Poszukuję osób chętnych opowiedzieć swoją historię
Moderator: moderatorzy
-
- zarejestrowany użytkownik
Poszukuję osób chętnych opowiedzieć swoją historię
Witam,
Jestem studentem piątego roku psychologii klinicznej i piszę pracę magisterską na temat funkcjonowania emocjonalnego rodzeństwa osób z rozpoznaniem schizofrenii. Poszukuję osób chętnych, aby się spotkać i porozmawiać. Zapewniam pełną anonimowość i dyskrecję. Interesuje mnie Twoja historia życia, niekoniecznie fakty i szczegóły a sam sposób w jaki ją konstruujesz i postrzegasz. Chciałbym, żebyś opowiedział mi o sobie, o tym kim jesteś, o swoich zainteresowaniach, chwilach zarówno tych szczęśliwych, jak i tych gorszych. Spotkanie miałoby potrwać ok. 2 godziny i może odbyć się w dowolnym, wybranym przez Ciebie miejscu.
Osoby chętne proszę o kontakt na adres e-mail: jakub.owczarek95@gmail.com lub telefon 883-349-393.
Jestem studentem piątego roku psychologii klinicznej i piszę pracę magisterską na temat funkcjonowania emocjonalnego rodzeństwa osób z rozpoznaniem schizofrenii. Poszukuję osób chętnych, aby się spotkać i porozmawiać. Zapewniam pełną anonimowość i dyskrecję. Interesuje mnie Twoja historia życia, niekoniecznie fakty i szczegóły a sam sposób w jaki ją konstruujesz i postrzegasz. Chciałbym, żebyś opowiedział mi o sobie, o tym kim jesteś, o swoich zainteresowaniach, chwilach zarówno tych szczęśliwych, jak i tych gorszych. Spotkanie miałoby potrwać ok. 2 godziny i może odbyć się w dowolnym, wybranym przez Ciebie miejscu.
Osoby chętne proszę o kontakt na adres e-mail: jakub.owczarek95@gmail.com lub telefon 883-349-393.
-
- moderator
Re: Poszukuję osób chętnych opowiedzieć swoją historię
Bardzo chętnie ja opowiem swoją historię, dodatkowo możesz poczytać mój pamiętnik - tam jest wszystko co chciałbyś wiedzieć - o relacji z rodziną, o mojej chorobie, wystarczy poczytać 
www.nocnylampion.wordpress.com

Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
-
Dziękuję bardzo za zainteresowanie i szybką odpowiedź, niestety mam ściśle określone kryteria do mojej pracy i potrzebuję przeprowadzić rozmowę z rodzeństwem osoby z rozpoznaniem schizofrenii. Dlatego też umieściłem temat w tej sekcji. Chętnie jednak zapoznam się z Twoim blogiemMaksymiliana pisze: pn gru 17, 2018 1:39 pm Bardzo chętnie ja opowiem swoją historię, dodatkowo możesz poczytać mój pamiętnik - tam jest wszystko co chciałbyś wiedzieć - o relacji z rodziną, o mojej chorobie, wystarczy poczytać

-
- zaufany użytkownik
A mają uprzedzenia, są złośliwi, ośmieszają, obwiniają, obnoszą ostentacyjnie ze swoim brakiem wariactwa, w przeciwieństwie do kochanego chorującego rodzeństwa itd.JakubOwczarek pisze: funkcjonowania emocjonalnego rodzeństwa osób z rozpoznaniem schizofrenii
Co tu dużo gadać.
-
- zaufany użytkownik
Oczywiście nie mam rodzeństwa z rozpoznaniem schizofrenii, więc nie wiem jak bym funkcjonował emocjonalnie w takiej sytuacji.
-
- zaufany użytkownik
Prawdopodobnie tak, jak z bliskimi znajomymi z forum obecnie, ale co by było, gdybym nigdy sam nie chorował, to nie wiem...
-
- zaufany użytkownik
Tak, psycholog jest im potrzebny, bo za bardzo się stresują, że ich rodzeństwo jest chore na główkę.
-
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Moja historia jest taka. Wszystko zaczęło się w podstawówce jak rodzice kazali mi rzucić dziewczynę.
Później przeżyłem w gimnazjum załamanie, rówieśnicy wyczuli moją słabość i znęcali się nade mną a ja odreagowywałem to na przedmiotach na osiedlu, nigdy na ludziach.
Znęcanie się trwało do końca liceum. Nie wierzyłem w system edukacji, dlatego do matury przygotowałem się na korkach. Zdałem na tyle dobrze, że poszedłem na studia kierunek lekarski.
Trochę odżyłem po znęcaniu się nade mną w szkole i paliłem za dużo trawy i piłem za dużo alkoholu, musiałem pod koniec pierwszego semestru zmienić studia.
Tutaj choroba się zaczęła, byłem na koncercie religijnym i wtedy wszystko runęło, pojawiły się głosy.
Byłem w szpitalu, zacząłem studiować po nim leki i leczenie, uwierzyłem psychiatrii.
Poszedłem na biotechnologię, skończyłem ją, co lato będąc na oddziale dziennym.
Później byłem na trzech stażach, po pierwszym stażu zaliczyłem szpital, w szpitalu dałem maksymalny wycisk chorobie.
Teraz będę miał w końcu normalną pracę i znalazłem swój sposób na chorobę, leczenie lekami kontynuuję i równocześnie biorę krople ziołowe na stres. Nawet myślenie mi wróciło, miałem je zablokowane od czasu tego koncertu religijnego.
Nie wiem czy kiedykolwiek odzyskam zaufanie do ludzi po szkole i czy kiedykolwiek nie będę odczuwał stresu przez objawy.
Później przeżyłem w gimnazjum załamanie, rówieśnicy wyczuli moją słabość i znęcali się nade mną a ja odreagowywałem to na przedmiotach na osiedlu, nigdy na ludziach.
Znęcanie się trwało do końca liceum. Nie wierzyłem w system edukacji, dlatego do matury przygotowałem się na korkach. Zdałem na tyle dobrze, że poszedłem na studia kierunek lekarski.
Trochę odżyłem po znęcaniu się nade mną w szkole i paliłem za dużo trawy i piłem za dużo alkoholu, musiałem pod koniec pierwszego semestru zmienić studia.
Tutaj choroba się zaczęła, byłem na koncercie religijnym i wtedy wszystko runęło, pojawiły się głosy.
Byłem w szpitalu, zacząłem studiować po nim leki i leczenie, uwierzyłem psychiatrii.
Poszedłem na biotechnologię, skończyłem ją, co lato będąc na oddziale dziennym.
Później byłem na trzech stażach, po pierwszym stażu zaliczyłem szpital, w szpitalu dałem maksymalny wycisk chorobie.
Teraz będę miał w końcu normalną pracę i znalazłem swój sposób na chorobę, leczenie lekami kontynuuję i równocześnie biorę krople ziołowe na stres. Nawet myślenie mi wróciło, miałem je zablokowane od czasu tego koncertu religijnego.
Nie wiem czy kiedykolwiek odzyskam zaufanie do ludzi po szkole i czy kiedykolwiek nie będę odczuwał stresu przez objawy.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
-
- zaufany użytkownik
panie psychologu
panie Jakubie Owczarek czy jak tam sie nazywasz
i tak tego nie zrozumiesz
panie Jakubie Owczarek czy jak tam sie nazywasz
i tak tego nie zrozumiesz
-
- zaufany użytkownik
Może po wieloletniej praktyce z problemami takich osób coś niecoś się rozjaśni.
-
- zaufany użytkownik
.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
-
Odświeżam ten temat, gdyż zależy mi, aby jednak spotkać się z kimś z Was i porozmawiać. Dziękuję wszystkim za odzew. Maksymiliana Twój blog jest bardzo ciekawy, masz interesujące przemyślenia, podobne mam sam. Juliusz, Twoja historia jest niesamowita, podziwiam Cię że po takich doświadczeniach w szkole, udało Ci się dostać na lekarski, a potem skończyć biotechnologię. Cieszę się że po tak przykrych doświadczeniach, ułożyłeś sobie jakoś życie, trzymam kciuki. Podkreślam jednak, że temat założyłem iż chciałbym się spotkać i porozmawiać z kimś z Was, kto ma brata lub siostrę chorującego na schizofrenię. Takie warunki mam po prostu narzucone przy pisaniu pracy. Wszystkie Wasze historie są niezwykle ciekawe, jednak z uwagi na pracę, którą piszę potrzebuję poznać historie kogoś z rodzeństwa osób chorych.
Piotrs, dlaczego uważasz że nigdy nie zrozumiem tego tematu? Staram się go zgłębić, stąd czytam i rozmawiam z ludźmi. Rozumiem, że może nigdy nie doświadczę tego samego, co spotkało Ciebie lub innych, ale przecież doświadczenia każdej osoby są indywidualne i niepowtarzalne. Dlatego właśnie interesują mnie indywidualne historie życia innych osób.
Jeżeli ktoś z Was ma chorego brata lub siostrę i chciałby podzielić się swoją historią, proszę o kontakt.
Piotrs, dlaczego uważasz że nigdy nie zrozumiem tego tematu? Staram się go zgłębić, stąd czytam i rozmawiam z ludźmi. Rozumiem, że może nigdy nie doświadczę tego samego, co spotkało Ciebie lub innych, ale przecież doświadczenia każdej osoby są indywidualne i niepowtarzalne. Dlatego właśnie interesują mnie indywidualne historie życia innych osób.
Jeżeli ktoś z Was ma chorego brata lub siostrę i chciałby podzielić się swoją historią, proszę o kontakt.

-
- zaufany użytkownik
- Status: student
- Gadu-Gadu: używam skype'a
chętnie ale nie mam rozpoznania schizofrenii
-
A czy ktoś z Twojego rodzeństwa ma? Jeśli tak i chciałbyś/abyś się spotkać proszę o kontakt priv. Możesz napisać mail (jakub.owczarek95@gmail.com) lub skontaktować się telefonicznie 883349393
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
nie wiesz co jest w glowie co sie dzieje
sledzenie kamerowanie czytanie myslii wszyscy wrogowie
proby myslii samobujcze
ktos z zewnatrz moglby interweniowac dla nas o wprowadzenie nowych lepszych lekow
bo te sa sprzed 20 lat
przeczytaj Fransa kawke moze jego ksiazke
-
- zaufany użytkownik
dodatkowo ,, głosy" mowia do Ciebie co masz robic
do mnie mowily przez radio piosenki sprzet tv
często widzimy inne postacie ja widze ,,Szatana " jest przy mnie
kilka razy min przy probach samobojczych
tacy jak ty pseudo psychiatrzy pseudo psychologowie przychodza tu CZASAMI
zeby zrobic kariere jakas prace nic wiecej
nikt z zewnatrz nam ni epomaga o wieksze Zasilki Renty
ale najwazniejsze sa nowe lepsze leki
nie wiesz jak na nich jest na szczescie jak sie czujemy
do mnie mowily przez radio piosenki sprzet tv
często widzimy inne postacie ja widze ,,Szatana " jest przy mnie
kilka razy min przy probach samobojczych
tacy jak ty pseudo psychiatrzy pseudo psychologowie przychodza tu CZASAMI
zeby zrobic kariere jakas prace nic wiecej
nikt z zewnatrz nam ni epomaga o wieksze Zasilki Renty
ale najwazniejsze sa nowe lepsze leki
nie wiesz jak na nich jest na szczescie jak sie czujemy
-
- zaufany użytkownik
@up jak wyglądał szatan?
-
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
samobójstwo to strata czasu
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Co za idiotyzm odstraszający ma się rozumieć osoby zdesperowane od tego kroku. Stary Ciebie to na telefon zaufania powinni wziąć.