Zypadhera

zyprexa, zolafren, zalasta, zolaxa, velotab, zypadhera

Moderator: moderatorzy

seb32
zarejestrowany użytkownik

Zypadhera

Post autor: seb32 »

Co sądzicie o zastrzykach z olanzapiny? Czy po nich się tyje tak jak po tabletkach?
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Re: Zypadhera

Post autor: piotrs »

nie wiem nie bralem zastrzykow
są juz zastrzyki raz na miesiac ABILIFY MAINTANCA ponoc dobre
a nawet ponoc zastrzyki raz na 3 miesiace ale nie wiem czy w polsce
Awatar użytkownika
kuubaw
zaufany użytkownik

Post autor: kuubaw »

Ja biorę zypadhere jest OK .
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

A ja sorki że się wtrące. Biore 15 mg zolafrenu. Jest jakaś różnica między zypadherą a tabletakami w SAMOPOCZUCIU ??? Muli bardziej czy mniej?? Czy równie silnie działa na urojenia? Uspokaja tak jak tabletki? Jest pod tymi względami jakaś różnica? No i to tycie?? Naprawde mniej się tyje?
shadowman
bywalec

Post autor: shadowman »

Mam zastrzyk co 2 tygodnie i nie dostrzegam żadnych skutków ubocznych. Z tym że lek ten ponoć bierze się do końca życia, mówiił doktorek:P
Władza absolutna państwa będzie funkcją absolutnej swobody każdej jednostkowej woli.
Awatar użytkownika
carlorosi90
Status: bezrobotny

Post autor: carlorosi90 »

Zypadera ŁoooP ŁoooP
Nie wiem kiedy życie stało się zimą w której by przetrwać trzeba się tulić do najwiekszych wrogów . . .
Awatar użytkownika
AniaNieIstnieje
zaufany użytkownik

Post autor: AniaNieIstnieje »

kuubaw pisze: pt lis 16, 2018 3:24 pm Ja biorę zypadhere jest OK .
Wiesz może czy dla wszystkich pacjentów z F.20 są one refundowane? Z tego co czytałam na stronie mp.pl wynika że za 3.20 PLN mogą je kupić osoby z udokumentowanym brakiem współpracy z lekarzem.
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
Awatar użytkownika
kuubaw
zaufany użytkownik

AniaNieIstnieje pisze: śr sty 22, 2020 2:03 pm
kuubaw pisze: pt lis 16, 2018 3:24 pm Ja biorę zypadhere jest OK .
Wiesz może czy dla wszystkich pacjentów z F.20 są one refundowane? Z tego co czytałam na stronie mp.pl wynika że za 3.20 PLN mogą je kupić osoby z udokumentowanym brakiem współpracy z lekarzem.
nie wiem ,mi przypisał lekarz, bo widział w jakim jestem stanie ,ale bym chciał przejsc już na tabletki z olanzapiny .mam dość już tej zawiesiny podawane z grubej igły .
Awatar użytkownika
kuubaw
zaufany użytkownik

Olanzapina stabilizuje nastrój ,kwetiapine odradzam prowadzi do zachamowania odczuć.i sie nic nie chce !
Awatar użytkownika
AniaNieIstnieje
zaufany użytkownik

Dzięki za info. Doskonale Cie rozumiem o czym piszesz. Brałam Rispolept Consta. Nigdy nie zapomnę tej igły. Ukłucie nią było straszne. Teraz biorę (już rok) Clopixol Depot. igła jest normalna. Chętnie bym przeszła na Zyphadere, igły jak na razie się nie boję.
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
Awatar użytkownika
kuubaw
zaufany użytkownik

Kwetiapine podawać agresywnym ludziom ,zwyrodnialcąm ,pedofilom ,niech im czysci mozg!.
Awatar użytkownika
kuubaw
zaufany użytkownik

AniaNieIstnieje pisze: śr sty 22, 2020 2:50 pm Dzięki za info. Doskonale Cie rozumiem o czym piszesz. Brałam Rispolept Consta. Nigdy nie zapomnę tej igły. Ukłucie nią było straszne. Teraz biorę (już rok) Clopixol Depot. igła jest normalna. Chętnie bym przeszła na Zyphadere, igły jak na razie się nie boję.
popytaj o zypadhere lekarza ,jest naprawdę ok.
Awatar użytkownika
AniaNieIstnieje
zaufany użytkownik

kuubaw@ A się tyje po zastrzykach tak jak po tabletkach?
Awatar użytkownika
Jurian_69
zaufany użytkownik
Status: praktyk new code nlp
Gadu-Gadu: 63586693
Kontakt:

Post autor: Jurian_69 »

Tyje się od bezruchu, czyli po zastrzykach bardziej.
F43.9 :geek:
Awatar użytkownika
AniaNieIstnieje
zaufany użytkownik

Ja potrafię zrobić w ciągu dnia nawet 8 km spacerując z psem. Mimo to mam nadwagę ponieważ po lekach mam zwiększony apetyt. Olanzapina jak mi to najlepszy lek. Wyciąga mnie z choroby 20 mg po dwóch miesiącach. Mimo to nie jestem w stanie brać tego leku ze względu na mega apetyt. Po 500 mg Klozapolu tak mi się jeść nie chciało. Wiem że (zazwyczaj) po zastrzykach tyje się mniej interesuje mnie się jak jest po olanzapinie w formie zastrzyków. Zastanawiam się jak to jest u osób, które biorą ten lek.
Awatar użytkownika
Jurian_69
zaufany użytkownik
Status: praktyk new code nlp
Gadu-Gadu: 63586693
Kontakt:

Post autor: Jurian_69 »

Po 20mg się nie tyje. Chyba że po 2x10mg, to możliwe, tylko w niektórych przypadkach! :roll:
Po zastrzykach będziesz podczas działania zmulona i nię będzie ci się chciało wychodzić. Przestań się obżerać!
F43.9 :geek:
Awatar użytkownika
AniaNieIstnieje
zaufany użytkownik

Każdy (podobno) reaguje inaczej. Ja niestety tyje nawet po 5 mg wziętych na noc. O 20 mg nawet nie wspomnę. Na Zeldoxie schudłam 50 kg, potem miałam nawrót i wszystko mi wróciło właśnie na olanzapinie. Podobno mężczyźni bardziej chudną po ćwiczeniach i wzmożonej aktywności fizycznej, natomiast kobiety po diecie. Oczywiście każdemu zalecany jest jakikolwiek sport/ćwiczenia/aktywność.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

ja od tygodnia chodze na silownie i srednio pale 450kcal
Awatar użytkownika
muzyk90

Post autor: muzyk90 »

Zdecydowanie lepiej po zastrzykach. Nie czuję w ogóle przymulenia jak po zolafrenie. Z tym że zawiesina bardzo długo się rozpuszcza co nie jest wygodne dla pani pielęgniarki no i igły są grube :)
darioos

Post autor: darioos »

Tyje się jak się wszystko je co popadnie, ja się hamuję i ostatnio chudnę powoli, nie jem słodkiego itd. , nie mam porównania do leków, biorę najmocniejszy zastrzyk 405mg, są jeszcze słabsze dawki
ODPOWIEDZ

Wróć do „olanzapina”