ile godzin śpicie na kwetiapiinie
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
Re: ile godzin śpicie na kwetiapiinie
300xr i 100 zwykłejmylovelyengland pisze:Gehenna a ty bierzesz 400 xr?
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Śpi się normalnie ale tyje niemiłosiernie.karuna pisze:Bierze ktoś xr i ile sie po tym śpi i czy się tyje?
-
- zaufany użytkownik
dzięki Tomsoul. Kurde, a chciałem przejść na to z abilify. Jeszcze pomyślę.
the end
-
- zaufany użytkownik
Jeśli nie patrzeć na tycie to kwetaplex xr to bardzo dobry lek. No a tycie to sam lekarz mi mówił i sam to sprawdziłem na sobie że jest mocno zwiększony apetyt na kwetaplexie xr.
---
Jeszcze dodam że i tak wole ten cały kwetaplex od abilify. Dla mnie abilify(osobiscie) to porażka.
---
Jeszcze dodam że i tak wole ten cały kwetaplex od abilify. Dla mnie abilify(osobiscie) to porażka.
-
- zaufany użytkownik
XXX
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2016 4:00 pm przez mylovelyengland, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
Trudno powiedzieć. Ja biore 600 mg kwetaplexu xr. Kłade się spać 0 11 wieczorem i tak o 9 się budze rano. Ale dwa dni temu obudziłem się o 6 rano i nie chciało mi się już spać. Musisz sam zobaczyć.
-
- zaufany użytkownik
Podobnie u mnie.Wolę już kwetiapine,niż dziadowski Abilify.Aktualnie biorę Bonogren,Sulpiryd i Cloranxen.tomsoul pisze:Jeśli nie patrzeć na tycie to kwetaplex xr to bardzo dobry lek. No a tycie to sam lekarz mi mówił i sam to sprawdziłem na sobie że jest mocno zwiększony apetyt na kwetaplexie xr.
---
-
- zaufany użytkownik
Warto spróbować tego lub Solianu. Jako jedyne w przyzwoitych, małych dawkach nie usypiają i zwarzywniają.karuna pisze:dzięki Tomsoul. Kurde, a chciałem przejść na to z abilify. Jeszcze pomyślę.
W dół, na boki, wzwyż ku słońcu, na stracenie, w prawo, w lewo
Kto pamięta, że to w końcu jedno i to samo drzewo...
Kto pamięta, że to w końcu jedno i to samo drzewo...
-
- zaufany użytkownik
Dopiero po przejściu na kwetiapinę schudłam to co przytyłam na innych lekach psychiatrycznych (kilkanaście kilogramów). Biorę kwetiapinę kilka lat i moja waga jest stała.tomsoul pisze:
Śpi się normalnie ale tyje niemiłosiernie.
U każdego jest inaczej.
-
- zaufany użytkownik
No w sumie tak. Ja się tylko zastanawiam czy jest pod względem tycia różnica między xr a zwykłą kwetiapiną. Bo tak teraz się zastanawiam że jak jakieś 13 lat temu kiedy brałem seroquel(oryginał) to wydaje mi się że też chyba troche chudłem. Teraz biore xr-ke i jest pod tym względem żle. Tyje. Minęło tyle lat że już nie pamiętam.
-
- zaufany użytkownik
Ja biorę 100 mg kwetaplex oraz 30 mg abilify i pomału chudnę, po prostu mam mniejszy apetyt. Kiedyś zażywałam sam ketrel lub jakiś zamiennik, ale chyba wówczas trochę przytyłam. Ponadto cierpiałam na refluks, ale o tym nie wiedziałam.
Teraz dodatkowo na czczo zażywam panrazol i refluks mnie już nie męczy.
Teraz dodatkowo na czczo zażywam panrazol i refluks mnie już nie męczy.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
Osiem, w porywach do dziewięciu.
Nie ścina mnie od razu, mogę położyć się spać po godzinie, mogę po trzech, bez różnicy, ale gdy się położę, zasypiam po 5 minutach.
Nie ścina mnie od razu, mogę położyć się spać po godzinie, mogę po trzech, bez różnicy, ale gdy się położę, zasypiam po 5 minutach.
LaDopamina
-
- zaufany użytkownik
Biorę zawsze koło godziny 20 , zasypiam najczęściej po 2 - 3 godzinach i budzę się 5- 6 rano.
-
- zaufany użytkownik
XXX
Ostatnio zmieniony ndz kwie 09, 2017 6:08 pm przez mylovelyengland, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
Im więcej kwetiapiny tym sen powinien być dłuższy, przynajmniej u mnie tak jest. Na mniejszych dawkach spałem po 7-8 godzin. Teraz na 600 kwetaplexu xr śpie jakieś 10-11.
-
- bywalec
- Status: Uczeń
- Gadu-Gadu: Brak
Ja biorę male dawki (ale będe miec zwiększane) ok 100(?)mg ale jestem bardzo młoda.
Wracając do tematu,śpię np. Od 23.00 do np. 9.45(mam indywidualne wiec zależy jak mam zajęcia). I i tak (bo biore jeszcze inne neuroleptyki) chodzę jak zombie i śpię popołudniami od 1-3godzin. To ok 14 godzin dziennie ponad połowę dnia..
Wracając do tematu,śpię np. Od 23.00 do np. 9.45(mam indywidualne wiec zależy jak mam zajęcia). I i tak (bo biore jeszcze inne neuroleptyki) chodzę jak zombie i śpię popołudniami od 1-3godzin. To ok 14 godzin dziennie ponad połowę dnia..
-
- zaufany użytkownik
Powiem ci tak. Ciesz się że możesz spać niż nie spać. Brałem zypsile(zeldox) i wcześniej spałem po 4-5 godzin na dobe(tak!) bo kładłem się spać o 11 wieczorem a budziłem o 3 czy 4 w nocy także łatwo wyliczyć ile spałem. I tak pół roku i w końcu mi to odstawili i teraz śpie normalnie.
-
- zaufany użytkownik