staram sie przewidziec przyszlosc : obstawiam ze wybuchnie wojna w europie na tle religijnym pomiedzy alibabami a nami kto wygra to tego nie wiem jeszcze za malo danych
pozdrawiam a co wy sadzicice
na marginisie gdzie jest MOI ?

Moderator: moderatorzy
Europejczycy mają opory, żeby własnoręcznie zarżnąć barana albo inne zwierzę, mają wpojony strach przed paragrafami, są nieobyci z bronią palną, nie potrafią walczyć wręcz na noże, no i są statystycznie dużo starsi.spodsztancy pisze:Alibabów jest za mało
Tzn. o co zakład w ogóle się rozchodzi?unreal pisze:Gdyby rozpatrywać to w kategorii zakładu, obstawiałabym muzułmanów.
Unipan obstawia, że wybuchnie wojna na tle cywilizacyjnym, więc w razie wybuchu ja obstawiam zwycięstwo muzułmanów.spodsztancy pisze:Tzn. o co zakład w ogóle się rozchodzi?unreal pisze:Gdyby rozpatrywać to w kategorii zakładu, obstawiałabym muzułmanów.
Z Chińczykami czy Hindusami nie grozi wojna na tle religijnym, ponieważ ich religie nie mają imperatywu nawracania "niewiernych", a oni sami łatwo się asymilują.spodsztancy pisze:Niemniej, nie są tak wcale liczni i prędzej nam "grozi" zalew Chińczyków czy Hindusów.
To jak z Huntingtona. Znam temat, pisałem licencjat o m.in. starciu kulturunreal pisze:Unipan obstawia, że wybuchnie wojna na tle cywilizacyjnym,
Są za cienkie Bolki!unreal pisze:więc w razie wybuchu ja obstawiam zwycięstwo muzułmanów.
Do naszego podwórka bardziej pasuje Fallaci.spodsztancy pisze:To jak z Huntingtona. Znam temat, pisałem licencjat o m.in. starciu kultur
ISIS jest do pokonania, ale problemem mogą stać się muzułmanie ci urodzeni w Europie, którzy się zradykalizują i ci, którzy przybyli i nadal przybywają do Europy.spodsztancy pisze:Są za cienkie Bolki!
Widziałaś to![]()
Tu się zgadzam. Ja też nie wiem.spodsztancy pisze:A więc, będzie jakoś inaczej - to z pewnością, ale jak tego, to już nie wiem.
Kto to są "alibabami" - jeśli chodzi o islamistów uczących swoje dzieci od małego nienawiści do kafirów/giaurów - to powiem krótko - nie jest to religia jest to system ideologiczny który powinien być nazywany po imieniu i kategorycznie zakazany. Niestety przez to, że brakuje ludzi którzy nazywają rzeczy po imieniu i ulegają propagandzie zdrajców pokroju Merkel (i nie tylko) używają jakiejś dziwnej nowomowy która jest bezpośrednio związana z tak zwaną poprawnością polityczną.unipan pisze:...alibabami...