clopixol jakie skutki

zuclopenthixol

Moderator: moderatorzy

sabina135
zarejestrowany użytkownik

clopixol jakie skutki

Post autor: sabina135 »

Witam czy ktos z Was stosował clopixol depot, moj maz bierze go od prawie dwoch lat, wiem jakie sa skutki jesli chodzi o samopoczucie po tym leku ale czy moze on obciazac np watrobe, bo co jakis czas ma silne bole, czy przy tym leku powinno sie robic jakies badania, czy lekarz powinien kierowac na wyniki co jakis czas.Prosze o jakas informacje jesli ktos mial do czynienia z tym lekiem.
Awatar użytkownika
Nowy
zaufany użytkownik

Post autor: Nowy »

Biorę Clopixol Depot i też interesuje mnie czy powinienem robi jakieś badania? Lekarz nic na ten temat nie mówi. A tak poza tym, Sabinko135, co ile dni twój mąż bierze Clopixol?
sabina135
zarejestrowany użytkownik

Post autor: sabina135 »

Przepraszam ze dopiero teraz odpisuje od ponad roku bierze co 28 dni 200, wczesniej bral po 2 amp.co 10, 14 dni.
Najgorsze jest to ze nie wiem jak dlugo trzeba brac te zastrzyki , bo one meza wylączaja z prawie wszystkich zajec i jest to dla niego coraz bardziej uciazliwe.Wiem ze slyszenia ze lepsze sa tabletki ale to trzeba czasu i sa ponoc drogie, wiec nie wiem jak dalej sobie radzic z tym wszystkim, ze strony lekarza raczej nie ma jakiegos wsparcia a na prywatne wizyty nas nie stac.
Moze ktos z Panstwa bral clopixol i zminil pozniej na leki-niedrogie i jest o wiele lepiej?
Awatar użytkownika
Stfoorca
bywalec

Post autor: Stfoorca »

Proponuję zmienić lekarza na innego. Clopixol to starej generacji lek, strasznie pacyfikujący. Lekarz mi go zalecil w formie depot dlatego że nie chciałem przyjmować tabletek.

Z nowych leków darmowych są narazie risperidon(rispolept) i olanzapina(zalasta, zolafren itp).

Od grudnia lista ma się powiększyć min. o ketrel, abilify.
A jeśli jest wskazanie na formę depot w przypadku Twojego męża, ma się pojawić rispolept właśnie w tej formie.

Czy Twój mąż nie reagował dobrze na olanzapinę czy też lekarz nawet nie próbował jej stosować?
ODPOWIEDZ

Wróć do „clopixol”