Bretarianizm

Moderator: moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ćma
zaufany użytkownik

Bretarianizm

Post autor: Ćma »

Próbował ktoś?
Co o tym sądzicie?
Czy możliwe, że jedząc raz dziennie, raz na 3 dni, i nie schodząc poniżej 44-46 kilo odżywiałam się praną?

Piszę całkiem poważnie.
Bardo
moderator
moderator

Re: Bretarianizm

Post autor: Bardo »

Prosta droga do zrobienia sobie krzywdy. Prawdopodobnie Twój metabolizm zwolnił na tyle, że dawka pożywienia którą sobie dostarczałaś wystarczała na zachowanie tej (i tak zdecydowanie za niskiej) wagi.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Jest to możliwe w stanach medytacyjnych bliskich hibernacji, poza tym to nie.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Kiedyś interesował mnie ten temat ale nie wiem czy możliwe jest funkcjonowanie całkiem bez jedzenia.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Stosował ktoś z was może głodówkę na wodzie w jakimkolwiek celu lub post religijny też na wodzie ?
xyz253
zarejestrowany użytkownik

Post autor: xyz253 »

głodówki na wodzie nie stosowałam, Bretarianizm to wyższy stopień wtajemniczenia ,
od dawna chciałam Go dostąpić, ale nie byłam gotowa by spróbować, podziwiam wszystkich, którzy odnaleźli moc w sobie, by tego dokonać:)
Ostatnio zmieniony wt lip 05, 2016 9:03 pm przez xyz253, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Ponoć w głodówce na początku człowiek jest osłabiony ale po kilku-kilkunastu dniach dostaje powera. Ja stosowałem krótkie głodówki na wodzie chyba max. 3 dni jak dobrze pamiętam i byłem słaby, nie dostąpiłem tego uczucia przypływu sił. Czasami podczas głodówki piłem herbatę, kawę, multiwitaminy. Krótkimi głodówkami 1-2 dni powtarzanymi co jakiś czas udało mi się sporo schudnąć. Co do odżywiania światłem to nie wiem czy to w ogóle możliwe, żeby nic nie jeść i funkcjonować.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

W naszej chorobie kategorycznie nie wolno stosowac glodowek :!: Jest to prosta droga do doszczetnego zniszczenia sobie i tak mocno nadwatlonego mozgu oraz ukladu nerwowego.
Mozg czerpie energie na regeneracje i odbudowe z jedzenia, a scisle rzecz biorac z weglowodanow. Mozg chory, uszkodzony potrzebuje tej energii kilka razy wiecej. Blokujac mu dostep do energii z pozywienia, mozg zaczyna czerpac energie z kosmosu i sam w kosmos udaje sie na stale :angelic-cyan: Cialo pozostaje krotko na ziemi po czym zostaje przekazane ziemi. Jak dla mnie kiepska perspektywa.
urojona
zaufany użytkownik

Post autor: urojona »

W 2019 też byłam chyba na pranie, prawie nic nie jadlam , okolo 500kcal dziennie przez 4 miesiace a ważyłam 50-pare kilo. Też interesowalam się praną.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Odżywianie się praną, to jest wielka bzdura. Naukowcy przetestowali gościa, który był wielkim zwolennikiem odżywiania praną. Zamknęli go skutecznie w jakimś pomieszczeniu bez jedzenia i napojów i gość wymiękł. Musiano przerwać próbę, bo by chyba zmarł.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
urojona
zaufany użytkownik

Post autor: urojona »

Bright Angel, bretarianizm istnieje ale pochodzi od Zła. To niebezpieczne wprawianie sie w odmienne stany swiadomosci. Są swieci, ktorzy nie jadli latami ale to był dar od Boga. Natomiast bretarianizm jest od diabła.
ODPOWIEDZ

Wróć do „dieta”