Agresja
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tym dziale można pisać teksty wykraczające poza uporządkowaną dyskusję na konkretny temat. Nie polecam go osobom szukającym spokojnej rozmowy.
W tym dziale można pisać teksty wykraczające poza uporządkowaną dyskusję na konkretny temat. Nie polecam go osobom szukającym spokojnej rozmowy.
Agresja
Gdy ktoś z moich bliskich wykona jakieś działanie które mnie zirytuje, to powstaje we mnie agresja wobec danej osoby. Czasami zezłości mnie jak ktoś się podrapie, pogłaszcze/poprawi swe włosy, czy będzie jeść z otwartymi ustami i ciamkać jak za przeproszeniem świnia. Mnie to denerwuje, mówiłem o tym zarówno psychologowi jak i dwóm psychiatrom. Ostatni spytał się czy używam przemocy wobec bliskich, odpowiedziałem że nie więc stwierdził że nie ma problemu. Ja uważam że problem jest, bo co mi odbije w przyszłości? Uderzę kogoś, bądź zabiję za głupie urojenia. Wiem że problem tkwi we mnie i możliwe że da się go rozwiązać lekami. Obecnie jestem na ablilify, absenor i zolaxa, ale te leki nie pomagają. Co robić? Szukać innego psychiatry czy psychologa?