nerwica natręctw, urojenia czy psychoza?

F25 - zaburzenia schizoafektywne

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Coma_Ona
zarejestrowany użytkownik
Status: brak zawodu

nerwica natręctw, urojenia czy psychoza?

Post autor: Coma_Ona »

hejka mam taki problem nie wiem czy to sa urojenia czy raczej nerwica natrestw badz psychoza moze wy byscie wiedzieli, bo wizyte mam dopiero 2 listopada. A wiec, mam takie dziwne jazdy ze musze pluc wycierac reka usta i polykac sline i w tym czasie musze powiedziec w myslach ze wszystko bedzie dobrze. Jak zrobie to zle to moze ktos umrzec mi bliski i musze to idealie zrobic. Jak zasypiam pomysle o czyms zlym musze szybko otworzyc oczy i to mija a jak zamkne musze powtarzac ten sam proces pare razy, musze pisac na ciele palcem rozne slowa tez musza byc idealnie napisane. Wyobrazam sobie pogrzeby ze wybucham smiechem albo sztucznie placze i ludzie mi czytaja w myslach i cala swoja uwage skupiaja na mnie ze czuje sie otoczona, to jest w *słowo niedozwolone* meczace. czy to nerwica natrestw czy urojenia bo nie wiem...
danielek
zaufany użytkownik
Status: portier

Re: nerwica natręctw, urojenia czy psychoza?

Post autor: danielek »

Coma_Ona pisze: śr sie 23, 2017 9:45 am hejka mam taki problem nie wiem czy to sa urojenia czy raczej nerwica natrestw badz psychoza moze wy byscie wiedzieli, bo wizyte mam dopiero 2 listopada. A wiec, mam takie dziwne jazdy ze musze pluc wycierac reka usta i polykac sline i w tym czasie musze powiedziec w myslach ze wszystko bedzie dobrze. Jak zrobie to zle to moze ktos umrzec mi bliski i musze to idealie zrobic. Jak zasypiam pomysle o czyms zlym musze szybko otworzyc oczy i to mija a jak zamkne musze powtarzac ten sam proces pare razy, musze pisac na ciele palcem rozne slowa tez musza byc idealnie napisane. Wyobrazam sobie pogrzeby ze wybucham smiechem albo sztucznie placze i ludzie mi czytaja w myslach i cala swoja uwage skupiaja na mnie ze czuje sie otoczona, to jest w *słowo niedozwolone* meczace. czy to nerwica natrestw czy urojenia bo nie wiem...
Hej.Może masz parę chorób naraz.Ja mam schizofrenię i nerwicę w jednym.Pozdrawiam serdecznie ale nie odpowiem w 100%.Miłego dnia
AB
bywalec

Post autor: AB »

Ja choruję na schizofrenię paranoidalną i na nerwicę natręctw. Wg źródła 15%-40% osób ze schizofrenią występują natręctwa.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Polecam Ci modlitwę różańcową. Ja wierzę że to diabeł macza łapska w naszej chorobie. Różaniec ma moc egzorcyzmu. Poza tym niezależnie od źródła schizofrenii i naszej choroby i tak polecam modlitwę różańcową bo wiele dzięki niej można wyprosić. Maryja jest potężną orędowniczką naszą przed Bogiem.
Awatar użytkownika
Tonhar
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 64192154

Post autor: Tonhar »

Wydaje mi się, iż to nerwica natręctw, gdyż sam ją posiadam.
Jedno życie, a spraw tyle...
ODPOWIEDZ

Wróć do „zaburzenia schizoafektywne”