Geopolityczna sytuacja Polski i świata
Moderator: moderatorzy
Geopolityczna sytuacja Polski i świata
Zachęcam poszerzyć trochę perspektywę, bo po wysłuchaniu i przeczytaniu poniższych materiałów obecne wydarzenia dają sporo do myślenia!
Dla zainteresowanych ważne, aby zaznajomić się w podanej kolejności z poniższymi informacjami:
Prof. Jerzy Robert Nowak: Słynny publicysta, przyjaciel V. Orbána o Polakach
Drugim krokiem jest wysłuchanie 2 częściowego wykładu Jacka Bartosiaka i nie wstydzę się przyznać, że zmiażdżył mnie ten gość.
Nic tylko słuchać.
[youtube]ipubiPXLb8g[/youtube]
[youtube]u5hckFKFfB0[/youtube]
Ostatnim ważnym elementem jest ten materiał:
[youtube]7iPQ444MN-M[/youtube]
Po zapoznaniu się z powyższymi informacjami chłodna ocena obecnych wydarzeń pomoże nam lepiej zrozumieć sytuacje Polski i nie tylko.
Chciałbym doczekać chwili, gdy Polacy będą jednomyślni i zjednoczeni w tych trudnych czasach, gdy politycy będą mądrze i roztropnie dbać o nasze interesy. Wtłacza nam się kompleks niższości wymuszając rolę pachołka wobec świata zachodniego, gdy posiadamy tak wielki potencjał geograficzny, który dostrzegają wszyscy oprócz nas samych.
Dla zainteresowanych ważne, aby zaznajomić się w podanej kolejności z poniższymi informacjami:
Prof. Jerzy Robert Nowak: Słynny publicysta, przyjaciel V. Orbána o Polakach
Drugim krokiem jest wysłuchanie 2 częściowego wykładu Jacka Bartosiaka i nie wstydzę się przyznać, że zmiażdżył mnie ten gość.
Nic tylko słuchać.
[youtube]ipubiPXLb8g[/youtube]
[youtube]u5hckFKFfB0[/youtube]
Ostatnim ważnym elementem jest ten materiał:
[youtube]7iPQ444MN-M[/youtube]
Po zapoznaniu się z powyższymi informacjami chłodna ocena obecnych wydarzeń pomoże nam lepiej zrozumieć sytuacje Polski i nie tylko.
Chciałbym doczekać chwili, gdy Polacy będą jednomyślni i zjednoczeni w tych trudnych czasach, gdy politycy będą mądrze i roztropnie dbać o nasze interesy. Wtłacza nam się kompleks niższości wymuszając rolę pachołka wobec świata zachodniego, gdy posiadamy tak wielki potencjał geograficzny, który dostrzegają wszyscy oprócz nas samych.
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
-
- bywalec
Re: Geopolityczna sytuacja Polski i świata
Z niego taki ekspert od geopolityki i strategii jak i ze mnie. Pierdu pierdu kolejnego domorosłego znawcy za pieniądze kremla. To zwykły adwokat a obsesją tak jak i cała "Nowa Konfederacja" na punkcie lewicy.
Ja nie mam żadnych kompleksów, to wy pisiory macie je nieustannie plus manię prześladowczą.
Ja nie mam żadnych kompleksów, to wy pisiory macie je nieustannie plus manię prześladowczą.
Pewnikiem posiadanie WMD zmieniło naszą nie zaciekawą sytuacje geopolityczną.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Istnienie Polski w takiej pozycji geopolitycznej gwarantują tylko sojusze z innymi państwami.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Z sojusznikami różnie bywa jak sami wiemy z naszej historii.
Musimy jednak posiadać jakąś projekcje militarną bo w przeciwnym razie to cienko to widzę.
Ciekawe rzeczy mówi Jacek Bartosiak - z tego co mówi to obecnie jesteśmy w fazie zmian geopolitycznych na Świecie i Polska te zmiany może do czuć boleśnie.
Może już czas robić zapasy konserw w piwnicy ( Ukraina, kraje Bałtyckie a potem Polska...)
Musimy jednak posiadać jakąś projekcje militarną bo w przeciwnym razie to cienko to widzę.
Ciekawe rzeczy mówi Jacek Bartosiak - z tego co mówi to obecnie jesteśmy w fazie zmian geopolitycznych na Świecie i Polska te zmiany może do czuć boleśnie.
Może już czas robić zapasy konserw w piwnicy ( Ukraina, kraje Bałtyckie a potem Polska...)
W całym chaosie jest kosmos
wygląda na to że jesteśmy marionetkami w układzie geograficznym i do tego chce nas przekonać ten pan
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.