Udowodnij że głosy nie pochodzą z podświadomości.
Moderator: moderatorzy
Udowodnij że głosy nie pochodzą z podświadomości.
Znowu zakładam temat o głosach. Chciałem napisać do admina żeby usunął poprzednie tematy żeby ludzi nie wprowadzać w błąd. Ale w smumie każdy temat czym są głosy zawiera trochę prawdy jednak rzeczywistość i doświadczenia weryfikująto co jest nieprawdą dlatego odwołuje wszystko co wczesniej napisałem na temat czym są głosy.
Według mojego doświadczenia głosy to nasza podświadomość i mogę to udowodnić każdemu dlatego zapraszam do tematu.
Według mojego doświadczenia głosy to nasza podświadomość i mogę to udowodnić każdemu dlatego zapraszam do tematu.
- Xoredas
- zaufany użytkownik
- Status: Brak
Re: Udowodnij że głosy nie pochodzą z podświadomości.
Też tak myślę głosy to wielka zagadka,sam nie wiem dlaczego i skąd one się wywodzą.
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
To według mnie wzbudzenia wewnętrzne, odbicia od struktur rozpoznawania mowy. Można wyobrazić to sobie jak przestrojone radio, które ma super wrażliwość i więcej samo wyje niż cokolwiek odbiera z zewnątrz ze względu na samosprzężenia. Samosprzężenia można wyobrazić sobie jak mikrofon zbliżany do głośnika. Wtedy wiele więcej pochodzi z tego zamkniętego kółka niż z zewnątrz. A spektrum takiego dźwięku zależy od tego, które dźwięki są bardziej tłumione, a które mniej.
Dlatego np. ze mnie te głosy zawsze drwiły - bo tu mam widocznie jakąś minimalnie większą wrażliwość.
Oczywiście wsłuchując się w takie efekty można poznać lepiej samego siebie, można badając te własne struktury poznawcze wręcz zajmować się filozofią. Ale czy cokolwiek więcej z tego wynika - wątpię. Moim zdaniem głosy należy olewać - nic innego z nimi nie zrobisz. No i oczywiście brać odpowiednie leki.
a dlaczego podświadomość jest przeciwko mnie?
ujawnia się w postaci dręczących mnie sąsiadów
a w psychiatryku było tak ze schowałem papierosy do szuflady i wtedy usłyszałem że "chowa papierosy do szuflady"
potem schowałem je pod szafkę i usłyszałem "schował papierosy pod szafkę"
ta podświadomość jest jak ludzie którzy są do mnie nastawieni anty
dalszego tak jest?
a w psychiatryku było tak ze schowałem papierosy do szuflady i wtedy usłyszałem że "chowa papierosy do szuflady"
dalszego tak jest?
Głosy pochodzą z podświadomości.
Widocznie sam jesteś nastawiony do siebie anty, ale to wypierasz. Albo ktoś był kiedyś nastawiony do Ciebie anty i to odtwarza podświadomość w zmienionej formie.Cynamon pisze: ta podświadomość jest jak ludzie którzy są do mnie nastawieni anty
dalszego tak jest?
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
- Xoredas
- zaufany użytkownik
- Status: Brak
To dlatego ,że te głosy są czasem w czasie rzeczywistym czyli komentujące tak powiedział mi lekarz więc jeśli nic nie pomaga musisz je ignorować ,też tak myślę że to przez sąsiadów którzy obgadywali trochę więc to u mnie wywołało chorobę.Cynamon pisze: ↑sob cze 03, 2017 8:00 am a dlaczego podświadomość jest przeciwko mnie?
dalszego tak jest?
Nie wiem czy ktos bawi sie w zapisywanie gosow przez dluzszy czas . polecam. glosy... : ja nie wierze ze... nie odpalaj notatnika... jak *słowo niedozwolone* że on zczął zapisywac a oni sie zamknęli.. miałeś tego nie robic . juz jestes przegrany
jak my mamy znowu go przekonac zeby tego nie robił. Maciek jeszcze raz coś zapiszesz to nie bedziemy normalnie rozmaiac. i teraz on swoje mysli tylko slyszy a nas prawie wogóle. jak *słowo niedozwolone* ze Ty go jeszcze poprawiles" Schizofreni nie ma
jak my mamy znowu go przekonac zeby tego nie robił. Maciek jeszcze raz coś zapiszesz to nie bedziemy normalnie rozmaiac. i teraz on swoje mysli tylko slyszy a nas prawie wogóle. jak *słowo niedozwolone* ze Ty go jeszcze poprawiles" Schizofreni nie ma
To jest świetny sposób, zapisywanie je osłabia, tracą moc. Bo normalnie kiedy się ich boimy próbujemy odwrócić od nich uwagę i ten lęk je karmi, a kiedy zapisujemy, to one jakby widzą, że aż tak nas nie przerażają skoro chcemy się im świadomie przyjrzeć. To tak z moich obserwacji, może komuś to pomoże.
"O drogę moją pytasz się i zżymasz,
Że ta wykracza poza słońc twych sfery.
Nie chcę cię łudzić; widzisz: jestem szczery,
Nie pójdziesz za mną, lecz mnie nie powstrzymasz"
Adam Asnyk - Pożegnalne słowo"
Że ta wykracza poza słońc twych sfery.
Nie chcę cię łudzić; widzisz: jestem szczery,
Nie pójdziesz za mną, lecz mnie nie powstrzymasz"
Adam Asnyk - Pożegnalne słowo"
Głosy są realne i należy rozmawiać z nimi w sposób kulturalny obojętnie czy są dobrej natury czy złej.
Są pozostałością języka myśli, który był wspólny dla wszystkich ludzi, komunikacja w tym języku odbywała się telepatycznie.
Są pozostałością języka myśli, który był wspólny dla wszystkich ludzi, komunikacja w tym języku odbywała się telepatycznie.
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
no cos w tym jest ale ja uważam,że te głosy to moi sąsiedzi.Dopiero jak wyjdę z domu trochę przechodzą.
-
- zaufany użytkownik
Zbyszek ale wiesz,że to piekło jest?Ja jak gadam głosno to czuję,że każdy mnie słyszy.Takie mam pieprznięcie.
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Wiem, ale pal sześć, nic z tym innego nie zrobisz, jak neuroleptyki. A chwilowo to po prostu spokój ducha, odprężenie, odpoczynek i ignorowanie głosów. To jest sprzężenie zwrotne, więc im więcej z tym gadasz, polemizujesz, lub choćby się przed tym bronisz, tym bardziej to się wzbudza.
Ale spoko, zwróć uwagę na coś innego.
Dla mnie te drwiny, jakie narzucały mi głosy były ohydne i poniżające. One się wciskały na siłę. Wciskały mi np. jakieś chamskie skojarzenia, które uważałem za fałszywe. A to zwykle bywały jakieś abstrakcje, np. wciskał mi się do głowy komentarz, że kolor czerwony to "Wielka Miłość". Mogłem srać na tę "miłość" - nie pomagało. To była ohyda.
Dla mnie te drwiny, jakie narzucały mi głosy były ohydne i poniżające. One się wciskały na siłę. Wciskały mi np. jakieś chamskie skojarzenia, które uważałem za fałszywe. A to zwykle bywały jakieś abstrakcje, np. wciskał mi się do głowy komentarz, że kolor czerwony to "Wielka Miłość". Mogłem srać na tę "miłość" - nie pomagało. To była ohyda.
-
- zaufany użytkownik
No wiem tak to jest własnie.Dzięki za odpisanie Zbychuzbyszek pisze: ↑pt wrz 01, 2017 1:13 pm Wiem, ale pal sześć, nic z tym innego nie zrobisz, jak neuroleptyki. A chwilowo to po prostu spokój ducha, odprężenie, odpoczynek i ignorowanie głosów. To jest sprzężenie zwrotne, więc im więcej z tym gadasz, polemizujesz, lub choćby się przed tym bronisz, tym bardziej to się wzbudza.

viewtopic.php?t=27826
Później na zamkniętym jak byłem to była Patrycja z takim samym nazwiskiem jak mój stary nick na evocie.
Czy potraficie to wytłumaczyć?
Później na zamkniętym jak byłem to była Patrycja z takim samym nazwiskiem jak mój stary nick na evocie.
Czy potraficie to wytłumaczyć?
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
O tyle pochodzą z nieświadomości o ile nie ucichną. Głosy można rozpracować o ile się da to zrobić, bo niektórych się nie da i muszą wygasnąć. Wpierw wygasnąć na znaczeniu a później hasta la vista bejbe.

Nie chce mi się w tym babrać, ale ktoś kto ma dostęp do archiwum evotu i dokumentacji medycznej oddziału na którym byłem może udowodnić że telepatia istnieje na tym przykładzie który podałem.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Schizofrenia to bałagan w głowie i bagno urojeń w psychozie a nie magiczne zdolności.

Schizofrenia to magiczne zdolności, które wykraczają poza twoje możliwości rozumienia i przez to powstaje chaos w głowie. Anioły i demony wielokrotnie przewyższają nas na wszystkich płaszczyznach (porównując do komputerów mają procesory nowej generacji i najnowsze modele pamięci), dlatego poruszanie się w tamtym świecie jest przyczyną choroby.
-
- zaufany użytkownik
wrazliwosc to magiczna zdolnosćppp pisze: ↑sob wrz 02, 2017 7:17 pm Schizofrenia to magiczne zdolności, które wykraczają poza twoje możliwości rozumienia i przez to powstaje chaos w głowie. Anioły i demony wielokrotnie przewyższają nas na wszystkich płaszczyznach (porównując do komputerów mają procesory nowej generacji i najnowsze modele pamięci), dlatego poruszanie się w tamtym świecie jest przyczyną choroby.