła. Mam też spuchnięte jakby bardzo grube nienaturalnie łydki podudzia, czy te leki łącznie z depakine mogą takie coś powodować?
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

Hmm, wzrok mi się nie poprawił jak przestalem brać klozapol więc wada wzroku jest, a brałem właśnie z klozpolem depakine i nie puchły mi tak nogi, ale to chyba wodę zatrzymywało mi w organizmie ogólnie, ale nie wiem dokładnie. :)
nic
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Pumba pisze: sob sie 01, 2020 10:04 pm Mówicie, że 100mg rano, 100mg w południe i 300mg na noc to są duże dawki klozapolu? I jeszcze chciałem się dopytać o wzrok bo przez 10 lat brania klozapolu wzrok siadł mi masakrycznie, bez okularów widzę u okulisty tylko jedną literę na tablicy na samej górze a reszta mgła. Mam też spuchnięte jakby bardzo grube nienaturalnie łydki podudzia, czy te leki łącznie z depakine mogą takie coś powodować?
Mam kolegę który bierze klozapol już 20 lat i też bardzo narzeka na wzrok.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Tak to jest z neuroleptykami.Jedno lecza drugie psuja.Ale z dwojga zlego lepiej chyba wybrac skutki uboczne niz psychoze ? :auto-ambulance: :?: :auto-ambulance:
Pumba
zaufany użytkownik

W tej chwili biorę nowe dawki przypisane przez lekarza ze szpitala , 200mg rano, 200mg w południe i 200mg na noc klozapolu do tego jeszcze 1 tabletka depakine 500 i dwie depakine 500 na noc. Czy to są duże dawki ?
Awatar użytkownika
falling up
bywalec

Post autor: falling up »

te leki nie powodują objawów pozytywnych ani negatywnych. wspomagają myślenie.
każdy czerwony napój ma barwinik=witamine "Ha"

*

prefix.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Pumba pisze: czw gru 30, 2021 11:38 am W tej chwili biorę nowe dawki przypisane przez lekarza ze szpitala , 200mg rano, 200mg w południe i 200mg na noc klozapolu do tego jeszcze 1 tabletka depakine 500 i dwie depakine 500 na noc. Czy to są duże dawki ?
Tak to są bardzo duże dawki. Proponuje wybrać się do innego lekarza prywatnie.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Pumba pisze: czw gru 30, 2021 11:38 am W tej chwili biorę nowe dawki przypisane przez lekarza ze szpitala , 200mg rano, 200mg w południe i 200mg na noc klozapolu do tego jeszcze 1 tabletka depakine 500 i dwie depakine 500 na noc. Czy to są duże dawki ?
Mam identyczne ustawienie leków. Dobrze na nich funkcjonuje.
Czy to duże dawki? ,, tak ale nie wszyscy schizofrenicy mogą brać niskie.
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

Mam pytanie czy 30 mg aryzarela i 1000 mg depakine to dużo, mało, średnio ?
Wiadomo, gdyby to była maksymalna dawka olanzapiny i umiarkowane dawki innego neuroleptyku to byłoby gorzej ustawioni.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Pytanie po co ci depakine w tak wysokiej jeszcze dawce?
Pumba
zaufany użytkownik

Po którym leku się bardziej tyje? Po klozapolu czy pod depekaine ? Strasznie utyłem ogólnie, ważę 115kg przy wzroście 178cm.
Pumba
zaufany użytkownik

?
Awatar użytkownika
milusia12
bywalec

Post autor: milusia12 »

Pumba pisze: ndz maja 12, 2019 12:32 pm Biorę klozapol już od 10 lat i dalej zmagam się z głosami, słyszę je codziennie na okrągło, może jakieś inne leki by je zlikwidowały ?
Na spowolnienie myślenia i lekkie ogłuszenie dobre są benzodiazepiny np. olzapina w dużych dawkach bo małe są wspomagające i już zależne od siły uzależnienia. Tylko czy się tyje? bo nie jestem tego taka pewna.

Na mnie depakina źle działa a poza tym mam wrażenie że co pudełko to trochę inne składniki (kiedyś były w smaku miętowe),
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

Pumba pisze: sob sty 01, 2022 9:15 am Po którym leku się bardziej tyje? Po klozapolu czy pod depekaine ? Strasznie utyłem ogólnie, ważę 115kg przy wzroście 178cm.
To jest chyba taka mieszanka, bo też tak miałem.
Dużo ćwiczeń i dieta pomogły.
nic
Pumba
zaufany użytkownik

Strasznie siadł mi wzrok bez okularów widzę masakrycznie słabo, czy to od klozapolu branego już 12 lat może być ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „clozapina”