Niszczenie natury.
Moderator: moderatorzy
- Francesco
- zaufany użytkownik
- Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
- Gadu-Gadu: Czarnokrwista
Niszczenie natury.
Jaki wyrok? Chyba całkiem ciekawe rozwiązanie. Jednak budowa obetonowania to najbardziej szkodliwa rzecz... nadal prezydent nie rozumie umiaru i naturalnych rozwiązań, a pomioty mu przyklasną i wykonaja zlecenia. Warta jest już zabetonowana i wygląda jak ściek. A została zabetonowana by nie podmakał teren i budynki mieszkalne się nie zawaliły.. no tak bo dla wygody i widoków trzeba było budować nad samą rzeką..
Można zamiast betonu, zrobić wiele innych niegroźnych konstrukcji odprowadzających nadmiar wody do specjalnych zbiorników.. albo coś w tym stylu. Zamiast wybetonować...
http://www.wwf.pl/?20800%2FPrezydent-po ... skie-rzeki
Można zamiast betonu, zrobić wiele innych niegroźnych konstrukcji odprowadzających nadmiar wody do specjalnych zbiorników.. albo coś w tym stylu. Zamiast wybetonować...
http://www.wwf.pl/?20800%2FPrezydent-po ... skie-rzeki
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
Re: Niszczenie natury.
Właśnie nie tak dawno gdzieś czytałem, że polska infrastrukura kolejowa jest wykorzystywana zaledwie w około 10%
To ilustruje, gdzie w PL są poukrywane rezerwy jeśli chodzi o transport.
Jednak obecny rząd jest autentycznie szalony oraz chory na władzę i nie mamy na niego absolutnie żadnego wpływu. I tak wszyscy umrzemy, a przyroda za jakieś 500 lat się jakoś w końcu zregeneruje...

Jednak obecny rząd jest autentycznie szalony oraz chory na władzę i nie mamy na niego absolutnie żadnego wpływu. I tak wszyscy umrzemy, a przyroda za jakieś 500 lat się jakoś w końcu zregeneruje...
- Francesco
- zaufany użytkownik
- Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
- Gadu-Gadu: Czarnokrwista
Tak zregeneruje. Umrą ludzie i zostawią to po sobie... nic nie zabiorą przecież.. a teraz tylko niszczą.

Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
Ja naprawdę jestem wielkim zwolennikiem ochrony przyrody
i w imię ekologii jestem w stanie wiele znieść niedogodności.
Jednak... generalnie... w tej materii czuję
m.in. własną ogromną bezsilność.
BTW: te zdjęcia co zaprezentowałeś powyżej to są z Czarnobyla

i w imię ekologii jestem w stanie wiele znieść niedogodności.
Jednak... generalnie... w tej materii czuję
m.in. własną ogromną bezsilność.

BTW: te zdjęcia co zaprezentowałeś powyżej to są z Czarnobyla

Bardzo ciekawy link, a w nim b. ciekawy dokument!piotr 84 pisze: ↑pn mar 13, 2017 11:20 pm https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q= ... lZwuOxhjjw
i to jest zdrowa lewicowość

IMHO to nie jest żadna lewicowość, ale przejaw zdrowego rozsądku i szerokiego spojrzenia.
Powinna to być lektura obowiązkowa dla osób rządzących w państwach, również (zwłaszcza!) w PL.