Czy chcecie założyć rodzinę?
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
Czy chcecie założyć rodzinę?
Czy czujecie potrzebę założenia rodziny? Czy chcecie żyć w związku małżeńskim?
U mnie niestety istnieje "pęd" do posiadania żony, bez wykluczenia posiadania potomstwa. Mojej natury nie interesują "normalne" kobiety, lecz podobne do mnie. Ale przede wszystkim nie chciałbym wiecznego potępienia dla któregokolwiek z członków rodziny.
Mam ponad 25 lat i nigdy nie miałem sympatii. W moim wieku mój ojciec miał dwójkę narodzonych dzieci i oczywiście żonę.
U mnie niestety istnieje "pęd" do posiadania żony, bez wykluczenia posiadania potomstwa. Mojej natury nie interesują "normalne" kobiety, lecz podobne do mnie. Ale przede wszystkim nie chciałbym wiecznego potępienia dla któregokolwiek z członków rodziny.
Mam ponad 25 lat i nigdy nie miałem sympatii. W moim wieku mój ojciec miał dwójkę narodzonych dzieci i oczywiście żonę.
-
- zaufany użytkownik
- Status: trener pokemon
Re: Czy chcecie założyć rodzinę?
Ja zdecydowanie nie chcę. Mam 31 lat i jestem prawiczkiem. Powiem tak nie chciałbym zatruć czyjegoś życia swoim istnieniem i chorobą. Z drugiej strony nie chciałbym mieć dodatkowych obowiązków, trosk, stresu i wydatków - z renty socjalnej nawet po podwyżce rodziny nie utrzymam. Wolę mieć to dla siebie niż mieć kogoś kto skrzeczy za uszami że to czy tamto albo denerwować się przy wychowywaniu dzieci. Dodam że nie potrafię kochać drugiej osoby i nie zależałoby mi na niej jakby ktoś mi ją odbijał albo krzywdził to samo moje dzieci mogłyby płakać ja bym założył słuchawki i słuchał czegoś np albo jak ktoś by je krzywdził czy się na nie żalił albo były z nimi problemy. Po prostu bym miał to gdzieś. Wole mieć swoje życie i swoje pieniądze tylko dla siebie i nie mieć dodatkowych problemów oraz nie ranić innych osób brakiem odwdzięczenia uczuć oraz obojętnością i nie zatruwać im życia swoimi problemami. Co do potrzeb seksualnych samogwałt mi wystarczy i jak to robię nie myślę o kobietach itp nie oglądam filmów czy zdjęć itp jest to po prostu dla mnie jak pójście do wc za potrzebą.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Choroba, brak konkretnych dochodów, brak stałej dziewczyny, wszystko to wyklucza założenie rodziny lub jakiekolwiek plany w tym kierunku. Całe szczęście nie mam parcia na to.
-
- zaufany użytkownik
Chciałbym żyć w wolnym związku - bez dzieci, bez jakiegokolwiek urzędowego dokumentu.
Już mam taki jeden związek za sobą.
Ogólnie jest to kwestia znalezienie partnerki, która by chciała tego samego co ja.
Nie jest jednak łatwe z bardzo wielu przyczyn.
Już mam taki jeden związek za sobą.
Ogólnie jest to kwestia znalezienie partnerki, która by chciała tego samego co ja.
Nie jest jednak łatwe z bardzo wielu przyczyn.
-
- bywalec
Tak, bardzo. Marzę o córeczce
. Za zwyczajami kościelnymi nie przepadam, ale slub wydaje mi sie czyms wyjatkowym i chcialbym go miec. Co do partnerki, na pewno nie z pierwsza lepsza i nie za szybko. Chce ja najpierw dobrze poznac, a ona mnie
.

Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum
-
- zaufany użytkownik
Czy chcę, nie wiem oczywiście. Za to jestem prawie pewna, zwłaszcza jeśli nie zmienię trybu życia, że nie założę.
-
- zaufany użytkownik
Czyli PanSchabowy&Golonka się raczej nie pojawi, mogę spokojnie rozsmakować się w kuchni wegetariańskiej

-
- zarejestrowany użytkownik
Ja mam rodzinę i marzę o jej poszerzeniu, ale to jest bardzo trudne.
-
- zaufany użytkownik
Wczoraj rozmawiałam z moim synem. Podoba Wam się imię Leon? ;-)
-
- moderator
Ja też bym chciała mieć rodzinę... mieć dzieci. Matka mówi, że jeszcze mam czas, ale czy mając 22 lata ma się czas wówczas kiedy wgl nigdy nie miałam chłopaka?
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
-
- zarejestrowany użytkownik
Chciałbym pomóc dziewczynie która ma ciężej w życiu. Taka dziewczyna w pewnym momencie być może będzie chciała mieć dziecko i jestem na to przygotowany.
-
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Chciałbym założyć rodziną, ale nie z pierwszą lepszą, jak się poleci na pierwszą lepszą to można sobie zepsuć tylko życie.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
-
- zaufany użytkownik
Być z kimś TAK, dzieci NIE.
Only those who will risk going too far can possibly find out how far one can go.
-
- zaufany użytkownik
Myślę, że tylko z osobą zaburzoną jestem w stanie stworzyć coś a'la rodzinę.
Najlepiej żeby również był samotny.
Nie jest fajnie być samotnym w związku...
A święta, zarówno te dzisiejsze, refleksyjne, jak i wesołe biesiady powinno się spędzać razem.
Dzielić emocje, radości i smutki...
Hmmm, a dziecko jest odpowiedzialnością, pytanie tylko czy mój partner będzie miał jej tyle, co ja
Nigdy się tego nie dowiem, jak nie zaryzykuję, czyli tajemnica do grobowej deski
Najlepiej żeby również był samotny.
Nie jest fajnie być samotnym w związku...
A święta, zarówno te dzisiejsze, refleksyjne, jak i wesołe biesiady powinno się spędzać razem.
Dzielić emocje, radości i smutki...
Hmmm, a dziecko jest odpowiedzialnością, pytanie tylko czy mój partner będzie miał jej tyle, co ja

Nigdy się tego nie dowiem, jak nie zaryzykuję, czyli tajemnica do grobowej deski

Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
-
- bywalec
Zdecydowanie nie, patrząc na moje znajomości z ostatnich nastu lat to tylko jedno mi przychodzi na myśl - przyprawianie o cierpienie innych osób. Jestem zły do bólu. Im bardziej mnie ktoś kocha, to tym bardziej daną osobę krzywdzę.
-
- bywalec
A ja bym chcial byc z osoba zdrowa, nie chora. Takiej tez partnerki szukam.
Nie wiem, moze mam juz dosc zwiazkow z chorymi, bo i sam zachowuje sie jak zdrowy.
Ludzie chorzy czesto sa negatywni, bierni i pesymistyczni, skupiaja sie na chorobie i swoich ograniczeniach.
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum
-
- zaufany użytkownik
Kto jest zdrowy w tym chorym świecie, Cata 
Ze zdrowym byłoby nudno i wielu spraw by nie pojął...
I wytrzeszcz oczu by rósł, pewnie
Albo by zszedł na wylew, jakby zaczął rozkminiać moje przekazy

Ze zdrowym byłoby nudno i wielu spraw by nie pojął...
I wytrzeszcz oczu by rósł, pewnie

Albo by zszedł na wylew, jakby zaczął rozkminiać moje przekazy

Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
-
- bywalec
Wielu.
Chodzi mi o osobe pozytywnie nastawiona do zycia i do swiata, a nie ciagle biadolaca "o ja chora", "musze brac leki", "zycie jest do dupy" itp. To jest wlasnie nudne i odpychajace. Chcialbym poznac kogos, kto kocha zycie, tak jak ja. Zdrowi maja znacznie wiecej wyrozumialosci niz Ci sie wydaje.
Chodzi mi o osobe pozytywnie nastawiona do zycia i do swiata, a nie ciagle biadolaca "o ja chora", "musze brac leki", "zycie jest do dupy" itp. To jest wlasnie nudne i odpychajace. Chcialbym poznac kogos, kto kocha zycie, tak jak ja. Zdrowi maja znacznie wiecej wyrozumialosci niz Ci sie wydaje.
-
- bywalec
Zaznaczyłam - zdecydowanie tak.
Bardzo bym chciała pełnej rodziny, dzieci. Od czasu do czasu instynkt macierzyński bardzo daje mi się we znaki.
Bardzo bym chciała pełnej rodziny, dzieci. Od czasu do czasu instynkt macierzyński bardzo daje mi się we znaki.
-
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony ndz gru 30, 2018 8:25 pm przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."