Uwaga na psychiatryki
Moderator: moderatorzy
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Uwaga na psychiatryki
Jak jesteś osoba wrażliwą to chorzy zrobią ci swoja gadka wodę z mózgu...
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Re: Uwaga na psychiatryki
Czasami tak bywa, najlepiej nie przejmowac sie.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Ja w psychiatryku stworzyłem swój świat lepszy i bardziej kompletny od światów innych osób dlatego przetrwałem. Swój świat jest tarcza.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
Ja sobie poradziłem z tymi pacjentami-lubiłem ich hehe.
Moim zdaniem w psychiatryku można się jedynie jeszcze bardziej pochorować - psychicznie i somatycznie.
To są po prostu miejsca, gdzie pacjenci są szpikowani dużymi dawkami tych tzw. leków.
Pod większym czy mniejszym przymusem. Tyle.
To są po prostu miejsca, gdzie pacjenci są szpikowani dużymi dawkami tych tzw. leków.
Pod większym czy mniejszym przymusem. Tyle.

A ja juz to pisalem i jeszcze raz naspisze u mnie jest bardzo przyjemny szpital, mile pielegniarki, spoko lekarze i jak bym od poniedzialku nie musial isc do pracy to z checią bym sie polozyl zeby odetchnąc od wszystkiego, no niby teraz odpoczywalem ale w domu tez są zawsze obowiązki jak np trzeba sobie cos ugotowac, posprzątac, psa wyprowadzic a w szpitalu wszystko sie ma w d.pie
- lasta
- bywalec
- Kontakt:
schizek to lekarz na uslugach terroru sadystow
Szukam osób do wspólnej znajomości z bliskich mi okolic, również Warszawy
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
Sorry ale wam powiem,że te pielegniarki i sprzątaczki to lepsi terapeuci w szpitalach niż lekarze.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Da się załatwić kielicha jeszcze w szpitalu i kawe na lewo?
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Jak byłem ostatnio było wszystko tylko trzeba mieć wejścia.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Mam cobre będę mial transfer do psychiatryka?Jak cos gram w FM cala noc nie dam się,musi udać się.
psychaitryki są fajne. serio. dużo mozną pożartować. szczególnie jak cię wiążą w pasy na 4 dni a ty mówisz żęby wiązali mocniej. niż mogą.
świat nie płacze za zapomnianymi bohaterami którzy chcieli zmienić świat. cieszy się tym co miał do tej pory. nikt nie rozumie reguł gry. ostatni wygrywa wyścig do pieniędzy, ale nie do nieba.
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Najwięcej zależy od tego w jakim stanie ląduje się w psychiatryku.W ostrej psychozie będzie to przeważnie koszmar.Ja moje 3 pobyty wspominam pozytywnie,podczas mojego ostatniego pobytu przez miesiąc nie było sytuacji aby kogoś wiązali.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Nie zgodzę się z Tobą Piotrek. To właśnie w ostrej psychozie powinno się lądować w szpitalu ale nie na miesiąc tylko na tydzień pod warunkiem że ustąpiła. Z depresją to jest koszmar albo jak ktoś się dobrze czuje bo wtedy chce wyjść i cierpi z powodu konieczności chodzenia cały dzień w kółko po korytarzu a oni mu nie pozwalają. Do tego dochodzą niebezpieczni i gadający od rzeczy pacjenci też często w psychozach. Ostatnio lekarz opowiadał mi jak dostał sierpowym w oko bo pacjentowi uroiło się ze będzie występował na ringu i musi ćwiczyć.
W psychozie żyje się w innym świecie i pobyt w szpitalu aż tak nie przeszkadza.
W psychozie żyje się w innym świecie i pobyt w szpitalu aż tak nie przeszkadza.
A co to jest psychoza? Mówiąc najogólniej, to stan, w którym człowiekowi jakby brakuje piątej klepki, jakby nie miał w kredensie wszystkich filiżanek. Stan niedosytu albo przesytu, nasycić się musi daną substancją czynną i wierzy, że to na czas określony. Potrzeba wycia jak wilk do księżyca. Jakiś rodzaj bólu, niechęci, braku perspektyw. No i stan widzenia, słyszenia lub czucia rzeczy, których nie ma. Teraz jest moda na dobrostan.
Mniej więcej tak, dlatego dla bezpieczeństwa siebie samego i i innych dobrze żeby osobnik z psychozą był w szpitalu aż mu psychoza ustąpi.
Psychiatryki są groźne dla osoby chorej, są w nich przestępcy, przemoc, kradzieże, narkotyki, dilerzy, itp.
E ?= m + (*c²)
No tak, ale co proponujesz zrobić z osobą w stanie ostrej psychozy?