schizotypia

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
lubiejagody1
bywalec

schizotypia

Post autor: lubiejagody1 »

Miałam 3miesieczne urojenia poki co lekarz stwierdzil tylko zaburzenia osobowosci mam zaburzenia schizotypowe tak wyszlo w testach :( podobno w tym zaburzenia mozliwe sa urojenia ale czy az 3miesieczne sa mozliwe??? jesli lekarka mowi ze to nie obraz schizofrenii to czy powinnam jej ufac? boję się że tak długo te urojenia trwały, ktos może cos podpowiedziec?
Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Re: schizotypia

Post autor: Meduzola »

Z tego, co wiem, są urojenia prześladowcze (ksobne), hipochondryczne i wielkościowe. Ja mam te pierwsze, to jest takie wrażenie, że satelita jest skierowany na moją osobę lub czuję obecność, jakby ktoś mi się ciągle przyglądał. Korzystasz z forum o schizofrenii, ale z osobowością schizotypową też możesz zasilić wiedzę na temat naszej choroby lub czerpać wiedzę od nas, nie musisz pisać, na czym polegały te 3-miesięczne urojenia, bo już o nich nam sygnalizowałaś...
lubiejagody1
bywalec

Re: schizotypia

Post autor: lubiejagody1 »

Dziekuje:))) tak duzo sie od Was tutaj ucze duzo czytam
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”