jak potoczy sie sytuacja z alibabami w europie

Moderator: moderatorzy

unipan
zaufany użytkownik

jak potoczy sie sytuacja z alibabami w europie

Post autor: unipan »

witam

staram sie przewidziec przyszlosc : obstawiam ze wybuchnie wojna w europie na tle religijnym pomiedzy alibabami a nami kto wygra to tego nie wiem jeszcze za malo danych

pozdrawiam a co wy sadzicice

na marginisie gdzie jest MOI ? :?
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Re: jak potoczy sie sytuacja z alibabami w europie

Post autor: miś wesołek »

Alibabów jest za mało, choć są najbardziej radykalni i widoczni czasami albo niedopasowani kulturowo (zwłaszcza w sprawie spraw swobód płci), to jest ich jednak za mało. Na pewno Europę i Stany czeka mieszanka kulturowa, ale alibabów będzie na tyle mało i będą w takiej mniejszości, że same baby się zbuntują i będzie po rewolucji. Nastąpi asymilacja prędzej czy później.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

Post autor: unreal »

spodsztancy pisze:Alibabów jest za mało
Europejczycy mają opory, żeby własnoręcznie zarżnąć barana albo inne zwierzę, mają wpojony strach przed paragrafami, są nieobyci z bronią palną, nie potrafią walczyć wręcz na noże, no i są statystycznie dużo starsi.
W razie zamieszek na ulicach niemożliwe jest użycie wojska.
Gdyby rozpatrywać to w kategorii zakładu, obstawiałabym muzułmanów.
LaDopamina
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

unreal pisze:Gdyby rozpatrywać to w kategorii zakładu, obstawiałabym muzułmanów.
Tzn. o co zakład w ogóle się rozchodzi?
Jak pisałem, o muzułmanach się dużo mówi, bo są najbardziej niespasowani z kulturą liberalnej demokracji, są w dodatku jednopłciowo monogamiczni, a status kobiet jest jakże różny u nich. Od nich wywodzą się także radykałowie, którzy stanowią realne przecież zagrożenie. Niemniej, nie są tak wcale liczni i prędzej nam "grozi" zalew Chińczyków czy Hindusów. A jak to będzie z alibabami i w którą stronę to pójdzie się zobaczy i sam jestem ciekaw. Ostrożnie obstawiałbym na ruchy emancypacyjne kobiet, ktore zmienią oblicze współczesnego islamu, nawet tego nie najbardziej radykalnego.
Ostatnio zmieniony pt lip 29, 2016 5:56 pm przez miś wesołek, łącznie zmieniany 1 raz.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

spodsztancy pisze:
unreal pisze:Gdyby rozpatrywać to w kategorii zakładu, obstawiałabym muzułmanów.
Tzn. o co zakład w ogóle się rozchodzi?
Unipan obstawia, że wybuchnie wojna na tle cywilizacyjnym, więc w razie wybuchu ja obstawiam zwycięstwo muzułmanów.
spodsztancy pisze:Niemniej, nie są tak wcale liczni i prędzej nam "grozi" zalew Chińczyków czy Hindusów.
Z Chińczykami czy Hindusami nie grozi wojna na tle religijnym, ponieważ ich religie nie mają imperatywu nawracania "niewiernych", a oni sami łatwo się asymilują.
LaDopamina
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

unreal pisze:Unipan obstawia, że wybuchnie wojna na tle cywilizacyjnym,
To jak z Huntingtona. Znam temat, pisałem licencjat o m.in. starciu kultur
unreal pisze:więc w razie wybuchu ja obstawiam zwycięstwo muzułmanów.
Są za cienkie Bolki! :P
Widziałaś to :lol:

Kultura liberalnej demokracji będzie trzaskać i pękać w szwach jeszcze w tym stuleciu i już póxniej nie będzie taka sama. Może wytworzy się również jakiś porządek dwubiegunowy USA/UE versus Chiny/Rosja i w tym bym upatrywał niebezpieczeństwa. Jednak najlepszym gwarantem pokoju są wspólne interesy, znaczy sytuacja kiedy jednamu państwu się zwyczajnie nie opłaci zaatakować drugiego ze względu na straty finansowe. I Chiny jak najbardziej, choćby na forum WTO, są wciągane w międzynarodowe stosunki handlowe i ekonomiczne, nawet pomimo tego, że nie spełniają warunków WTO związanych z poszanowaniem praw człowieka.

A więc, będzie jakoś inaczej - to z pewnością, ale jak - tego, to już nie wiem. Niemniej, w tej próbie sił, muzułmanie są i pozostaną cienkimi Bolkami akurat...
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

spodsztancy pisze:To jak z Huntingtona. Znam temat, pisałem licencjat o m.in. starciu kultur
Do naszego podwórka bardziej pasuje Fallaci.
spodsztancy pisze:Są za cienkie Bolki! :P
Widziałaś to :lol:
ISIS jest do pokonania, ale problemem mogą stać się muzułmanie ci urodzeni w Europie, którzy się zradykalizują i ci, którzy przybyli i nadal przybywają do Europy.

W razie zamieszek kluczową sprawą jest, kto będzie przy władzy (skrajna prawica czy lewica), i od tego, jak zachowa się wojsko i policja. W Niemczech od maja do policji są przyjmowani muzułmanie bez niemieckich paszportów, tydzień temu minister obrony zaprosiła ich wstępowania do Bundeswehry.

Plan dżihadystów:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title, ... aid=117742
spodsztancy pisze:A więc, będzie jakoś inaczej - to z pewnością, ale jak tego, to już nie wiem.
Tu się zgadzam. Ja też nie wiem.
Ostatnio zmieniony pt lip 29, 2016 7:00 pm przez unreal, łącznie zmieniany 1 raz.
LaDopamina
Awatar użytkownika
Chwast
zaufany użytkownik
Status: Mój kotunio filemon

Post autor: Chwast »

Tak się potoczy:

[youtube]fhCPKH2W2tg[/youtube]
blablabla
marchewkowy
bywalec

Post autor: marchewkowy »

unipan pisze:...alibabami...
Kto to są "alibabami" - jeśli chodzi o islamistów uczących swoje dzieci od małego nienawiści do kafirów/giaurów - to powiem krótko - nie jest to religia jest to system ideologiczny który powinien być nazywany po imieniu i kategorycznie zakazany. Niestety przez to, że brakuje ludzi którzy nazywają rzeczy po imieniu i ulegają propagandzie zdrajców pokroju Merkel (i nie tylko) używają jakiejś dziwnej nowomowy która jest bezpośrednio związana z tak zwaną poprawnością polityczną.

Pojęcia do poznania na dzisiaj: kafir, giaur, takijja, ketman.
Filmy do obejrzenia - bo niestety w telewizji nie pokazują NIC (co do zamachów to pokazywane są JEDYNIE te których nie udało się ukryć):

i niestety wiele, wiele innych... proszę szukać w języku angielskim pod hasłami w stylu: muslim attack, immigrants attacking, etc...

Czym jest ta zwyrodniała i zasługująca na potępienie zbrodnicza ideologia (nie mam zamiaru wstawiać filmików z ich krwawymi okrucieństwami jak palenie żywcem chrześcijan, mordy i gwałty - jest to film z indoktrynacji trzyletnich dzieci):

Niestety jedyne wyjście to zakazać zbrodniczego systemu ideologicznego a każdego kto się nie podporządkuje zamknąć do więzienia i nie wypuszczać bez stuprocentowej pewności (czyli zamknąć wszystkich i nie wypuszczać nigdy - czytaj czym jest takijja). Co do tych co dopuścili się zbrodni - wprowadzić karę śmierci i stosować za wszelkie terrorystyczne zbrodnie - również taka kara powinna obowiązywać za ich zbiorowe gwałty.
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”