Dział Srebrników

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
japalach
zaufany użytkownik
Kontakt:

Dział Srebrników

Post autor: japalach »

Jestem nowy na niniejszym Forum. Niedawno na niego natrafiłem. gdyż ma niski rating w wyszukiwarkach. Ale myśle że z czasem więcej osób zainteresowanych tutaj trafi.
Dział Srebrników - to dział dla osób, które leczyły się w szpitalu w Gdańsku na Srebrzysku. Ja się tam leczyłem, na oddziale młodzieżowym. Poznałęm tam niesamowitych ludzi. I niedawno, w jakąś bezsenną noc stwierdziłem, że chciałbym dowiedzieć się co te osoby robią. Nie chodzi mi o konkretne osoby. Ale ogólnie. O podzielenie się doświadczeniem, co to znaczy choroba, jak można sobie z nią poradzić i jak można pomóc innym. Pamiętam, że moje leczenie byłoby o wiele krótsze i mniej bolesne, gdyby mi to wszystko wytłumaczono, co wiem dzisiaj. A tak zamknięto mnie. Lekarka jak ze mna rozmawiała to nawet nie patrzyła mi w oczy. Patrzyłą gdzieś w ścianę i była jakaś obca. Wtedy myślałęm, że jest jakimś spiskującym diabłem :-) Jakoś wszystko tajemniczo się wszystko odbyło i przedmiotowo.
I wtedy w tą bezsenną noc stwierdziłem, że zrobię strone WIKI (tak jak jest zrobiona Wikipedia - tak że kazdy może dopisywać treść, dodawać zdjęcia, pliki, wygląd strony itd.) Wysłałem do kilku osób (którzy mi się kilka lat temu pisali do zeszytu) list. Po kilkunastu tygodniach odpisała jedna dziewczyna, która już ma męża i żyje normalnie. Poukładała sobie zycie jak ja. Napisała że fajna byłaby ta strona.
Jednak wiem, że zrobić stronę to jedno ale aby rozpromować ją abym nie tylko ja ją czytał i tworzył, to drugie. Dlatego narazie Tworzę ten dział. Dla osób którzy byli na Srebrzysku, może nawet ze mną, w tym samym czasie. Jak zbierze się wystarczająca liczba to postawie taka strone w sieci. Narazie mam zrobioną na moim komputerze i jej nazwę - BACKDOOR. Backdoor, co znaczy że w świecie istnieją boczne drzwi. Wszystko jest fajnie, pracujesz, studiujesz, imprezujesz i żyjesz pełnią życia. Ale pewnego dnia wystarczy że pomylisz się, albo ta po prostu wejdziesz w boczne drzwi. I znajdziesz sie po drugiej stronie lustra, z kórego aby wrócić trzeba przejść pustynie bezdroży, zakamarków (jak w Maksie Paynie - jak ktoś grał:-) A poza tym Backdoor ma coś z The Doors Morrisona. Bo wiem że wiele osób chorujących na schizofrenie i inne zaburzenia, zaczynało od niewinnych dymków marichuany, albo kresek amfetaminy i innego gówna. Ktoś sie na forum pytał czy Picasso miał Schizofrenie, tego nie wiem, ale wiem że Morrison miał a nawet całe swoje życie pchał się jej w objęcia.

Pozrdo
"Patrząc z rynsztoka do gwiazd. " [M.T.]
Zapraszam na https://web.puczat.pl/wp/
ODPOWIEDZ

Wróć do „nasze środowisko”