ludzie i głosy-schizofrenia 2

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
bartek29
zaufany użytkownik

ludzie i głosy-schizofrenia 2

Post autor: bartek29 »

Zaczynam nowy temat starego problemu ponieważ w,,przyczynie schizofreni'' zrobiło sie juz 7 stron,to,żeby odswieżyć troche myślenie taki krok.
Zauważyłem ,że wielu ludzi których spotykam z kimś wewnętrznie rozmawia jakby słyszeli głosy.Są to jednak osoby nieleczące się, uważane za zdrowe ,pełniące określone stanowiska społeczne.Wysuwam teze: sprawa głosów została
sztucznie wywołana.Problemem nie są głosy,czy halucynacje,problem to utrata wiadomej uczciwości(pierwszeństwa)
tz.utraconych komórek nerwowych,bądź ich uszkodzenie przez wywołany szok. Uwierzyłem w sztuczne wywołany problem,kłamstwo o schizofrenii dotyczące jej objawów.
Nie było wtedy internetu,albo raczkował.Prawda która ogołaca może czynić szkody,powinna więc przynosić nadzieję.Stanięcie w prawdzie może boleć,ale buduje ona mocne fundamenty i życie mocniejsze.
W poprzednim temacie pisałem o duchu baala który chce nas zhańbić.Było to kłamstwo,chciałem się zabawića odegrć cudzym
kosztem i skorzystałem z władzy jaką daje internet.Przepraszam,proszę o wybaczenie.Mam nadzieję że czytający uznają ,że jestem człowiekiem i mam skłonność do złego jak każdy i może nawet powiedzą: to było do przewidzenia przy takiej krzywdzie.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Re: ludzie i głosy-schizofrenia 2

Post autor: Niemamnie »

Nie rozumiem i chyba to są jakieś urojenia.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
bartek29
zaufany użytkownik

Jeżeli chodzi o głosy.W pierwszym momencie myslałem,że to Bóg i trzeba mu być poddanym.Myśle dzisiaj,że w relacji z Nim nie posługuje się swoją boskością,a jeśli nawet to rzadko.Używa natomiast naszego ułomnego człowiekowania.Oznacza to,że głosy chcą intymności i mogą się mylić ,można z nimi polemizować,dochodzić swoich
racji jeśli są to raceje oparte na prawdzie dającej nadzieję i Dekalogu. Pismo mówi ,żeby badać czy duchy są z Boga,jeśli potrafią wypowiedzieć zdanie"Jezus Chrystus przyszedł w ciele''dodając na Ziemię Maryji Dziewicy,ale powinie wystarczyć sam cytat.Kultura nas obowiązuje przy całej tolerancji do odużenia.
Awatar użytkownika
Gwiazdka Wróżka
bywalec
Status: Wróżkowanie.

Post autor: Gwiazdka Wróżka »

U mnie głosy intymności nie zaznały.
D'Arvit.
Awatar użytkownika
bartek29
zaufany użytkownik

Co do przyczyn chorób przewlekłych min.schizofrenia to jest nią karność i wymierzanie sprawiedliwości.Konsekwencje ponosi chory i cała ludzkość.Ma to się tak:małe dziecko kilkuletnie lub nastolatek wychowywane jest przez karcenie.Z czasem samo karci bliżnich i wymierza sprawiedliwość.Bóg lub wyobraźnia jak kto woli podcyła temu małemu człowiekowi myśl o winach pewnego człowieka,dochodzi do tego atmosfera nienawiści z zewnątrz.Mały człowiek chce zaprowadzic porządek i wymierza karę podsyłanemu mu człowiekowi.Jest
ona najboleśniejsza bo grzech owego jest ogromnaky.Jak się okazuje tym owym pewnym jest on sam.Tak skazałem sie na schizofrenię.Wykonawcami byli psycholodzy.Dziwiło mnie bardzo,że psycholodzy zachowywali się jak by im się
to należało i mieli wyłączne prawa.Myśle,że w swoim przymierzu uczciwych mieli więcej niż jednego.Strach pomyśleć o konkretnej liczbie.
Tu należy zrozumieć politykę miłości Niemców wobec uchodźców.Nie chcą być chorzy.
Awatar użytkownika
bartek29
zaufany użytkownik

My Polacy mamy też politykę miłości wobec uchodźców np.Ukraińców i tą na zewnątrz w miejcsach konfliktów i jak na razie bez większych incydentów.
Awatar użytkownika
bartek29
zaufany użytkownik

Korzystając ze sposobności chciałbym przeprosić pewną dziewczynę i jej ojca,któremu powiedziałem przykre rzeczy ,a które były wymyslone i miały być
udawaniem.Niestety okazało sie że straciłem kontrole i byłem przerażony.Przypuszczam tylko jak wiele bólu sprawłem tymi słowami,czego ogromnie żałuje i prosze o wybaczenie.Myślę że zło chociaż trochę zostanie naprawione,jeśli łaska zostanie wypełniona nawet jeśli miałoby to trwać godzinę.Konflikt jaki powstał umęczy tylko ludzi,a jest szansa( pewności nie daje), że będzie lepiej.Jak widoromo zgoda buduje.Proszę się odezwać.Informacje kontaktowe albo zgubiłem,albo zapomniałem,albo nie odpowiadają.Moj stan zdrowia trochę się poprawił od tego czasu.Komórke mam wyciszoną,ale odbieram smsy po kilku dniach i potrafię oddzwonić jak już mocno żałuję,że kolejna szansa może zostać stracona,gdy numer się wyświetla.
Awatar użytkownika
bartek29
zaufany użytkownik

Przepraszam,to co zrobiłem jest złe,żałuję tego.
Awatar użytkownika
bartek29
zaufany użytkownik

Witam?
Zuważyłem pewną sprawę u nas ludzi,tz.Spotkałem ludzi którzy myslą,że zawsze jego ja to Bóg i myślę że to nieprawda,że Bóg bliżej stoi dobru wspólnemu i gdy ktoś coś zrobi nie powinno się myśleć,że to Bóg.Boga się szuka,choć chcielibyśmy by była to oczywistość.Istnieje godne pomysł i takiej sytuacji w jakiej się znalazłem.Jesteśmy mieszanką dobrego i złego.Po pierwsze bycie i dążenie do i wola Boża.Robimy coś co jest dobre, a nie dlatego.że to mój pomysł,czasami tak,że wizja musi się wypełnić.Gdy byłem dzieckiem dziwiłem się dorosłym,ze tak wierzą we wizje.Informacja o wizji jest tylko informacją,a forma jaką obierze jest nieokreślona,forma może być różna i tu potrzebne są władze nad formą wizji,czego sobie i wam życzę iniech to będzie materiał substancja lub inaczej.Kropla wody może tchnienie.Chęci są ważne.Coś nie skończone- trzeba pomyśleć
cześć
Awatar użytkownika
bartek29
zaufany użytkownik

Spostrzegłem także ,że istnieje grupa ludzi,która żąda odebrania Boga zaraz po dostarczeniu informacji o jakieś prawdzie.Mówią wtedy,,jak już to wie to zabieramy mu Boga".Myślę że w dużej mierze padliśmy ofiarą takiego myślenia.Informacja dzisiaj rozchodzi się zprędkością światła i to światło ma działać przeciwko sobie światłu Boga .Przypominam,że nośnikiem informacji jest słowo,które w Piśmie świętym przyrównane jest do ziarna,Jak wiadomo
ziarno rzuca się w zięmię pielegnuje się je przez cały rok i wtedy już kłosy zostają zcięte.To jeśli chodzi o zboża,ajeśli ktoś jest drzewem może zwierzątkiem,które dojrzałość osiągają po kilku kilkunastu latach i dopiero wtedy są gotowe.W Polsce to 18 lat z 3letnim okresem ochronnym do 21lat,
a może ktoś się nawrócił i jest nowym człowiekiem i jakby dzieckiem,wtedy ręce precz,precz z siłowym czy przebiegłym hamstwem wymuszającym uległość.
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Post autor: Chłopiec Papuśny »

Głosy ma każdy, zależy czy nie są za bardzo aktywne. Ja też słyszę głosy gdy zastanawiam się czy mam z kim porozmawiać. Ale bez przesady.
Awatar użytkownika
bartek29
zaufany użytkownik

Myśle że trzeba by zrobić jakiąś klasyfikacje i zestawienie,słowa naprowdzające na dane schorzenie w określonej tolerncji no i moje przypuszczenia co do chorób.Zaczne od schizofrenii:
Wszystkie biorą się zszoku,stresu oksydacyjnego,przekleństwa może błogosławieństwa jeśli zawarto uzdrowienie.
a)schizofrenia,gdy szok (szoki )miał miejsce w wieku 14albo,19albo,24 lat z różnymi waricjami
b)ch.Altzheimera gdy szok (szoki) miał miejsce w wieku 18 lat
c)ch.Parkinsona gdy szok miał miejsce w wieku 17lat,zwrócić uwagę na masturbacje
d)nowotwór gdy szok miał miejsce w wieku 16 lat
e)ch. serca gdy szok miał miejsce w wieku 15,20,25 lat
f)pląsawica Hantinktona gdy szok miał miejsce w wieku 13 lat następne stopnie skoku są różne od 5 raczej rosnąco
g) alkoholizm trudno mi powiedzieć
h)padaczka jest zablokowaniem mechanizmu skurczów dotyczących polucji lub miesiączkowania.
Słowa powyższe są tylko drogowskazem,pamiętajmy o tolerancji błędu i tolerancji ogólnie,chrońmy siebie i siebie nawzajem,żyjmy w zdrowiu i szczęściu.

0
Newt
zaufany użytkownik

Post autor: Newt »

bartek29 pisze:Zauważyłem ,że wielu ludzi których spotykam z kimś wewnętrznie rozmawia jakby słyszeli głosy.Są to jednak osoby nieleczące się, uważane za zdrowe ,pełniące określone stanowiska społeczne.
A czemu mieliby się leczyć z tego powodu? Wielu ludzi tak robi, rozmawiają sami ze sobą w myślach. Mają świadomość tego, że rozmawiają ze sobą, więc nie jest to żadna choroba psychiczna. Problem zaczyna się wtedy, gdy te myśli czy głosy to "inna osoba".
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
Awatar użytkownika
bartek29
zaufany użytkownik

O tą ''inną osobę'' mi chodziło.
Wybacz biorę leki trudno mi być precyzyjnym.Co dwie głowy to nie jedna.
Awatar użytkownika
bartek29
zaufany użytkownik

Wiecie co znalazłem lek który znacząco porawia moje funkcjonowanie.Tak jest to lek powodujący polucje bez halucynacji z dodatkowymi zabiegami gdyby takie powstały doraźnie i nie moge.Mama wyrzuciła mi książki i te leki,spowiednik popiera,ze niby dziwacznie się zachowuje.Gdybym wiedział to
przestałbym okazywać szczęście i sie ukrywał pod poważną miną.Ten lek to jedyne właściwe rozwiązanie,Pasuje jak brakujący element układani w puzlach i nie moge zakaz.Cały czas chodziłem z tym pomysłem,kiedy wkońcu zrealizowałem zakaz i inne przykrości.To tak jakby próbowano stworzyć człowieka bez polucji jakby chciano,zeby przestał sikać i chodzić ze stolcem.Po prostu zakaz i tyle.No przecież nie ma halucynacji.Pozaostaje cierpienie po stracie Chrystusa,ale nawet po pogrzebie jest żałoba. Prawdą jest,że to lek indywidualny doborany dla mnie,no i zakaz.Mam cierpieć i tyle.
Tak jak komuś się podobało niosąc czyiś krzyż,który doprowadzi do wczesnej śmierci,bo tego normalny człowiek nie wytrzyma.Może chodzi o pieniądze.
Pojęcia nie mam o co chodzi.Stałęm się znowu normalnym człowiekiem i zakaz.A nikt nie chce wytłumaczyć.Przeszkody usunięte,krzyż jest i zakaz.
Musze chyba uwieżyć,że poprostu Bóg chce żebym był chory,grzeszył i był schizofrenikiem.Może tak właśnie,a może nie.Hiob też cierpiał.Wierze.
Awatar użytkownika
bartek29
zaufany użytkownik

Cościałe.życie uczony byłem że mam stawać się lepszy ,dążyć do świętakości wypełniać Wolę Bożą jak najlepiej,a okazuje się,że znalazłem w postaci
schizofrnii toak jak koń w stajni swój boks i tylko mówie dobra ale dlaczego mam grzeszyć.Znalazłem boks i to nawet pasuje jeśliby zrównać konia z człowiekiem.Boks i tyle.
Awatar użytkownika
Xoredas
zaufany użytkownik
Status: Brak

Post autor: Xoredas »

każdy powinien znaleźć swoją pasje jeśli boks to jest to zajęcie wymagające wiec czy spacer , książka to jest krok do lepszego samopoczucia.
Jak ktoś☺ rozmawia wewnętrznie to też powinien być uważany za chorego bo jak tak mam to przecież czysta schizofrenia, ktoś kiedyś napisał ,że te głosy pochodzą z naszej podświadomości i ja uważam ,że to prawda lub ja też tak myślę ,że te glosy są częścią naszej osobowości.
Awatar użytkownika
bartek29
zaufany użytkownik

Re: ni głosy-schizofrenia 2

Nie znam takich książek.Zycie wewnętrzne trzeba pielęgnować i nie zawsze jest to schizofrenia.
marciej
bywalec
Kontakt:

Post autor: marciej »

Nie wiem czy ktos bawi sie w zapisywanie gosow przez dluzszy czas . polecam. glosy... : ja nie wierze ze... nie odpalaj notatnika... jak *słowo niedozwolone* że on zczął zapisywac a oni sie zamknęli.. miałeś tego nie robic . juz jestes przegrany
jak my mamy znowu go przekonac zeby tego nie robił. Maciek jeszcze raz coś zapiszesz to nie bedziemy normalnie rozmaiac. i teraz on swoje mysli tylko slyszy a nas prawie wogóle. jak *słowo niedozwolone* ze Ty go jeszcze poprawiles
Awatar użytkownika
bartek29
zaufany użytkownik

Xoredas głowa do góry.
ODPOWIEDZ

Wróć do „głosy”