Alkohol i leki

Tu zajmujemy się środkami odurzającymi tylko o ile jest to związane ze schizofrenią.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Wiktor
zaufany użytkownik

Alkohol i leki

Post autor: Wiktor »

Ja codzienie, rano i wieczorem biorę garść leków, ale raz w tygodniu zwykle gdy oglądam jakiś film wypijam jedno lub dwa piwa. W końcu nie jestem ascetą! A jak to jest u Was?
...zwierzę morskie, które żyje na lądzie i chciałoby fruwać
zalew
zaufany użytkownik

Post autor: zalew »

Podobny wątek już jest. Ja piję dwa piwa od czasu do czasu, baardzo rzadko bywam pijany.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

.
Ostatnio zmieniony ndz lut 02, 2014 3:38 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nowy
zaufany użytkownik

Post autor: Nowy »

od 5 lat biorę leki, nie częściej niż raz na tydzień piję piwo i nic mi się nie dzieje, a za to ta satysfakcja, że nie muszę się tej przyjemności pozbywac.
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Post autor: Jeżyk »

Ja się schlałam niedawno duża ilością drinków i nic mi nie było. To był mój pierwszy raz kiedy tak dużo wypiłam, pierszy raz się upiłam, bałam się że będę wtedy głupoty gadać, krzyczeć czy mieć omamy, lęki, ale nic z tych rzeczy, skończyło się na tym że zasnęłam na siedząco i na żyganiu
Sposób na długie życie - CZUŁOŚĆ, BEZINTERESOWNOŚĆ, AKCEPTACJA
frank
zarejestrowany użytkownik

ogolny

Post autor: frank »

po pierwszym pobycie w szpit upijalem sie systematycznie tak jak przed choroba imprezy itd. jednak drugi pobyt byl dluzszy i minelo od tego czasu juz 3lata do dzis nie wypilem ani lyka i wogole mi tego nie brakuje za to mam problem z paleniem tez to rzuce
Awatar użytkownika
KELOB
zaufany użytkownik

Post autor: KELOB »

zdarzało mi się popijać leki piwem - zolafren - wiem że było to karygodne i godne potępienia, przez około 2 lata brania zolafrenu byłem bardzo grzecznym pacjentwem i nie tknąłem alkoholu do ust, tylko browarki bezalkoholowe, póżniej w dniach kiedy imprezowałem po prostu nie brałem leków, ale nie wiem jak jest w przypadku leków które bierzecie oraz czasu w którym one działają, teraz nie piję prawie alkoholu, widocznie wypiłem już wszystko co miaałem wypić i tyle ;-)

NAjlepiej spytać lekarza, ja kiedyś poruszyłem ten temat i lekarz wspomniał o 1-2 piwkach i nie braniu leków, zalecenie to stosowałem tylko w odniesieniu do jego drugiej częsci gdyż w raz ze spożywaniem kolejnych zupech mielnych wzrastał apetyt na następne.

ALKOHOL TWÓJ WRÓG !!!! Więc ....
ALL OF US ARE VISIONERS - Moonspell
frank

leki a alkohol

Post autor: frank »

nie pije bo sie wystraszylem kiedy popijalem zyprexe piwem dostalem jakiegos ataku padaczki tak to koledzy opisali widzac zdarzenie gdy nagle wyszedlem z lokalu z zwrotami glowy i upadlem na ulice potem wizyta u neurologa i dotad abstynecja
Awatar użytkownika
Hilja
zaufany użytkownik

Post autor: Hilja »

a co ze zwykłyi lekami?? jakie moga byc następstwa naduzywania niesteroidowych leków przeciwbólowych i zwiotczających mięsnie???
kuudessataskuudeskymmeneskuudes
Awatar użytkownika
Hilja
zaufany użytkownik

to byłoby zbyt piekne...
Awatar użytkownika
KELOB
zaufany użytkownik

Post autor: KELOB »

Hilja - a co to są leki zwiotczające mięśnie, mi kojarzy się to z lekami powodującymi zmarszczki. A jakie to są nie strerydowe leki przeciwbólowe -apap i inne specyfiki od Goździkowej czy jakiś cięższy kaliber ???

Hilja czy musisz brać te leki ?

Bolo
ALL OF US ARE VISIONERS - Moonspell
Awatar użytkownika
anka20
zaufany użytkownik

Post autor: anka20 »

Poznalam wspanialych ludzi na studiach.Zaprosili mnie na imreze.Co sie stanie jesli przez 1 dzien nie wezme lekow a wieczorem łykne sobie trocvhe wódeczki albo piwka :?: :?: :?: :?: :?:
"czy jeszcz kiedys powtorzy sie co zdarzylo sie nam...?"
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Post autor: Jeżyk »

Nic się nie stanie, baw się dobrze :D
Sposób na długie życie - CZUŁOŚĆ, BEZINTERESOWNOŚĆ, AKCEPTACJA
Awatar użytkownika
knuck

Post autor: knuck »

Ja nie odczuwam fizycznych skutkow spozywania alkoholu i lekow natomiast bylem raz w silnej psychozie po piciu w trakcie brania lekow, przy braniu polecam spozywanie malych ilosci alkoholu lub calkowita abstynencje ja ostatnio mocno ograniczam.
Awatar użytkownika
Hilja
zaufany użytkownik

wesoly-bolek pisze:Hilja - a co to są leki zwiotczające mięśnie, mi kojarzy się to z lekami powodującymi zmarszczki. A jakie to są nie strerydowe leki przeciwbólowe -apap i inne specyfiki od Goździkowej czy jakiś cięższy kaliber ???

Hilja czy musisz brać te leki ?

Bolo
nie no nie mówię o takich słabiznach ale o dawkach od 150mg-300mg ketoprofenu w jednej tabletce w dużych dawkach, nie chce tu podawać nazw a leki zwi atczające mi ęśnie gładkie .. nie musze w sensie profilaktycznym
Awatar użytkownika
anka20
zaufany użytkownik

a ja juz wiem jak jest z alkoholem i lekami.Mozna nie wziac przez jeden dzien lekow i wieczorem wypic małe co nieco.Moja doktorka mi tak odpowiedziala jak ją zapytalam jak to jest z tym naszym piciem .
Awatar użytkownika
anka20
zaufany użytkownik

I dzisiaj pomimo ze wzielam fluanxol strzelilam sobie szklaneczke winka z kolezanka i nic sie nie stalo:) Ale nie czulam tez zadnej fajnej fazy po alkoholu :(
Awatar użytkownika
Bezpieczny
zaufany użytkownik

Post autor: Bezpieczny »

Powiem Wam, że nawet odrobina alkoholu jest szkodliwa dla zdrowia w przypadku schizofreników. Stąd wiele zgonów schizofreników w Europie którzy przyjmując leki sięgneli po flaszkę.

Jesli pić, to trzeba by na kilka dni odstawić leki, a jedno i drugie nie jest dobrym pomysłem.

Ja NIE polecam ryzykować! Nawet w Encyklopedii zdrowia piszą, że leki + alkohol to śmierć. To że komuś tam się udało i żyje to oznacza że miał farta i jest (dla mnie) głupcem, bo bardzo ryzykuje. To nie są bajki, czytałem o wielu zgonach osób które brały lekki + alcohol. To jest moje zdanie, Wasza sprawa co robicie, ja jednak zdecydowanie NIE polecam takich mieszanek!
Nasz prezydent ? NIE mój!
http://www.bronislawkomorowski.info.pl/
http://www.bronislawkomorowski.tk/

Cudak Tusk i jego cudy: http://www.tuskwatch.pl/ <- rewelacyjna strona.
marjan

Post autor: marjan »

Ja tam pije i biore leki 6 lat i zyje ale nikogo do tego nie namawiam
Ania20
zaufany użytkownik

Post autor: Ania20 »

Ja kilka razy piłam piwo bezalkoholowe. Żadnych zmian nie zauważyłam. CO DO ALKOHOLU to NIE RADZE RYZYKOWAC!!!!! TO SMIERC NA MIEJSCU ALBO ZA JAKIS CZAS!!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „narkotyki”