Czytnik e-book

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Czytnik e-book

Post autor: Kiciuś_XXL »

Parę dni temu przerzuciłem się na tę wygodniejszą formę czytania. Uznałem, że książki zajmują na półkach dużo miejsca a nie znam zbyt wiele osób na które robi to wrażenie. Na dysku jednak nie brak mi miejsca na ebooki.
Czytnik kupiłem po promocyjnej cenie 399zł bez reklam +700 ebooków gratis wśród których znajdę coś ciekawego dla siebie.
Minusem jest to, że ekran nie jest podświetlany a byłby potrzebny bo często jeżdżę kilka godzin w samochodzie nocą. No ale cóż, nie będę sobie w brodę pluł. Muszę się pogodzić z wcześniejszym zaplanowaniem.
Bardo
moderator
moderator

Re: Czytnik e-book

Post autor: Bardo »

Zgaduję po cenie że Kindle? Dobry wybór, jak poszukasz w internecie to są sprzedawane specjalne lampki ledowe do nich (zresztą są też uniwersalne, więc model ebooka nie ma większego znaczenia).
Ja używam Kindle już z 5 lat (mam Kindle 5 Classic), bardzo fajny sprzęt, tyle książek ile na nim nazbierałem prawdopodobnie nie zmieściłoby się u mnie w mieszkaniu ;) Zastanawiałem się ostatnio czy już go nie wymienić na nowszy model ale nie widzę sensu skoro działa bez zarzutu, bateria też jeszcze ładnie trzyma.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Tak to Kindle 8 Touch. Nie wiedziałem, że są do niego lampki. Zresztą co ja mogę wiedzieć skoro mam go dopiero kilka dni. Dzięki za info.
Ostatnio kupowałem książki jak najęty płacąc za każdą średnio 35 zł. Półki sie zapełniały, książki sie plamiły od czytania, bo tak już mam, ze jak czyta sie dłużej to i się zgłodnieje. Poza tym czytanie książki nie wszędzie jest wygodne a taki czytnik to co innego. Potrzeba tylko sie przyzwyczaić by przejść z książki na czytnik.
Aktualnie mam ok tysiąca eboków i kolekcja rośnie w zastraszającym tempie.

kupiłem go z tej strony
http://czytio.pl/czytniki-ebookow/274/k ... e=ceneo.pl
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Te lampki nawet w kazdym Empiku kupisz, cos chyba 19,99. Bez problemu kupisz w Media Markcie i Saturnie tez. Podczepiasz i gotowe, na bateryjke sa i mozesz czytac po nocach.
Ja mam Prestigio podswietlany ekran, przez to bateria trzyma max 6h, ale co za problem jak mozna podladowac. Kupilem jakies 5 lat temu na Alle za 80zl nowke i smiga do dzis. Tem mam tyle ksiazek na nim, ze pewnie w calym mieszkaniu i piwnicy by sie nie pomiescily :D
Moze wstyd, ale pobieram sobie z chomika. Pobieranie ksiazek i muzyki jest dozwolone. Nawet jest strona:

https://wolnelektury.pl/

mozna pobierac za darmo wiekszosc lektur tam - chodzi o szerzenie dobr intelektualnych. Jeszcze by wiecje czasu na czytanie i byloby miodzio :D
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Też ściągam z chomika. Ostatnio czytam Johna Grishama i w moment wszystkie jego powieści znalazły się u mnie na dysku. Widzę, że nie wszystkie są w pełnej wersji, brakuje rozdziałów.
Zet22
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Zet22 »

Kindle 8 Touch najlepszy
posiadam
ODPOWIEDZ

Wróć do „książki”