Pokemon GO
Moderator: moderatorzy
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Pokemon GO
Absolutnym hitem jest gra Pokemon Go. Polska wersja aplikacji jeszcze się nie pojawiła, tymczasem jej krytycy już biją na alarm! Gracze szukają bowiem kolorowych potworków nawet w miejscach, które niekoniecznie są do tego odpowiednie! Skargi na osoby grające w Pokemon Go składają m.in. pracownicy cmentarzy, muzeów i kościołów. W internecie można znaleźć artykuły o ludziach, którzy zbezcześcili groby, zakłócili msze, a nawet - sprofanowali pamięć ofiar nazizmu!
http://www.eska.pl/hotplota/news/pokemo ... ow/n/95169
http://www.eska.pl/hotplota/news/pokemo ... ow/n/95169
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- raichu
- zaufany użytkownik
- Status: trener pokemon
Re: Pokemon GO
Dla mnie to nie jest wcale zła gra. Sam gram i mam przynajmniej pretekst to jakiejś aktywności. A że pokestopy są na pomnikach, kościołach itp to nie wina gry tylko takie dane system pobrał z gps. Dla mnie to świetna zabawa chodzić po świecie realnym i łapać pokemony. Może ta aplikacja przywróci pokemanię z 2000 roku i czasy świetności pokemona wrócą? Wtedy też wielu krytykowało serial na Polsacie (który leci do tej pory na disney XD) oraz wszechobecne gadżety kolekcjonerskie pokemon. Sam mam ich sporą kolekcję i mi się łezka w oku kręci jak wspominam czasy pokemanii. Wtedy też kościół itp narzekał że to dzieło szatana te całe pokemony. A ja jestem niewierzący i ich zdanie mam gdzieś. Prawdopodobnie to zabiło pokemanię w Polsce - specyficznym kraju. W Japonii ojczyźnie pokemonów a także w Stanach itp są specjalne sklepy pełne gadżetów pokemon. Może następnym krokiem będzie stworzenie realnego świata pokemon. Pozbawionego tego całego syfu naszego świata. Chętnie bym tam trafił. Najlepiej biletem w jedną stronę... Bo tutaj nie ma jutra... (przynajmniej dla mnie). Co do go - gry głównej serii pokemon cały czas wychodziły i nadal wychodzą na 3ds - XY, ORAS teraz czekamy na listopadową premierę Sun i Moon. Tyle że to są gry po 170zł i nie każdego stać na nie oraz dodatkowy sprzęt w postaci konsoli do grania w nie. A coraz lepsze smartfony każdy ma i pobrać darmową apkę może. I dobrze w ten sposób twórcy pokazali że łatwiej zarobić nawet darmowymi aplikacjami niż grami za 200zł o czym świadczy gwałtowny wzrost cen akcji Nintendo po premierze Pokemon Go. Oby inni poszli w ich ślady.
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Re: Pokemon GO
Grałem w to. Bezsensowna gra. Całkiem odradzam.