nerwica natręctw, urojenia czy psychoza?
Moderator: moderatorzy
- Coma_Ona
- zarejestrowany użytkownik
- Status: brak zawodu
nerwica natręctw, urojenia czy psychoza?
hejka mam taki problem nie wiem czy to sa urojenia czy raczej nerwica natrestw badz psychoza moze wy byscie wiedzieli, bo wizyte mam dopiero 2 listopada. A wiec, mam takie dziwne jazdy ze musze pluc wycierac reka usta i polykac sline i w tym czasie musze powiedziec w myslach ze wszystko bedzie dobrze. Jak zrobie to zle to moze ktos umrzec mi bliski i musze to idealie zrobic. Jak zasypiam pomysle o czyms zlym musze szybko otworzyc oczy i to mija a jak zamkne musze powtarzac ten sam proces pare razy, musze pisac na ciele palcem rozne slowa tez musza byc idealnie napisane. Wyobrazam sobie pogrzeby ze wybucham smiechem albo sztucznie placze i ludzie mi czytaja w myslach i cala swoja uwage skupiaja na mnie ze czuje sie otoczona, to jest w *słowo niedozwolone* meczace. czy to nerwica natrestw czy urojenia bo nie wiem...
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
Re: nerwica natręctw, urojenia czy psychoza?
Hej.Może masz parę chorób naraz.Ja mam schizofrenię i nerwicę w jednym.Pozdrawiam serdecznie ale nie odpowiem w 100%.Miłego dniaComa_Ona pisze: ↑śr sie 23, 2017 9:45 am hejka mam taki problem nie wiem czy to sa urojenia czy raczej nerwica natrestw badz psychoza moze wy byscie wiedzieli, bo wizyte mam dopiero 2 listopada. A wiec, mam takie dziwne jazdy ze musze pluc wycierac reka usta i polykac sline i w tym czasie musze powiedziec w myslach ze wszystko bedzie dobrze. Jak zrobie to zle to moze ktos umrzec mi bliski i musze to idealie zrobic. Jak zasypiam pomysle o czyms zlym musze szybko otworzyc oczy i to mija a jak zamkne musze powtarzac ten sam proces pare razy, musze pisac na ciele palcem rozne slowa tez musza byc idealnie napisane. Wyobrazam sobie pogrzeby ze wybucham smiechem albo sztucznie placze i ludzie mi czytaja w myslach i cala swoja uwage skupiaja na mnie ze czuje sie otoczona, to jest w *słowo niedozwolone* meczace. czy to nerwica natrestw czy urojenia bo nie wiem...
Ja choruję na schizofrenię paranoidalną i na nerwicę natręctw. Wg źródła 15%-40% osób ze schizofrenią występują natręctwa.
Polecam Ci modlitwę różańcową. Ja wierzę że to diabeł macza łapska w naszej chorobie. Różaniec ma moc egzorcyzmu. Poza tym niezależnie od źródła schizofrenii i naszej choroby i tak polecam modlitwę różańcową bo wiele dzięki niej można wyprosić. Maryja jest potężną orędowniczką naszą przed Bogiem.
- Tonhar
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 64192154
Wydaje mi się, iż to nerwica natręctw, gdyż sam ją posiadam.
Jedno życie, a spraw tyle...