torrenty.org

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
zigi
zaufany użytkownik

torrenty.org

Post autor: zigi »

Najlepsza polska strona z torrentami już nie istnieje! :(

Korzystacie z jakiś zamienników?? Polecacie coś równie dobrego??
My Way My Generation
"Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają."
... najpierw myśleć, potem zmieniać, zawsze kochać...
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Re: torrenty.org

Post autor: Antonio Kontrabas »

To pytanie typu czy kradniesz w supermarkecie.
Jak nikt nie patrzy lub jak przejdzie to tak?
No dobra, jak sciagniemy piosnke, to tworcom nie ubedzie, ale jak podwedzimy weke, to przeciez tez Tesco nie zbankrutuje i w dodatku ja zjemy przed wyjsciem :lol: Tyle, ze jak kazdy zacznie to robic, to i tworcy pojda z torbami i Tesco wroci do siebie.
W sumie jest to sprawa natury etycznej i poniekad prawnej.
Osobiscie nie uznaje tego typu stron.
Awatar użytkownika
zigi
zaufany użytkownik

Jak z renty mieszkając samemu można wyżyć i jeszcze pójść do kina i kupić książkę i do tego posłuchać dobrej muzyki??
My Way My Generation
"Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają."
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

A jak kupowac szynke, maslo, chleb i piwo?
Na komputer stac, albo na odtwarzacz, a na plyte juz nie? :lol:
Brak pieniedzy, nie jest powodem do kradziezy.
Mimo to doskonale rozumiem co chcesz powiedziec i niech pierwszy rzuci kamien ten co sam jest bez winy.
Awatar użytkownika
zigi
zaufany użytkownik

Nie chce mi się kłócić :) korzystanie z torrentów to kwestia wyboru :)

Tak więc jeśli ktoś, coś to ja z chęcią bym sprawdził :)
My Way My Generation
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Wlasnie w obronie i w imie szerzenia dobr kulturowych, naszym polskim prawem, dozwolone jest pobieranie z internetu muzyki, ksiazek oraz filmow - wylacznie dla wlasnego prywatnego uzytku. Handel i rozprzestrzenianie to juz przestepstwo, podobnie pobieranie gier i programow - sa objete osobna umowa licencyjna wiec jest to nielegalne.
Tak wiec, jak widzisz, nie jest to kwestia wyboru, wybrano za Ciebie ;)
Polecam Chomika ;) oraz Rapideo.
Awatar użytkownika
zigi
zaufany użytkownik

Idea torrentów opiera się o upload i download ... Więc wybierając je powinniśmy być świadomi konsekwencji. Na chomiku jest sporo fejków.... No i nikt tam nie zostawia komentarzy :( gdy już pobierze plik... Rapideo nie znam spróbuję.
My Way My Generation
Awatar użytkownika
raichu
zaufany użytkownik
Status: trener pokemon

Post autor: raichu »

AntonPawlowicz pisze:To pytanie typu czy kradniesz w supermarkecie.
Jak nikt nie patrzy lub jak przejdzie to tak?
No dobra, jak sciagniemy piosnke, to tworcom nie ubedzie, ale jak podwedzimy weke, to przeciez tez Tesco nie zbankrutuje i w dodatku ja zjemy przed wyjsciem :lol: Tyle, ze jak kazdy zacznie to robic, to i tworcy pojda z torbami i Tesco wroci do siebie.
W sumie jest to sprawa natury etycznej i poniekad prawnej.
Osobiscie nie uznaje tego typu stron.
Obrazek wszystkim utożsamiającym piractwo z kradzieżą polecam ten prosty obrazek oraz wysłuchanie na cały regulator tej piosenki [youtube][/youtube] i zastanowienie się kogo tak naprawdę popierają gdy popierają to całe prawo. Bo ja wiem skąd się biorą te wszystkie ustawy i kto tworzy prawo (mieliśmy na studiach przedmioty prawne dla mnie niepotrzebny syf i musieliśmy drukować ustawy ze strony pewnej instytucji i potem je omawiać) i jacy oni tak naprawdę są i że kilka a może kilkaset razy więcej ukradli niż piraci, sklepowi złodzieje i kieszonkowcy razem wzięci.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Osobiscie popieram tworcow. Dla przykladu, kocham gry i zalezy mi by moje ciezko zarobione pieniadze szly do portfela tworcow gier, a po drodze do wydawcy. O czym tu gadac, wiekszy zarobek przeklada sie w linii prostej na lepsze gry i na tym mnie osobiscie zalezy. Prawdziwi pasjonaci wspieraja nawet tworcow jeszcze w fazie produkcji, ufajac im, nawet gdy jeszcze gry nie widzieli na oczy! Przelewajac na konta tworcow setki tysiecy $, pewno nie slyszales nigdy o Kickstarterze. W ten sposob powstaly tak wybitne i przelomowe dziela jak Wasteland, Pillars of Eternity, albo Divinity Sin, o setkach ksiazek i innych wynalazkach nawet nie wspomne. Wiem, Ty bys nie dal grosza, po co skoro mozna zajumac.
Gdy ktos kocha piosenkarza lub piosenkarke, to chyba zalezy mu by byl/a godziwie wynagrodzony/a za swoj talent i wysilek wlozony w nagranie plyty. Za bilet na koncert placisz, czy tez wlazisz przez dziure w plocie? No bo co i tak graja dla wszystkich i chyba im nie ubedzie jak przycupniesz gdzies z boczku.
Gdy ktos kocha autora ksiazki, to chyba zalezy mu by zarobil jak najwiecej na wydanej ksiazce, by mial po prostu chec i widzial sens w dalszym pisaniu.
Mozesz sobie wklejac obrazki i sluchac piosenek, ale kradziez zawsze pozostanie kradzieza. Po prostu czasem trzeba wyjsc z gimbazy by pewne rzeczy zrozumiec. Jedni do niektorych spraw dojrzewaja z wiekiem, inni do pewnych nie dorastaja nigdy.
Awatar użytkownika
manshero
bywalec

Post autor: manshero »

zigi pisze:Jak z renty mieszkając samemu można wyżyć i jeszcze pójść do kina i kupić książkę i do tego posłuchać dobrej muzyki??
Zara ide wyrwac staruszcze torebke. JaK MNIE zlapia POLICJANTY to powiem im no jak z renty ja mam miec kase na picie piwka, KINO, DZIEWCZYNY I papierosy. Musialem wyrwac babci torebke z emerytura. NIE BYLO INNEGO WYJSCIA.

Sory zmodyfikowalem swoja wypowiedz bo byla za ostra dla ZIGIEGO.
Jak to powiedzial moj tata "zaczolem stosowac prezerwatywy bo UCZE SIE NA BLEDACH".
Dobrze jest zauwazyc swoj blad i dobrze ze mozna czasami go POPRAWIC. MOJEMU TATOWI sie nie udalo.
"Jak podajesz najlepszemu przyjacielowi nóż, to zawsze trzymając za ostrze, rękojeścią w jego stronę i drugą ręką blokując możliwość zadania przez niego ciosu prosto w serce."
Awatar użytkownika
manshero
bywalec

Post autor: manshero »

Jeszcze rozwine moja MYSL! Chodzi mi o to, ze PIOSENKA, GRA, FILM, KSIAZKA to sa wlasnosci intelektualne. Kradziez tych materialow jest LATWIEJSZA niz kradziez batonika w sklepie. Dlatego jest to powszechne i coraz mniej ludzi sie z tym KRYJE bo istnieje problem BEZKARNOSCI. Jest duzo dostepnych takich rzeczy za darmo. PROGRAMY, MUZYKA, PUBLIKACJE. I to czesto nie sa materialy GORSZEJ JAKOSCI od komercyjnych. Najwiekszy problem jest chyba z filmami. Nie wiem czy ogladanie z takich stron jak CDA jest legalne ale chyba nie. O DOBRE DARMOWE filmy ciezko. Jak ktos chce posluchac sobie STINGA czy tam ERICA CLAPTONA to moze odpalic na YOUTUBE i nie trzeba od razu sciagac wszystkiego z TORRENTOW i zapychac sobie HDD on LAPTOP.
TERA LEPIEJ TO UJALEM.
"Jak podajesz najlepszemu przyjacielowi nóż, to zawsze trzymając za ostrze, rękojeścią w jego stronę i drugą ręką blokując możliwość zadania przez niego ciosu prosto w serce."
Maniek1234
zaufany użytkownik
Status: trener interpersonalny
Gadu-Gadu: 560878

Post autor: Maniek1234 »

a czy z peb.pl mozna legalnie sciagac ?
jestem urodzonym przywodca
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
ODPOWIEDZ

Wróć do „informatyka”