Wiewiórki
Moderator: moderatorzy
Re: Wiewiórki
W zeszłym chyba roku, widziałam rudą wiewiórę przy kiosku Ruchu, chodziła po tej półeczce na której opierają się ludzie, gdy kupują gazety lub papierosy. Pani, która pracowała w tym kiosku karmiła ją. Musiały być zaprzyjaźnione.
Kiedyś w Karkonoszach widziałam czarne wiewiórki. Takie same jak te rude, tylko czarne.
Moim pierwszym skojarzeniem jest jednak Wiewiórka z Muminków. Ta, która spojrzała na Zimową Panią i zamarzła. Później odjechała na lodowym koniu.
Utkwił mi w pamięci fragment o tym, że ona [zmarła wiewiórka] przecież użyźni sobą ziemię, na której wyrosną drzewa, po których będą biegać nowe wiewiórki, więc to [śmierć] wcale nie jest takie smutne.
Jak ktoś ma ochot na dokładny cytat niech sam szuka, mnie się nie chce.
Kiedyś w Karkonoszach widziałam czarne wiewiórki. Takie same jak te rude, tylko czarne.
Moim pierwszym skojarzeniem jest jednak Wiewiórka z Muminków. Ta, która spojrzała na Zimową Panią i zamarzła. Później odjechała na lodowym koniu.
Utkwił mi w pamięci fragment o tym, że ona [zmarła wiewiórka] przecież użyźni sobą ziemię, na której wyrosną drzewa, po których będą biegać nowe wiewiórki, więc to [śmierć] wcale nie jest takie smutne.
Jak ktoś ma ochot na dokładny cytat niech sam szuka, mnie się nie chce.
Czyż te stworzonka nie są milutkie?

Basiuńka na drzewie:

Znowu ten słodki zwierzaczek:

Urody jej nie brakuje...

Ruda kita po raz kolejny:

Kolejna wiewiórka: