Jakie są powody chorób i jak je leczyć ?
Moderator: moderatorzy
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Jakie są powody chorób i jak je leczyć ?
Jakie są powody chorób i jak je leczyć ? Twoim zdaniem.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Re: Jakie są powody chorób i jak je leczyć ?
Ciekawe zdanie, zapraszam również innych forumowiczów do tematu

Według mnie powody zapadania na psychozy są czasem powiązane z problemami w sferze seksualnej!
Wspominają o tym już naukowcy piszący o historii psychiatrii. Było kiedyś rozpoznawane takie coś jak "obłęd nocy poślubnej" albo np. "choroba onanistów".
Współcześni psychiatrzy przyznają z kolei, że pozostawanie w związku małżeńskim sprzyja uzyskaniu remisji choroby.
Wspominają o tym już naukowcy piszący o historii psychiatrii. Było kiedyś rozpoznawane takie coś jak "obłęd nocy poślubnej" albo np. "choroba onanistów".
Współcześni psychiatrzy przyznają z kolei, że pozostawanie w związku małżeńskim sprzyja uzyskaniu remisji choroby.
- Pathetic Heart
- zaufany użytkownik
ożenisz się ze mną?hvp2 pisze: ↑pn lut 12, 2018 8:27 am Według mnie powody zapadania na psychozy są czasem powiązane z problemami w sferze seksualnej!

W dół, na boki, wzwyż ku słońcu, na stracenie, w prawo, w lewo
Kto pamięta, że to w końcu jedno i to samo drzewo...
NiePathetic Heart pisze: ↑wt lut 13, 2018 8:52 pmożenisz się ze mną?hvp2 pisze: ↑pn lut 12, 2018 8:27 am Według mnie powody zapadania na psychozy są czasem powiązane z problemami w sferze seksualnej!
Współcześni psychiatrzy przyznają z kolei, że pozostawanie w związku małżeńskim sprzyja uzyskaniu remisji choroby.![]()
- Pathetic Heart
- zaufany użytkownik
O jakie choroby chodzi Ci konkretnie?
W dół, na boki, wzwyż ku słońcu, na stracenie, w prawo, w lewo
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
A pisz o jakich chcesz, haha
...... o wszystkie mi chodzi, OGÓLNIE.

- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
O schizofrenii: viewtopic.php?f=7&t=30301#p539154
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
No o schizofrenii to dużo można wyczytać, a tak patrząc ogólnie na wszystkie choroby jakie dotykają ludzi: to jakie są waszym zdaniem ich powody i jak je można leczyć ?
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Czasami są to czynniki genetyczne, czasami środowiskowe, czasami dieta a czasami wypadki i inne zdarzenia losowe, czasami skutki uboczne leków, czasami wpływ chemii stosowanej w rolnictwie na organizm.
Genetyka człowieka jest ułomna i nie daje rady przetrwać w środowisku naturalnym a do tego człowiek ma duży mózg i zauważa że środowisko go wyniszcza.
Według hipotezy Gai ludzie stanowią układ nerwowy Ziemi, Gaia jest chyba chora na psychozę ponieważ jej układ nerwowy pasożytuje na niej.
Genetyka człowieka jest ułomna i nie daje rady przetrwać w środowisku naturalnym a do tego człowiek ma duży mózg i zauważa że środowisko go wyniszcza.
Według hipotezy Gai ludzie stanowią układ nerwowy Ziemi, Gaia jest chyba chora na psychozę ponieważ jej układ nerwowy pasożytuje na niej.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- piotrs
- zaufany użytkownik
u MNIE silny STRESS
UPIJALEM SIE FILM MI SIE urywal malo spalem ciezka praca i tak zachorowalem dotego jakies narkotyki
glownie 3 razy nawrot przez upicie sie
chociaz teraz ograniczam
potem myslalem co robilem
UPIJALEM SIE FILM MI SIE urywal malo spalem ciezka praca i tak zachorowalem dotego jakies narkotyki
glownie 3 razy nawrot przez upicie sie
chociaz teraz ograniczam
potem myslalem co robilem