H A L O P E R I D O L
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
H A L O P E R I D O L
Witam proszę was moi kochani forumowicze o kilka rad i wskazówek na temat tego leku. Bo jak pierwszy raz dostałam ten lek, dożylnie to mnie powykręcało i lekarz mi ten lek odstawił. Lecz gdy po dwóch miesiącach znowu trafiłam do szpitala to znowu dostałam ten lek. Tym razem w połączeniu a AKINETONEM i jakoś mój organizm ten lek zaakceptował. I brałam ten lek półtora roku. Lecz w grudniu 2006 odstawiłam haloperidol z dnia na dzień. Niestety mój stan psychiczny po 40 dniach się pogorszył. Mimo iż w lutym byłam u lekarza (post: LĘK PRZED WIZYTĄ U PSYCHIATRY) i mu powiedziałam o moich objawach, on zapisał mi Haloperidol(w dawkach r1-p-1-w-2), lecz ja nadal go nie brałam, ponieważ wymyśliłam sobie, że po ponad dwumiesiecznej przerwie znowu może mnie powykręcać. I kierując się tym tokiem myślenia do dziś nie biorę Haloperidolu, ani Litu. Więc chcę się was zapytać, czy wiecie jakie istnieje prawdopodobieństwo, że mnie teraz powykręca po tym leku?(na dzień dzisiejszy Haloperidolu nie biorę już pół roku). Czy np gdybym jednak zdecydowała się brać Halo, to moja mama by poznała, że znowu biorę lek? Wiem, że reakcja organizmu na lek jest indywiduwalna, ale może się w tym trochę orientujecie? Pozdrawiam
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
haloperidol
No ja mam ten lek w połączeniu z olzapinem i akinetonem.
Chciałabym zamienic go na jakis inn lek, ponieważ mnie też po nim wykreca i to zdrowo
biore go 2mg rano i 2 mg wieczór. a czasami to nawet 3mg wieczór
ale tylko wtedy jesli naprawde się źle czuję.
Ale leki, które obecnie zażywam niewiele pomagają mi w zredukowaniu głosów - ciągle je mam, nieraz nawet bardzo nasilone
Ale czuję ogólne osłabienie, otępienie, straszną sztywnośc mięsni, i w zwiążku z tym niemożnośc wykonywania bardziej energicznych ruchów.
Bo to wiąże sie niestety z dosyc silnym bolem.
Jestem spowolniała na maxxxa
Znacie może jakiś inny lek - zamiast Haloperidolu, który by mi pomógł zwalczyc to okropne głosy??
I żeby nie powodował aż tak poważnych skutków ubocznych
Moja lekarka odeszła z przychodni, do której chodzę, a także z Caritasu.
Po prostu nie będzie już dojeżdzac z Krakowa do Proszowic, bo to dla niej duży kłopot, więc zrezygnowała.
Tak więc we wtorek może bedzie nowa lekarka, do której pójdę..
Ciekawe jaka ona będzie
no i musze pogadac z nia o zmianie lekow, moze da mi jakies inne...
Chciałabym zamienic go na jakis inn lek, ponieważ mnie też po nim wykreca i to zdrowo
biore go 2mg rano i 2 mg wieczór. a czasami to nawet 3mg wieczór
ale tylko wtedy jesli naprawde się źle czuję.
Ale leki, które obecnie zażywam niewiele pomagają mi w zredukowaniu głosów - ciągle je mam, nieraz nawet bardzo nasilone
Ale czuję ogólne osłabienie, otępienie, straszną sztywnośc mięsni, i w zwiążku z tym niemożnośc wykonywania bardziej energicznych ruchów.
Bo to wiąże sie niestety z dosyc silnym bolem.
Jestem spowolniała na maxxxa
Znacie może jakiś inny lek - zamiast Haloperidolu, który by mi pomógł zwalczyc to okropne głosy??
I żeby nie powodował aż tak poważnych skutków ubocznych
Moja lekarka odeszła z przychodni, do której chodzę, a także z Caritasu.
Po prostu nie będzie już dojeżdzac z Krakowa do Proszowic, bo to dla niej duży kłopot, więc zrezygnowała.
Tak więc we wtorek może bedzie nowa lekarka, do której pójdę..
Ciekawe jaka ona będzie
no i musze pogadac z nia o zmianie lekow, moze da mi jakies inne...
-
- zaufany użytkownik
Mnie strasznie powykręcało po Clopixolu w zastrzykach i podawali mi pridinol zamiast akinetonu niewiem czemu może akineton leprzy ,bopridinol jest od parkisjonizmu??
Jak ja strasznie bałem sie wziąsć Clopixolu w zastrzykach,az zmieniłem lekarza i on mi przepisał w tabletkach.pytałęm sie jego czy mnie powykręca to powiedział że nie bo za mała dawka.Ja z poczatku brałem pół tabletki i miałęm w pogotowiu pridinol i póżniej zwiekszałem aż dziś biore 30 mg na dobe i sie dobrze czuje to znaczy niemam natłoku myśli i nie słysze głosów ,ale natręctwa i leki mam i teraz.
Dziwne że mnie nie powykręcało po tabletkach Clopixolu ,ale zastrzyków boje sie wziaść i nie lubie gdy ktoś kuje moja dupe.
Kioedyś wziąłem tabletkie rispoleptu i mnie też powykrecało.
Strasznie tego nie lubie bo mnie bardzo boli .
Ale jak bym musiał wziaść zastrzyki to bym dużo odrazu pridinolu jadł albo akinetonu.
3maj się
Jak ja strasznie bałem sie wziąsć Clopixolu w zastrzykach,az zmieniłem lekarza i on mi przepisał w tabletkach.pytałęm sie jego czy mnie powykręca to powiedział że nie bo za mała dawka.Ja z poczatku brałem pół tabletki i miałęm w pogotowiu pridinol i póżniej zwiekszałem aż dziś biore 30 mg na dobe i sie dobrze czuje to znaczy niemam natłoku myśli i nie słysze głosów ,ale natręctwa i leki mam i teraz.
Dziwne że mnie nie powykręcało po tabletkach Clopixolu ,ale zastrzyków boje sie wziaść i nie lubie gdy ktoś kuje moja dupe.
Kioedyś wziąłem tabletkie rispoleptu i mnie też powykrecało.
Strasznie tego nie lubie bo mnie bardzo boli .
Ale jak bym musiał wziaść zastrzyki to bym dużo odrazu pridinolu jadł albo akinetonu.
3maj się
skorpion :0)
-
- zaufany użytkownik
-
- zarejestrowany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
Re: H A L O P E R I D O L
Faktycznie,po clopixol mocno wykręca mięśnie.Brałem go w szpitalu.Do tego nasrój obniża mocno.Dla mnie był okropny.Ale wracając do haloperidol to tęż wykręcał i ogólnie mi nie służył.
-
- zaufany użytkownik
Ja mam czasem doraznie haloperidol w kroplach, 50 kroplli.Nie wiem ile to mg
-
- bywalec
haloperidol to szatan w tabletkach - nie bierz tego. mi w szpitalu podawali to przez czas jakis pomimo, ze im mowilem, ze zle sie czuje. dali mi jakis lek korygujacy, ale nic to nie pomoglo. dopiero po jakis trzech tygodniach od odstawienia moglem normalnie ruszac rekami. o.
jestę odpadę atomowę
-
- zaufany użytkownik
Biore doraznie 4,5 mg.