Drżenie rąk czy mieliście coś takiego?
Moderator: moderatorzy
Drżenie rąk czy mieliście coś takiego?
Witam
Mam taki problem otóż mam uciążliwe drżenie rąk co zakłóca mi normalne funkcjonowanie. Leczę się na schizofrenię paranoidalną byłem u neurologa zrobili mi tomografie głowy nic tam nie wykryto. Mówię to lekarzowi psychiatrze biorę teraz Lamotrix, Zolafren, Lit, on twierdzi że to na tle emocjonalnym. To jest okropne mam problem z otwarciem kluczem drzwi i zapłaceniem przy kasie za zakupy ludzie się wtedy patrzą na mnie jak na jakiegoś kosmitę.
Czy idzie z tym jakoś wygrać?
Mam taki problem otóż mam uciążliwe drżenie rąk co zakłóca mi normalne funkcjonowanie. Leczę się na schizofrenię paranoidalną byłem u neurologa zrobili mi tomografie głowy nic tam nie wykryto. Mówię to lekarzowi psychiatrze biorę teraz Lamotrix, Zolafren, Lit, on twierdzi że to na tle emocjonalnym. To jest okropne mam problem z otwarciem kluczem drzwi i zapłaceniem przy kasie za zakupy ludzie się wtedy patrzą na mnie jak na jakiegoś kosmitę.
Czy idzie z tym jakoś wygrać?
Re: Drżenie rąk czy mieliście coś takiego?
A nie masz tu na myśli parkinsonizmu, bardzo częstego objawu niepożądanego przy przyjmowaniu niektórych leków!?
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
Ja rowniez sadze, ze jest to parkinsonizm polekowy i powoduje go zazywany neuroleptyk. Radze zmniejszyc dawki olanzapiny badz tez przekonac psychiatre do przepisania lekow przeciwparkinsonowskich, wtedy objawy powinny ustapic.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
A jeśli ludzie się nie patrzą jak na jakiegoś kosmitę, to bodźce z odczuwania faktu drżenia rąk ustępują lub są mniejsze?atus pisze:To jest okropne mam problem z otwarciem kluczem drzwi i zapłaceniem przy kasie za zakupy ludzie się wtedy patrzą na mnie jak na jakiegoś kosmitę.
gówno w proszku na kijoszku
Tak, po lekach. Bez leków nie mam.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
Dostałem propranolol ulżyło na razie OK dziękuje za wypowiedzi
- Lukas d
- bywalec
- Status: Budowlaniec
- Gadu-Gadu: 61352441
Ja mam po olzapinie.
Widelca nie mogę utrzymać.
Straszne uczucie.
Widelca nie mogę utrzymać.
Straszne uczucie.
W życiu niczego nie możesz być pewny....
hej. Ja miałam takie coś. Po zmianie leków ustąpiło.
No, tak jak opisano wyżej: parkinsonizm, objawy pozapiramidowe. U mnie w 2014 po Promazynie (tabletki w czerwonej powłoczce) i Rispolept Consta w 2015.