Pytanie do słyszących głosy.
Moderator: moderatorzy
Pytanie do słyszących głosy.
Dlaczego głosy w nas są tak podobne do siebie. Prawie wszyscy słyszymy tą samą śpiewkę. Czy wszyscy jasteśmy tak bardzo podobni do siebie?
- piotrs
- zaufany użytkownik
Re: Pytanie do słyszących głosy.
bierz leki np 400mg solianu lub amisanu nie bedziesz slyszal glosow
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Nasze głosy utrwaliły się w najgorszych momentach naszego życia i kiedy się pojawiają przypominają nam ten stan.
Skąd wiesz, że prawie wszyscy słyszą tą samą śpiewkę?
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
bo mu glosy powiedzialy 

- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
zależy jakie kto ma głosy, tak uważam, bo można mieć różne głosy, np. o sobie, o koledze, o koleżance, obserwator może coś mówić też, czyli z różnej perspektywy mogą te głosy docierać do osoby słyszącej głosy
ogólnie głosy podobne, ale różne
ogólnie głosy podobne, ale różne

Czytałem w internecie wiele relacji ludzi i wychodzi, że głosy mają podobny charakter. Nie są identyczne ale we wszystkich relaciach powtażalny jest pewien patron "jesteś głupi, nic nie umiesz zrobić dobrze, itp..."Ja sam odmówiłem brania leków w szpitalu i do tej pory wszystko normalnie, pracuje i nie narzekam. Głosy narazie przyjazne.
Moje głosy są o synchronizacji (myślą że są w symulacji komputerowej), więc to jest kwestia inteligencji i wychowania co się słyszy.
U mnie to jest obca myśl, prawie głos i nie wynika u mnie ze świadomości (strumienia myśli). Głos (jednak głos) męski, trochę żołnierski. Dla przypomnienia: Mam 34 lata i te głosy z omamów hipnagogicznych 2 lata temu zrobiły się takimi obcymi myślami. Nie są to głosy nakazujące!
- piotrs
- zaufany użytkownik
a slyszalem glosy w psychozie jak nie bralem lekow miwily dio mnie przez RADIO TELEWIZOR
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
U mnie pojawiały się głosy męskie i żeńskie a czasami nawet kilka na raz. Jeśli już się pojawią to są co najmniej dwa, przy gorszych stanach dochodzi więcej i o innej tematyce.
Ja rozmawiam z nimi dwa lata codziennie po pare godzin, czasem coś pomogą np. rzucić palenie, nie dają dużo wypić, ogólnie nie wiele wynika z tych rozmów takie bla,bla,bla. Gdy jestem zajęty pracą lub coś jest do zrobienia to nie przeszkadzają. Narazie do przodu.
- maliana
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 8098683
- Kontakt:
Ja też. Głosy komentujące były męskie i żeńskie, ostatnio mam tylko męskie, ale rzadko. Zazwyczaj mówią o śmierci, albo jakieś bezsensowne zdania.
(...)swoim aniołom dał rozkaz o tobie
aby cię strzegli na wszystkich twych drogach(...)
aby cię strzegli na wszystkich twych drogach(...)