Bardzo wysokie tętno a Kwetiapina ...

kwetiapina, ketilept, ketipinor, seroquel

Moderator: moderatorzy

anonim_xd
bywalec

Bardzo wysokie tętno a Kwetiapina ...

Post autor: anonim_xd »

Witam !

Mam pytanie do osób, które biorą kwetiapine a dokładniej kwetaplex xr.
Wyczytałem jakiś czas temu w ulotce, w skutkach ubocznych, że kwetaplex xr może powodować bardzo szybką prace serca i nierówne bicie serca.
W moim przypadku tętno pokazywało cały czas ponad 100/min, a nawet i ponad 150/min oczywiście w stanie spoczynku,chciałem dodać, że ciśnienie w normie
Z tego tytułu brałem leki tzw, Beto - Bloker na zbicie tętna ale żadnych rezultatów nie było.
Wczoraj w aptece mierzyłem sobie ciśnienie i oczywiście ciśnienie w normie a puls ponad 150 na minute w stanie spoczynku.
Tak więc pytanie do was... jak to u was wygląda ?
Mieliście taką sytuacje z kwetiapiną ?
Chyba, że mam coś z sercem i trzeba się udać do kardiologa, sam już nie wiem do końca ;/.

Pozdro :)
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Re: Bardzo wysokie tętno a Kwetiapina ...

Post autor: Miś Uszatek »

A jaki brałeś betabloker? Propranolol??? Jeśli tak to daj sobie spokój i zapytaj lekarza o bisocard. Ja też miałem takie problemy i propranolol nic nie działał, pozatym to stary lek i ma dużo skutków ubocznych. Dla mnie osobiście bisocard jest lepszy,
anonim_xd
bywalec

Post autor: anonim_xd »

tomsoul pisze:A jaki brałeś betabloker? Propranolol??? Jeśli tak to daj sobie spokój i zapytaj lekarza o bisocard. Ja też miałem takie problemy i propranolol nic nie działał, pozatym to stary lek i ma dużo skutków ubocznych. Dla mnie osobiście bisocard jest lepszy,
Brałem BETO 50 ZK
Awatar użytkownika
AleksandraK
zaufany użytkownik

Post autor: AleksandraK »

To mała dawka, może powinieneś brać dwa razy tyle
Awatar użytkownika
przegłosowany
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: przegłosowany »

anonim_xd pisze:Wczoraj w aptece mierzyłem sobie ciśnienie i oczywiście ciśnienie w normie a puls ponad 150 na minute w stanie spoczynku.
To prawie na sto procent nie od kwetiapiny. Dobierz dobry beta-bloker. Ja mam podobny problem, ale mi wystrcza 2,5 mg bisoprololu na dzień i puls w normie. Zbyt szybkie tętno/puls, to zbyt dużo adrenaliny, która działa na układ współczulny nerwowy. 150 uderzeń to już zdecydowanie tachykardia i wiem, że to może być bardzo nieprzyjemne. Powinieneś dobrać odpowiedni beta-bloker. Kwetiapina nie wiąże się z żadnymi receptorami odpowiadającymi za adrenalinę, więc to raczej na pewno nie od tego.
całuj rękę której nie możesz uciąć
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

przegłosowany pisze:
anonim_xd pisze:Wczoraj w aptece mierzyłem sobie ciśnienie i oczywiście ciśnienie w normie a puls ponad 150 na minute w stanie spoczynku.
To prawie na sto procent nie od kwetiapiny. Dobierz dobry beta-bloker. Ja mam podobny problem, ale mi wystrcza 2,5 mg bisoprololu na dzień i puls w normie. Zbyt szybkie tętno/puls, to zbyt dużo adrenaliny, która działa na układ współczulny nerwowy. 150 uderzeń to już zdecydowanie tachykardia i wiem, że to może być bardzo nieprzyjemne. Powinieneś dobrać odpowiedni beta-bloker. Kwetiapina nie wiąże się z żadnymi receptorami odpowiadającymi za adrenalinę, więc to raczej na pewno nie od tego.
Co ty chrzanisz? Spytaj się swojego lekarza to się przekonasz że to może być od kwetiapiny.
Chad
bywalec

Post autor: Chad »

.
Chad
bywalec

Post autor: Chad »

To od kwet. Czasmi tez mam np teraz do tego wysokie cisnienie i efekt znikajacych rak i nog. Z tego co wyczytalem kwetiapine mozna bardzo szybko przedawkowac wystarczy troche wieksza dawka i moze dojsc do zgonu przez spadek cisnienia , przez co serce bedzie probowalo zrekompensowac stan przyspieszajac akcje serca , na koniec dochodzi do zatrzymania oddychania i utraty przytomności , raz musialem byc bardzo blisko tego , zle sie wtedy czulem i wzialem 100 mg wiecej niz powinienem , prze prawie godzine walczylem zeby nie zemdlec , wezwalem karetke , ale przyjechali dopiero po poltorej godzinie chyba zreszta nie wiem stracilem poczucie czasu , jeszcze mnie opierniczyli , ze bezpodstawnie ich wezwalem.
Awatar użytkownika
Jaskolka
zaufany użytkownik

Post autor: Jaskolka »

Ja już i tak mam tętno zbijane przez betalox 50 . 140 tętna i mam tachykardie. Wydaje mi się że to nie koniecznie od leku. Ja Ketrel biorę od 3 tyg a tętno ponad 100, 140 mam od kilku lat.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże

Wróć do „ketrel”