Wasze uzaleznienia
Moderator: moderatorzy
- Spokojny80
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 38754286
Wasze uzaleznienia
Ciekawi mnie od czego jestescie uzaleznieni.Ja od czytania ksiazek,internetu,sluchania muzyki,kawy i papierosow.Pozdrawiam
Michal
- Alex1950
- zaufany użytkownik
Re: Wasze uzaleznienia
Kiedyś miałem lekkie uzależnienie od Facebooka. Z czasem jednak zaczął mnie nudzić. W końcu wziąłem przykład ze swojej byłej dziewczyny, która nie korzystała z FB ponad rok (nie wiem jak jest teraz, bo nie korzystam ) i dezaktywowałem. Da się wytrzymać. Jest wieeele stron, gdzie człowiek nie głupieje. Namawiają mnie, żebym wrócił bo łatwiej byłoby pogadać. Ale nie widzi mi się powrót.
Nie przestawaj się uśmiechać, bo to sprawia że jesteś najpiękniejsza
Dużo siedzę przy internecie, ale nie uważam tego za uzależnienie, gdyż nie cierpi na tym żadna dziedzina mojego życia , a i chętnie się od niego odrywam i robię coś innego.
Uwielbiam robić wszelkie zakupy, ale nie uważam tego za uzależnienie, gdyż staram się kupować z sensem i wyłącznie w zakresie moich możliwości finansowych.
Uwielbiam robić wszelkie zakupy, ale nie uważam tego za uzależnienie, gdyż staram się kupować z sensem i wyłącznie w zakresie moich możliwości finansowych.
- maliana
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 8098683
- Kontakt:
Ja jestem uzależniona od alkoholu (nie piję 15 lat) i od nikotyny. Dużo czasu spędzam w internecie, piję dużo kawy (rozpuszczalnej z mlekiem). Poza tym jestem uzależniona od mojej kocinki, którą kocham nad życie
(...)swoim aniołom dał rozkaz o tobie
aby cię strzegli na wszystkich twych drogach(...)
aby cię strzegli na wszystkich twych drogach(...)
- Catastrophique
- bywalec
Od kawy. Szczególnie rano. Ale umiarkowanie, jak nie wypiję nie ma tragedii.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
Od myślenia.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Uzależnienie to duże słowo i naprawdę się to diagnozuje na różne sposoby.Ludzie mocno uzależnieni,to naprawdę mają problem,bo często tylko może pomóc terapia.
Są pewne nazwijmy to produkty gdzie łatwo stracić kontrolę i jest duże ryzyko uzależnienia.Czytałem o uzależnieniu od internetu,gier i innych,ono przebiega w fazach.Mogą być też nie grozne nałogi,nawyki gdzie nazwijmy jeszcze jest względna równowaga.
Ja korzystam z wielu produktów z skalą dużego prawdopodobieństwa uzależnienia i nie tracę kontroli nad tym.Jest jeszcze coś takiego jak podatność na uzależnienia i taka osoba często ma więcej niż jedno uzależnienie,a i łatwo wchodzi w kolejne,nowe.To zależy od osobowości i niedojrzałości emocjonalnej.
Są pewne nazwijmy to produkty gdzie łatwo stracić kontrolę i jest duże ryzyko uzależnienia.Czytałem o uzależnieniu od internetu,gier i innych,ono przebiega w fazach.Mogą być też nie grozne nałogi,nawyki gdzie nazwijmy jeszcze jest względna równowaga.
Ja korzystam z wielu produktów z skalą dużego prawdopodobieństwa uzależnienia i nie tracę kontroli nad tym.Jest jeszcze coś takiego jak podatność na uzależnienia i taka osoba często ma więcej niż jedno uzależnienie,a i łatwo wchodzi w kolejne,nowe.To zależy od osobowości i niedojrzałości emocjonalnej.
- PanSerduszko
- zaufany użytkownik
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Jestem uzależniony od nikotyny (e-papieros) i od wysiłku fizycznego (siłownia i rower) - jak w danym dniu odpuszcze sobie aktywność fizyczną to mam wyrzuty sumienia i źle się z tym czuje.Jestem też uzależniony od słodyczy.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Nie pomoże mi już nic
- Grzegorz1991
- zaufany użytkownik
Ja jestem uzależniony od internetu, od muzyki, od roweru, od papierosów i od kawy.
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
A ja od alkoholu,kawy,papierosów a mimo,że minęło tyle lat to od narkotyków też.Grzegorz1991 pisze: ↑pn lip 16, 2018 9:53 am Ja jestem uzależniony od internetu, od muzyki, od roweru, od papierosów i od kawy.
- dzwonkowy
- zaufany użytkownik
- Status: schizofrenik - rezydent
Jestem uzależniony od internetu - ale tylko wtedy, gdy siedzę w domu.
Czuję wtedy niepokój, gdy nie mogę podłączyć się do Sieci.
Mimo mojego uzależnienia znajduję czas na ważne sprawy.
Czuję wtedy niepokój, gdy nie mogę podłączyć się do Sieci.
Mimo mojego uzależnienia znajduję czas na ważne sprawy.
Każdy dźwiga własny schiz.
-
- zaufany użytkownik
Do tego jestem uzależniony od stron kulinarnych i kanałów telewizyjnych o tej samej tresci.
Ja jestem uzalezniony od rodziny ,muzyki ,internetu ,kawy i benzodjazepiny
skorpion :0)
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Jestem uzależniony od strony schizofreniaevot w każdej wolnej chwili wyciągam telefon żeby chociaż na kilkanaście sekund zajrzeć i sprawdzić nowe posty
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Nie pomoże mi już nic
-
- zaufany użytkownik
Normalnie jasnowidzem jestes bo mam tak samo.Pozdrawiam.
A czy dowiadywaliście się w tym temacie wśród znajomych? Uważam, że to może być naprawdę bardzo dobra opcja.
Prawdziwą siłę człowieka poznaje się po sposobie, w jaki się zmaga z cierpieniem
Kupowanie książek
Ale muszę się pochwalić sukcesem w walce z uzależnieniami: około sześciu lat temu z dnia na dzień przestałam obgryzać paznokcie!!!
Z innym uzależnieniem też sobie poradziłam, bo choć zdrowe dla ciała, fatalne dla psychiki, Kościół ma rację.
Z innym uzależnieniem też sobie poradziłam, bo choć zdrowe dla ciała, fatalne dla psychiki, Kościół ma rację.