Klozapol nie działa

klozapol, leponex

Moderator: moderatorzy

mamama
bywalec

Re: Klozapol nie działa

Post autor: mamama »

Czy miał ktoś z Was wizje? Moja córka tak to nazwała, ostatnio widzi obrazy, które przewijają Jej się przed oczami - martwi ludzie i zwierzęta. Mówi, że to gorsze niż głosy, bo sama nie wie, czy to się dzieje naprawdę.
Ja natomiast czuję się jakbym była w jakiejś pułapce bez wyjścia - nie wiem jak pomóc mojemu dziecku...
mamama
bywalec

Odstawiamy klozapol. Więcej szkodził, a pomagał wcale. Córka jest tak osłabiona po nim, że tylko leży, ma zawroty głowy, a głosy nadal huczą w głowie.
Teraz jest na dawce 250 mg, będziemy pomalutku schodzić do zera.
Tylko pytanie co dalej??
Z czym teraz wystartować?
Lekarz nie wie, a ja mam wiedzieć??
danielek
zaufany użytkownik
Status: portier

Post autor: danielek »

Pamiętajcie,że lekarz prywatnie idzie na rękę.Polecam.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

ktos tu na forum bierze SULIPiRYD ? moze z 600-800mg/d
zastrzyki sprubowac np ABILIFY MAINTANCE?
sprubowacsciagnac leki jakies nowsze z zagranicy ale to kosztowne
chyba ze ktos z rodziny jest zagranica moglby isc do lekarza przeslac
nie wiem modlitwa pozostala
KORONKA DO MILOSIERDZIA BOZEGO
jej moc
niestety na duzych dawkach tak jest jestesmy warzywkami
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

mamama pisze: czw lip 12, 2018 2:05 pm Olej konopny dopiero stosujemy od tygodnia.
Na psychoterapię córka mówi, że nie jest w stanie pójść, bo przeszkadzają Jej głosy i nie może się skoncentrować.
Po olanzapinie przytyła 20 kg, teraz jeszcze 10 doszło, więc ma nadwagę ok. 30 kg. Teraz na klozapolu wogóle nie ma apetytu. Rispolept z tego co pamiętam też skłaniał Ją do pożerania wszystkiego. Wczoraj rozmawiałam z lekarzem, który powiedział, że trzeba Jej włączyć dodatkowo jakiś lek, który już stosowała (np. olanzapinę właśnie). Pytanie - po co? Skoro nie dość, że nie pomagał, to wzmagał apetyt.
A może ten serdolect spróbować? Czy to można z klozapolem zastosować?
Nadal szukam innych przyczyn (może skutki uboczne szczepionek?).
Akceptuję moje dziecko takim, jakie jest, ale tak bardzo chcę Jej pomóc. Najgorsza jest bezradność, gdy widzę jak to wszystko postępuje.
Ja sama potrzebuję wsparcia i jakiejś pomocy, bo skąd człowiek ma wiedzieć co robić w takiej sytuacji?
Witam.

Czytam co piszesz i się zastanawiam, skąd ja to znam? Zachorowałem w wieku 12-13 lat a leczyć się zacząłem w wieku 15 lat. Czyli mniej więcej podobnie jak twoja córka. Też miałem(i mam) urojenia i omamy. Wprawdzie nie widziałem postaci z horroru ani nikt nie mówił mi o nożach ale w wieku 17 lat zaliczyłem próbe samobójczą. Miałem urojenia głosowe(jak jechałem autobusem że ludzie o mnie mówią), albo że się wrogo patrzą. Że nie lubią, że jestem beznadziejny. itd. itp.

Mam obecnie 37 lat więc sama policz ile się lecze. U mnie poprawa była jakaś gdzieś jak miałem 21 lat, czyli po 6 latach leczenia. Także nie mam dla ciebie dobrych wieści. Przygotuj się na ciężką walke. I nie będe pisał o lekach bo już dużo twoja córka próbowała. Mi pomógł co nieco sulpiryd i tyle co moge powiedzieć.

Życze dużo zdrowia dla Ciebie i przedewszystkim dla twojej córki.
mamama
bywalec

Dziękuję...
Myślisz, że jest sens dawać Ją do szpitala? Za miesiąc kończy 18 lat i musiałaby pójść na oddział dla dorosłych. Boję się, że tego nie dźwignie. Czy podadzą Jej coś czego nie brała, czy coś nowego wymyślą?
mamama
bywalec

Ktoś stosował leki z zagranicy, których u nas nie ma? Pomogły komuś?
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

mamama pisze: wt sie 07, 2018 9:53 am Dziękuję...
Myślisz, że jest sens dawać Ją do szpitala? Za miesiąc kończy 18 lat i musiałaby pójść na oddział dla dorosłych. Boję się, że tego nie dźwignie. Czy podadzą Jej coś czego nie brała, czy coś nowego wymyślą?
U mnie ta poprawa po 6 latach leczenia nastąpiła w szpitalu. Nie cierpie psychiatryków ale u Ciebie i twojej córki jak jest już tak żle to jest to jedyne sensowne wyjście. Tylko do dobrego szpitala a nie jakiegoś molochu. Ja się leczyłem na czechosłowackiej w Łodzi i na "S" dla dorosłych jest nie najgorzej. Innych szpitali nie znam bo nie byłem.

Dużo zdrowia życze.
mamama
bywalec

Najbliżej miałabym do Poznania, Wrocławia lub Szczecina, bo mieszkamy w Zielonej Górze. Z całą pewnością, jeżeli już szpital, to tylko dobry, sprawdzony i polecany przez pacjentów. Bo dla lekarzy to każdy jest dobry.
Ale tę opcję zostawiam na sam koniec. Na razie szukam innych rozwiązań. I modlę się o to żeby było lepiej.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Modlitwa nie zaszkodzi. Bóg czasami wysłucha.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

szukac najblizszej PORADNI ZDROWIA PSYCHICZNEGO
jesli lekarze kiepscy zmieniac
po co jej zamkniecie niech cos bierze jakies PSYCHOTROPY
z rodzina lepiej
Awatar użytkownika
sheche
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 67364081

Post autor: sheche »

Mnie klozapol jak to się mówi postawił na nogi, czuję się dużo lepiej niż przed tym jak zaczęłam się leczyć nim minęły głosy
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

piotrs pisze: wt sie 07, 2018 11:47 pm szukac najblizszej PORADNI ZDROWIA PSYCHICZNEGO
z rodzina lepiej
Zamknięcie nie jest miłe, ale ona pisała że brała/próbowała już różnych leków i nic to nie dawało, więc co ma pomóc? Z rodziną lepiej??? Jak ona widzi postacie z horroru lub ma zamiar albo planuje sięgnąć po nóż?? W końcu dojdzie do tragedii.

Do mamama:

Poszukaj w okolicy dobrej poradni zdrowia psychicznego i tam pytaj o dobrego lekarza. Od tego zacznijmy.
mamama
bywalec

piotrs pisze: wt sie 07, 2018 11:47 pm szukac najblizszej PORADNI ZDROWIA PSYCHICZNEGO
z rodzina lepiej
Właśnie najbardziej boję się tego zamknięcia. Była już 2 razy w szpitalu i wspomina to strasznie. Ale jeżeli byłabym pewna, że szpital pomoże nie wahałabym się chwili. Serce mi po prostu pęka...
W domu córka czuje się dobrze, ma wsparcie rodziny. Tylko jest zamknięta w tym domu, bo nigdzie nie wychodzi, przerwała naukę (miała nauczanie w domu), gdyż nie jest w stanie się skupić. Całymi dniami leży, śpi, jednym słowem wegetacja.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Też miałem nauczanie indywidualne. A wracając do tematu może poszukaj lekarza na znanylekarz.pl. Może w ten sposób bo ogłaszają się tam przeważnie ci lepsi.
F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Post autor: F20 »

Wizje to miałem i nawet filmy przed oczami i wyciagnął mnie rispolept ale w dużej dawce 4mg dziennie przez 2-3 tygodnie. Potem już mniejsza dawka. Mięśnie mi sztywniały (pomógł akineton), trochę przytyłem ale pomogło. Najgorsze jest takie próbowanie wszystkiego po trochu. To wtedy nic nie pomaga. Trzeba chyba ostrzej sie zabrać za leczenie.
danielek
zaufany użytkownik
Status: portier

Post autor: danielek »

Wilk Tarantino pisze: śr lip 11, 2018 5:28 pm https://cordis.europa.eu/result/rcn/90659_pl.html
Dane mówią, że solian/amisan daje najlepsze wyniki jeżeli chodzi o ograniczenie objawów, dlatego jest lekiem pierwszego rzutu, jak nie zadziała to inne leki przyniosą taki sam lub mniejszy rezultat.
Na mnie nie zadziałał.Tak samo jak olanzapina którą brałem 12 lat.Teraz mam Fluanxol i swięty prawie spokój(spac się nie da).Ja się prawie nigdy nie przyznałem lekarzom co mi jest.Nie bierzcie ze mnie przykładu.
mamama
bywalec

lng pisze: śr sie 08, 2018 3:32 pm Wizje to miałem i nawet filmy przed oczami i wyciagnął mnie rispolept ale w dużej dawce 4mg dziennie przez 2-3 tygodnie. Potem już mniejsza dawka. Mięśnie mi sztywniały (pomógł akineton), trochę przytyłem ale pomogło. Najgorsze jest takie próbowanie wszystkiego po trochu. To wtedy nic nie pomaga. Trzeba chyba ostrzej sie zabrać za leczenie.
To nie jest tak, że próbujemy po trochu. Każdy lek córki niesie ze sobą jakąś historię. I taki np Klozapol, który zażywa od stycznie, nie działa na Nią zupełnie. Po tych 8 miesięcach zaczęła mieć zawroty głowy, jest osłabiona , ma problemy z sercem. Co mamy robić? Musimy to odstawić. Przecież każdy organizm ma jakieś granice wytrzymałości. Nie mogę z żadnym lekiem zadziałać ostro, bo córka tego nie dźwignie.
mamama
bywalec

tomsoul pisze: śr sie 08, 2018 1:18 pm Też miałem nauczanie indywidualne. A wracając do tematu może poszukaj lekarza na znanylekarz.pl. Może w ten sposób bo ogłaszają się tam przeważnie ci lepsi.
Udało Ci się z tym nauczaniem w domu, dawałeś radę? Przed chorobą moja córka była mega zdolna, uczyła się świetnie, pamięć rewelacyjna. A teraz...
Szukam lekarza dla córci i walczę nadal o Nią.
F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Post autor: F20 »

To widać ze z klozapolem nie wyszło. To może rispolept, to nie jest taki zły lek na początek, dostawałem go też za granicą także nie jest to byle co.

Wróć do „clozapina”