Religia i Schizofrenia
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
Religia i Schizofrenia
Ludzie ogarnijcie się z tą nadmierną wiarą. Mówi Wam człowiek trochę wierzący z urojeniami na tle religijnym. To okaz choroby, nie zdrowia i to Was nie uzdrowi. Osobiście mam gdzieś te chodzenie do kościoła itp. i nie wiem, nie mam pojęcia dlaczego mam takie urojenia i nie tłumaczyć mi tu tego Jezusem xDDD

- Alex1950
- zaufany użytkownik
Re: Religia i Schizofrenia
Może takie urojenia u Ciebie są po to żebyś w niego uwierzył? Tego nikt nie wie. Sam uważam, że chodzenie co niedziele do kościoła to strata czasu. Ale są ludzie którzy tak spędzają wolny dzień. Podobno człowiek bez wiary jest tylko "półczłowiekiem". Życzę Ci, żeby te urojenia ustąpiły 

Nie przestawaj się uśmiechać, bo to sprawia że jesteś najpiękniejsza
DziękiAlex1950 pisze: ↑wt wrz 19, 2017 5:11 pm Może takie urojenia u Ciebie są po to żebyś w niego uwierzył? Tego nikt nie wie. Sam uważam, że chodzenie co niedziele do kościoła to strata czasu. Ale są ludzie którzy tak spędzają wolny dzień. Podobno człowiek bez wiary jest tylko "półczłowiekiem". Życzę Ci, żeby te urojenia ustąpiły![]()

- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Parafianie - ludzie wierzący. Parafianie inaczej ciemnota.
Wiara zaślepia ludzi jeśli ślepo we wszystko wierzą. Kościół też kłamie, żeby było po ich myśli. Czyśćca nie ma podobno itd. Kasę tylko trzepią i gwałcą małych chłopców.

- wowo
- zaufany użytkownik
Mi się wydaje że wiara jest dla ludzi słabych, najczęściej biednych, mało inteligentnych a kościół to wykorzystuje obiecując cuda na kiju.
To właśnie wierzący czasem później do sekt się przylączają, a potem nawracają. Chory system. Przez religię mają zryty beret. Gdzie tu logika xd Mówię tu tylko o tych fanatykach, bo wiara w Boga jest ok, choć ja wolę wierzyć w ludzi na przykład, nie jesteśmy sami na tym świecie! Mimo, że ch***wi ludzie nas otaczają.

- wowo
- zaufany użytkownik
Jedną z przyczyn mojej choroby była religia. Kiedy było ze mną coraz gorzej tym więcej się modliłem. Efekt był taki że wylądowałem z ciężką psychozą na zamkniętym. Od kiedy skończyłem z religią to i stan zdrowia się poprawił, odeszły lęki, urojenia. Dla mnie pozbycie się czegokolwiek w mojej chorobie to wielki sukces, bo jak coś robię to na 100% wiara i religia w tym momencie nie dla mnie. Wiem że są osoby którym pomaga ale to jest indywidualna sprawa.
Indywidualna sprawa, dokładnie. Ale żeby ludzie nie przesadzali jak to w psychozie jest 

- Alex1950
- zaufany użytkownik
Jednemu pomoże wiara w tego na górze, którego nazywają Bogiem. A drugi poczuję się mega hu**** tak jak wspomniał "wowo". Może wiara faktycznie jest dla słabych ludzi. Wszystko masz w swoich rękach.
Nie przestawaj się uśmiechać, bo to sprawia że jesteś najpiękniejsza
Dla mnie Bogów jest dwóch, jeden potrafi tworzyć z energii a drugi przekształcać z materii, Bóg i Demiurg.