Czy chcecie założyć rodzinę?

relacje rodzinne i ogólnie interpersonalne

Moderator: moderatorzy

Czy chcesz założyć rodzinę?

Zdecydowanie tak
24
34%
Raczej tak
13
18%
Raczej nie
13
18%
Zdecydowanie nie
21
30%

Liczba głosów: 71

cezary123
zaufany użytkownik

Re: Czy chcecie założyć rodzinę?

Post autor: cezary123 »

Alimenciarze pod bramą, pchają się do mnie na stancję. Ale na wsi się nie wynajmuje cennej przestrzeni obcym ani bliskim. A szczególnie nie pozwala, żeby jakiś babsztyl wlazł pod pozorem miłości i małżeństwa a potem wygonił męża do budy dla psa, bo tak też się zdarzało.
Uwolniłem się od więzów, które powodowały moje cierpienia i nie jestem nikomu nic winny :D
paulus318
zaufany użytkownik

Post autor: paulus318 »

Catastrophique pisze: pn lip 27, 2020 3:06 am Ale ty pier... Cezary. Weź się w końcu za swoje życie bo nie jesteś wieczny.
Wybacz mi mocne słowa, ale jak można tak przepier... dany nam czas. Masz tylko jedno zycie.
Ale dlaczego tak się przejmujesz życiem cezarego123?To jego wybór.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Berk pisze: pn lip 27, 2020 1:31 pm
Catastrophique pisze: pn lip 27, 2020 3:06 am Ale ty pier... Cezary. Weź się w końcu za swoje życie bo nie jesteś wieczny.
Wybacz mi mocne słowa, ale jak można tak przepier... dany nam czas. Masz tylko jedno zycie.
Ale dlaczego tak się przejmujesz życiem cezarego123?To jego wybór.
Widze jak cierpi, pograza sie i chciałbym to jakos przerwac.
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

Nie przerwiesz, każdy jest kowalem własnego losu. Tym bardziej teraz gdy wydaje mu się, że jest szczęśliwy z tą swoją samotnością. Musi sam pewne rzeczy zrozumieć, do innych dojrzeć, nie ma innej rady.
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Post autor: Hipis »

Czy rodzina chce założyć nas czy gumę?
E ?= m + (*c²)
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

Kiedys chcialem zalozyc rodzine bylo to dokladnie 5 lat temu jak spotykalem sie pewna dziewczyna. Co mi po niej zostalo smutek, zal, cierpienie. Ona zalozyla rodzine wyszla za mąż, urodziła dziecko, ma dobrą pracę. Ja na googlu szukam informacji o niej i co jakis czas to znajduje jej zdjecie to z mezem to dzieckiem jest mi wtedy tak ciezko, czuje ogromny bol, czasami poleje sie lza. Odeszla ode mnie bo mnie nie kochala, zerwala ze mna kontakt nie widzialem jej dokladnie 5 lat. Co jest ze mna nie tak ze do dzis przegladam w internecie co robi. Nikt mnie nie rozumie. Bylem raz zakochany i juz chyba nigdy sie tak nie zakocham, zmienilem sie od tego czasu juz nie jestem taki sam.
Ronaldinho
bywalec

Post autor: Ronaldinho »

AdamSchibi pisze: pn lip 27, 2020 10:21 pm Kiedys chcialem zalozyc rodzine bylo to dokladnie 5 lat temu jak spotykalem sie pewna dziewczyna. Co mi po niej zostalo smutek, zal, cierpienie. Ona zalozyla rodzine wyszla za mąż, urodziła dziecko, ma dobrą pracę. Ja na googlu szukam informacji o niej i co jakis czas to znajduje jej zdjecie to z mezem to dzieckiem jest mi wtedy tak ciezko, czuje ogromny bol, czasami poleje sie lza. Odeszla ode mnie bo mnie nie kochala, zerwala ze mna kontakt nie widzialem jej dokladnie 5 lat. Co jest ze mna nie tak ze do dzis przegladam w internecie co robi. Nikt mnie nie rozumie. Bylem raz zakochany i juz chyba nigdy sie tak nie zakocham, zmienilem sie od tego czasu juz nie jestem taki sam.
Ej, nie przejmuj się jakąś głupią babą. Nie ta, to inna. Tego kwiatu jest pół światu. Zacznij się spotykać z innymi dziewczynami, to zrozumiesz.
cezary123
zaufany użytkownik

Tak, a z pracą i karierą to rywalizuj z kobitami, nie przepuszczaj, nie dawaj fory, bo niby że płeć piękna!
Jak coś, to przykro mi, ja byłem pierwszy!
I lepszy niż baby.
Najpierw bezradnie się uśmiecha kobitka, patrzy z podziwem na samca, sępi pomocy a potem zrobi z niego niedorajdę i pierdołę, jak sama wyjdzie na prowadzenie. Albo uczepi się innych samców stojących wyżej w hierarchii stada i pomacha tylko z pogardą na odchodne.
Ten bezdomny, który zmarnował sobie życie, bardziej się przejmował krzywdą kobiety niż swoją.
Najpierw taka piękna, taka biedna, tak się uwiesza na mężczyźnie, a jak co do czego, to go wygryzła z domu, rodziny i spaliła w środowisku. Z miłości oczywiście.
Do innych.
cezary123
zaufany użytkownik

Catastrophique pisze: pn lip 27, 2020 1:34 pm
Widze jak cierpi, pograza sie i chciałbym to jakos przerwac.
Doceniam to, ale najlepsza droga rozwoju dla mnie wiedzie teraz przez samodzielną karierę a nie uległość kobiecie w związku czy rodzinie i oddawanie jej wszystkiego co mam. Nie znasz wszystkich uwarunkowań mojej sytuacji.
Wszelkie środki i zasoby muszę teraz inwestować tylko w siebie.
Istnieje taka teoria dna i odbijania się od niego. Jeżeli chodzi o pogrążanie się, to mam już to za sobą. Dno było w 2016-2018 roku. Największa depresja. Teraz podążam już wzwyż.
Oby spokojnie i metodycznie, bo jeszcze nabawię się choroby kesonowej :)
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

Latwo powiedziec ze tego ze tego kwiatu pol swiatu, jak ja przez ostatnie 5 lat bylem na 4 randkach. Jestem otyly, bez pracy, bez pieniedzy. A jak wchodze na jej zdjecia i przegladam jaka jest szczesliwa to krew mnie zalewa glupia szmata, zostawila mnie choc mialem problemy. A dzisiaj wielka pani mecenas, wlasna kancelaria, przystojny mąż, dziecko i przytulne gniazdko. Jak bym ja dorwal to bym ja rozszarpal ta dziwke zmarnowala mi zycie szmata.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Czyli to nie była miłość. Nigdy by tak ktoś nie napisał o kimś kogo prawdziwie kochał. Gdyby to była miłość, wszystko byś wybaczył i cieszył się jej szczęściem. Po prostu nigdy nie zerwałeś relacji, a ona tak. Powinieneś zmienić myślenie, zrozumieć, wybaczyć i życzyć szerokiej drogi oraz dużo dużo szczęścia. A wtedy i tobie zacznie się układać. Nienawiść zżera od środka tak samo jak inne negatywne uczucia.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Trzeba umieć odpuszczać, a wtedy tobie zostanie odpuszczone. Jest wolnym człowiekiem miała prawo wybrać inaczej, powinieneś to zaakceptować. Wybaczenie. Nie ruszysz się z miejsca dopóki nie zrobisz porządku z tymi negatywnymi uczuciami. Ten rozdział należy definitywne zamknąć inaczej nie zaznasz spokoju.
cezary123
zaufany użytkownik

Ale co tu wybaczać? Rywalizacja sportowa i tyle. Ktoś jest mecenasem, ktoś inżynierem, ktoś księdzem.
Zawodnicy po maratonie czy w trakcie, nie biją się, ani nie kochają, nie wspierają, tylko myślą jak poprawić kondycję, żeby tamtych prześcignąć.
Kobieta ma być nikim, tak jak odrzuceni w miłości są dla niej nikim. Wtedy nie zniszczy i nie przytłumi.
Ronaldinho
bywalec

Kobieta nie może być nikim, ale nie może być też wszystkim co w życiu mamy. Trzeba mieć swoje hobby, pasję, pracę.

Ja też nie mam kasy, mam nadwagę i w ogóle wpływa to na moją atrakcyjność, ale lubię sobie podrywać w necie dziewczyny, tam nie widać tego wszystkiego. A czasem się spotykam z taką dziewczyną :-)
cezary123
zaufany użytkownik

Ronaldinho pisze: wt lip 28, 2020 2:04 pm Kobieta nie może być nikim
Ta, która zawaliła nam marzenia i zamiast ułatwić życie dla naszego i swojego dobra, to przytłumiła.
Inne, nowe, nieznane, które jeszcze nie napaskudziły nam w miłości, są na razie niewinne. Można je sobie bzykać, przyjaźnić się albo kochać, w zależności od tego jak kto umie i czuje. :angelic-cyan:
cezary123
zaufany użytkownik

W rodzinie się wspiera, wierzy w siebie, pomaga i ceni wzajemnie a nie...
Ronaldinho
bywalec

cezary123 pisze: wt lip 28, 2020 2:06 pm
Ronaldinho pisze: wt lip 28, 2020 2:04 pm Kobieta nie może być nikim
Ta, która zawaliła nam marzenia i zamiast ułatwić życie dla naszego i swojego dobra, to przytłumiła.
Inne, nowe, nieznane, które jeszcze nie napaskudziły nam w miłości, są na razie niewinne. Można je sobie bzykać, przyjaźnić się albo kochać, w zależności od tego jak kto umie i czuje. :angelic-cyan:
Tak, taka tak :D Nie ma co się przejmować ogólnie takimi babami, ale nie każdy potrafi sobie z tym poradzić :P
cezary123
zaufany użytkownik

Bo czasem to wymaga czasu i życzliwości innych, a nie każdego mężczyzny honor to zniesie, żeby poprosić o pomoc w rozliczeniu się z nieszczęśliwą miłością.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

cezary123 pisze: wt lip 28, 2020 2:08 pm W rodzinie się wspiera, wierzy w siebie, pomaga i ceni wzajemnie a nie...
Z rodziną to najlepiej tylko na foto wychodzi, a i to nie zawsze. Rodzinka też cię może nieźle pozamiatać i w sądach poodbierać majątki. Oczywiście nie jak jeszcze rodzice żyją.
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Post autor: Hipis »

Dostałem feedback i nie nadaję się na zakładanie rodziny. Teraz już lepiej się czuję.
E ?= m + (*c²)

Wróć do „rodzina i otoczenie”