Czym są tajemnicze koincydencje, których doświadczyłem?

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W tym dziale można pisać teksty wykraczające poza uporządkowaną dyskusję na konkretny temat. Nie polecam go osobom szukającym spokojnej rozmowy.

Czym według Was są obserowane przeze mnie koincydencje?

Efektem działania sił nadprzyrodzonych
9
21%
Urojeniami, objawem psychozy (zwłaszcza schizofrenii)
19
45%
Ideami odniesienia czy innymi myślami podobnymi do urojeń, ale nie urojeniami
6
14%
Przypadkiem, a coś tego typu mógłby zauważyć i zwykły człowiek, gdyby przykładał większą uwagę
8
19%

Liczba głosów: 42

Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Re: Czym są tajemnicze koincydencje, których doświadczyłem?

Post autor: Amannn »

Kotek te koincydencje jakie opisujesz to po prostu przypadki i nic więcej.
Awatar użytkownika
Erratas
bywalec

Post autor: Erratas »

Był taki film polski "Przypadek" w reżyserii Kieślowskiego
Dobrze pokazuje jak życie ludzkie może różnie się potoczyć
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Post autor: kotek »

Trudno mi się zabrać za pisanie o "koincydencjach" w Internecie... Mam myśli, że oznaczają one, że na pewno nie będę potępiony, że ta rzeczywistość jest jedną wielką solipsoidalną symulacją albo jestem historycznym apostołem jedynego Boga. "Bardzo nie chcę iść do piekła". Moja natura NIENAWIDZI cierpienia.

#54 - A whiff of the Wind of War - let's play do gry Fallout of Nevada (aka Fallout: Nevada) na kanale Colonel RPG na YouTube.

Pierwiastek chemiczny o liczbie atomowej 54 to ksenon (symbol Xe, ang. xenon). Jest to gaz szlachetny, nazwa związana jest z greckim słowem oznaczającym "obcy".
Spotkanie specjalne Big Hole (Wielka Dziura) - jest w nim wielki odbyt obcej formy życia, z którego wydobywają się toksyczne gazy, spotkanie to nawiązuje do filmu "Ewolucja" z 2001 r., gdzie Irę Kane'a grał David Duchovny.
"Ks." i "x." używane są jako skróty słów ksiądz/xiądz, które to słowa oznaczają duchownego. W polskiej nazwie pierwiastka o l. at. 54 angielskiej literze "x" odpowiada "ks" (słowa "xenon" i "ksenon").
Po usunięciu dwóch pierwszych liter w słowie "Xenon" (stanowiących symbol chemiczny ksenonu - Xe) zostanie słowo "non" (palindrom). Po rosyjsku (w alfabecie rosyjskim) taką pisownię, jak słowo "non" napisane alfabetem łacińskim, ma w języku pisanym odręcznie słowo "pop" ("поп").
Поп - słowo to oznacza w potocznym rosyjskim księdza (pewnego duchownego) prawosławnego, obecnie słowo "pop" w odniesieniu do owego duchownego jest (przynajmniej niekiedy) uważane za pogardliwe, pejoratywne, obraźliwe i niestosowne. "Поп" to także dopełniacz liczby mnogiej rosyjskiego rzeczownika "попа", który oznacza "pupę" ("zadek", "tyłek", pośladki)! Odbyt kojarzy się z pupą, jest pomiędzy pośladkami...

W tytule "A whiff of the Wind of War" trzy słowa (największa ich liczba spośród słów w tym tytule) zaczynają się na literę "w", a pisana litera "w" może wyglądać jak... dwa pośladki (zaokrąglona).

[Nie chcę nikogo gorszyć cytowanymi wulgaryzmami] Poniżej linki do definicji w angielskim "miejskim słowniku" www.urbandictionary.com do haseł zaczynających się od słowa "ass" (będącego uznawanym nawet za wulgarne określeniem pośladków lub odbytu w amerykańskiej odmianie języka angielskiego, poza tym może ono znaczyć też "osioł") i mających po tym słowie odpowiednio słowa: whiff, wind, war:
- Ass Whiff - https://www.urbandictionary.com/define. ... ss%20Whiff (26.06.2009),
- Ass Wind - https://www.urbandictionary.com/define. ... Ass%20Wind (11.03.2009),
- Ass War - https://www.urbandictionary.com/define. ... =Ass%20War (definicja z 07.03.2017, w Google tuż pod linkiem do tego hasła był link do hasła "Columbian Ass War" (https://www.urbandictionary.com/define. ... 0Ass%20War), a słowo "Columbian" nawiązuje do Krzysztofa Kolumba (po hiszpańsku nazywającego się Cristóbal Colón i znanego z odkrycia Ameryki (akcja Fallout: Nevada dzieje się w Ameryce, nazwa "Nevada" pochodzi z hiszpańskiego), Colón - bez kreski nad "ó" zostaje słowo "colon", które po angielsku oznacza "okrężnicę", czyli jelito grube, a więc miejsce, w którym "wytwarza się" kał, a kał wychodzi z odbytu, podczas spotkania specjalnego Big Hole jest wielki odbyt)).
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

https://thetruthisfromgod.com/2020/02/0 ... 20-part-3/ . Krótki tekst z tej (obszernej) strony:
The Koran is even the greatest miracle that has ever existed, FOR IT IS THE PURE AND ENDLESS WORD OF ALLAH HIMSELF.
Inny fragment:
God gave the Koran as a miracle to the prophet Muhammad, but also to me, his ultimate messenger, in order to reveal through me the mysteries of the Koran which until then had remained unknown, which represents additional proof for you that I am for sure the messenger of God.

In reality, there is no need to write dozens of thick books on the number 19 or to try to break its mystery through computers, as did the great misguided that are Rashad Khalifa and Edip Yuksel. The secret of this mystery is simply contained in the verse itself for one who has the Knowledge of God.
There are nineteen watching over it. We have assigned as Guardians of the Fire only Angels. S74:V30-31
The answer is right there before your eyes, the number 19 actually represents the count of the guardians of hell, who are 19 angels or rather 19 fallen angels, but still angels all the same by nature. For, even fallen, they remain angels, and Satan is the 19th of them and will be the Master of Hell.
Pojawiają się w "psychice" myśli, że Szatan chce mnie użyć jako swojego ważnego narzędzia...
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

- aaaa

Fragment niewielki) z https://thetruthisfromgod.com/2020/02/0 ... 20-part-3/ (opisuje powyższy film):
Duration: 10 seconds, 10 for the X, referring to Satan in his role of false Jesus. Player 12 passes to player 11 who scores. The 12 for the disciple of Satan, who passes to the 11, Satan, to signify that he serves Satan. The name of the video is “aaaa”, for 1111, the satanic plan to push men to rebellion and thus lead them to hell. The name of the channel is “Angelo KLN9600”, in reference to the fallen angels, and we find the 96 which means that he belongs to the family of the devils. The channel has 5 subscribers, which corresponds to one of the numbers I have listed for you. Notice that his number of subscribers never increment.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Here you have a whole family of devils who show their faces. The 2 children are also devils, a white and a black in reference to the hybrid, and to the masonic duality. This video is not normal, the father, a devil among men films the 2 children playing, then at 2:00 he zooms without reason and insistently on a banner with the inscription “Sonic”, because the character of Sonic actually represents Satan. Another obvious proof, at 2:14 he zooms with great insistence on the back of a car written on it “hybrid”, to signify that they are devils, ie hybrids. The video is called “my first video I made when I was 6“, the 6 referring to 666. The channel has 6 subscribers for the 666. The avatar of the channel is a Street Fighter character, because the devils are precisely street fighters.
Fragment strony https://thetruthisfromgod.com/2020/09/1 ... among-men/

Obrazek
1 subscriber, the NY represents Satan and not New York, the red cap, for the blood and death that the devils will bring to earth. De’Angelo Lee, for “fallen angel”, the promotion of the false Jesus Christ who will be played by Satan. Trump lol = Hail Trump, Trump being the antichrist, with the 4 pillars behind symbolizing the death which Trump will bring with World War 3 in 2020. The playlist with 4 videos, the 4 designating death, and the character representing a devil among men. the number of videos per playlist: 7 for apocalypse, 3 for the deception of Satan, the pyramid, the trinity, 4 for death.
Powyższe z tej samej strony.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

"Psychika" ma idee, że moje "KOincydencje" są znakiem, że jestem kimś wyjątkowym w dziejach Stworzenia, przez m.in. nawiązywanie tych "KOincydencji" do "superkoincydencji" KOranicznych, ma też "myśl", że moje zaburzenia obsesyjno-KOmpulsywne są szczególnym dopustem (podobnie jak inne moje zaburzenia psychiczne), "psychika" może kojarzyć KOronawirusa z "jej" neologizmem "KOranowirus" (te same litery, tylko trochę przestawione) i "KOincydencjami".

"Neologizm" "koranowirus", zdaniem "psychiki", miałby wskazywać na bardzo uciążliwego koronawirusa SARS-CoV-2, ale i sugerować, że Koran jest czymś bardzo złym, niczym koronawirus SARS-CoV-2, bardzo szkodliwym dla świata. Słowo "coronavirus" ma tyle samo liter, co słowo "coincidence", oba słowa zaczynają się na te same dwie litery.

"Koincydencje" mogą "psychice" wskazywać przede wszystkim na Koran.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

"Przed chwilą" zauważyłem "koincydencje" związane z angielskim wyrazem "vault" (schron, krypta (tak tłumaczono to słowo na polski w kontekście gier z serii Fallout)). "Zastanawiałem się" nad Vault 23. V - symbol chemiczny pierwiastka o liczbie atomowej 23. V - 5 w zapisie rzymskim. Słowo "vault" ma 5 liter. Suma cyfr w liczbie 23 to 5. 5 i 23 to liczby pierwsze i liczby Thabita (321 numbers). To wiedziałem już wcześniej. Ale "zauważyłem" coś nowego...

V - 22. litera alfabetu angielskiego.
U - 21. litera alfabetu angielskiego.
T - 20. litera alfabetu angielskiego.

Pozycje liter v, u, t w słowie "vault" tworzą ciąg arytmetyczny (1, 3, 5). Liczby 22, 21, 20 tworzą ciąg arytmetyczny o średniej arytmetycznej 21. Na starych telefonach komórkowych litery T, U, V były na jednym przycisku (tym z numerem 8 ). Vault City (Kryptopolis) pojawia się w Fallout 2 i w modzie do niego o nazwie Fallout of Nevada (Fallout: Nevada), w tej lokacji zaczyna się Krypta 8 (w której kończy się i zaczyna akcja let's playa Colonela RPG dla Fallout: Nevada (w której to grze jest lokacja specjalna Big Hole, w odniesieniu do Krypty 8 w Fallout 2 w rozmowie z jedną z mieszkanek Vault City pojawia się fraza <big hole>)).

A - 1. litera alfabetu angielskiego.
L - 12. litera alfabetu angielskiego.

1 + 12 = 13. 13 - liczba atomowa pierwiastka chemicznego o symbolu Al.

20.07.2022 - w dacie występują cztery cyfry "2", dwie (lub trzy, licząc nieznaczące zero w numerze miesiąca) cyfry "0", nie ma cyfry "1", ale zamiast tego jest cyfra "7", oznaczająca liczbę, która w połączeniu z liczbą 21 tworzy mój najbardziej "koincydentny" dublet - 21.7. Jednego dnia brakuje do 21.7.2022, jedności brakuje, aby litera "V" była 23. literą alfabetu angielskiego (jest nią "W", zaś "V" jest 22. jego literą), jedności brakuje też, aby litera "V" była 21. literą (którą jest "U"). Litery "U" i "W" "pochodzą" od litery "V" (https://en.wikipedia.org/wiki/Latin_alphabet - w starołacińskim alfabecie i klasycznym łacińskim alfabecie nie ma "U" i "W", jest tylko "V").
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Znowu stało się coś bardzo dziwnego...

Około zachodu słońca 20.07.2022 oglądałem i słuchałem film pokazujący cuda związane z podzielnością przez 19 i pierwszym rozdziałem Koranu: ISLAM KTÓREGO NIE ZNASZ : MATEMATYCZNY CUD KORANU. Jest w nich mowa o stosunkowo wielu liczbach podzielnych przez 19. Po słuchaniu o tych zależnościach przez jakieś kilka minut pisałem w zeszycie. Najpierw zapisałem związaną z Falloutem 2 i modami do niego frazę L5-AA23 TK-421. Litery L, A i K są ostatnimi literami przed cyframi w sekwencjach występujących w tej frazie. Pierwsza część frazy to L5-AA23, druga to TK-421. Z pierwszej części mamy litery: L i A. Nie ma pierwiastków chemicznych o symbolach L lub A, jest za to pierwiastek o symbolu La (lantan, liczba atomowa 57). Z drugiej części mamy literę K. K to symbol potasu, pierwiastka o liczbie atomowej 19. Suma liczb 57 i 19 wynosi 76 (liczba atomowa osmu (Os), zaś ich różnica oraz średnia arytmetyczna - 38 (liczba atomowa strontu (Sr)).

Liczby: 19, 38, 57, 76 są czterema najmniejszymi liczbami dodatnimi podzielnymi przez 19!!! No mocna "koincydencja". "Koincydencja", Koran, czasy koronawirusa COVID-19.

Jeśli chodzi o K, to dwie litery K tworzą frazę KK, czytaną w polskim jako [kaka]. "Kaka" może być określeniem kału. W Internecie spotkałem zapis "kk" na określenie kału. Dwa K - dwie liczby atomowe potasu - 19 i 19 - suma wynosi 38. Polska nazwa pierwiastka chemicznego o liczbie atomowej 38 ("stront") w języku niderlandzkim oznacza... łajno czy g****, a więc "kakę"! Symbol potasu K pochodzi od słowa "kalium", które kojarzy się ze słowem "kał", "kal" jest angielską transkrypcją rosyjskiego słowa кал, oznaczającego, podobnie jak w polskim, kał. Łacińska nazwa potasu ("kalium") pochodzi z języka arabskiego (a oryginalny Koran jest po arabsku).
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Późnym popołudniem i wczesną nocą zrobiłem sobie "wycieczkę" w Google Maps z Tarnowa do Gorlic po drodze wojewódzkiej nr 977 (9x7x7 = 441 = 21^2) przez Tuchów i Ciężkowice. Tarnów i Tuchów - taka sama pierwsza litera, takie same dwie ostatnie litery, taka sama liczba liter w nazwach, miasta leżą względnie blisko siebie. Na końcu 59 strony jednego ze swoich zeszytów, w których zapisuję, co mi się podoba, napisałem w ostatniej linijce "(Tarnów) - Gorlice. Przez Tuchów, Ciężkowice.".

Notariusz Urszula Brońska-Matula w Gorlicach. "Niechcący" otworzyła mi się "reklama" tej kancelarii notarialnej około 20:49 w Google, kiedy to chciałem jak najszybciej wpisać w Google frazę odchody psie jako nawóz.

Urszula - haplogrupa mtDNA U ma przydomek "Ursula" ("Urszula"), słowa te kończą się na "-ula", tak, jak słowo "Matula" (które może być pieszczotliwym określeniem matki). mtDNA to haplogrupy matczyne, a litery "m" i "t" występują na pierwszym i trzecim miejscu słowa "matula", oddzielone literą "a". mtDNA to "skrót" od "mitochondrial DNA".

Około 21 (U to 21. litera alfabetu angielskiego) dnia 28.08.2022 przeglądałem drzewa haplogrup mtDNA (mitochondrialnych, linii matczynych) U5b i U2. (U rly?)

28.08.2022 około 20:50 szukałem w Google odpowiedzi dotyczących frazy odchody psie jako nawóz. Podałem ją nieco po 20:50. A postanowiłem(?), że wpiszę to i znajdę wyniki dla tego zapytania przed 20:50... U5b i U2...

2 i 5. Dwie najmniejsze liczby Thabita. 5^2 = 25 (25 to najmniejsza liczba Friedmana). Zarówno różnica, jak i suma liczb pierwszych 2 o 5 to liczby pierwsze (odpowiednio: 3 i 7, iloczyn 3x7 to 21). 2 i 5 są jedynymi liczbami pierwszymi, które kończą się na cyfry 2 lub 5.

https://tech.wp.pl/karabin-maszynowy-uk ... 706192096a (na stronie głównej WP pojawił się odnośnik do owego artykułu z tekstem "900 pocisków na minutę. Nowa broń z Tarnowa w rękach polskich żołnierzy"). Fragment:
Zakłady Mechaniczne Tarnów testują nową wersję karabinu maszynowego. UKM 2020S to nowa wersja uniwersalnego karabinu UKM 2000. Najnowsze testy broni przeprowadzono we współpracy z jej przyszłymi użytkownikami – żołnierzami 1. Batalionu Strzelców Podhalańskich.
Słowo "broń" skojarzyło się z członem nazwiska "Brońska", Tarnów - ze "startem" mojej dzisiejszej podróży w Google Maps.

Uniwersalny karabin maszynowy (popularniejsza jest chyba fraza "ciężki karabin maszynowy", a uniwersalny karabin maszynowy to, jak się domyślam, zapewne coś innego niż ciężki karabin maszynowy). Uniwersalny - skojarzyło się z haplogrupą U. Ciężki - skojarzyło się z Ciężkowicami.

Haplogrupa U2 skojarzyła się z dwadzieścia jeden do potęgi drugiej (21^2).

U2 i U5b - B - symbol chemiczny pierwiastka o liczbie atomowej 5. B - 2. litera alfabetu angielskiego.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Parę dni temu (chyba 29.12.2022) od ok. 23 do ok. 24 słuchałem tylko (czy przede wszystkim) tej dość "energetycznej" piosenki (tego filmu): https://www.youtube.com/watch?v=HgLxU6pnq8o (Digimon Ghost Game Evolution Theme Song : MAKUAKE - Yoshimasa Masukura). Istota widoczna na ekranie to Siriusmon (witryna wikimon.net). Jeszcze przed północą przeglądałem zdjęcia w Google dla zapytania coincidences in quran i zauważyłem między innymi link (i zdjęcie) do materiału "Distance between The Earth and the star Sirius coded in the Quran" - https://www.facebook.com/quranicvisualm ... 780757981/. "Koincydencję" spostrzegłem niezbyt długo po północy tej samej nocy. Jeszcze przed północą owego spostrzegłem też, że na tamten ostatnio zarejestrowany na forum www.schizofrenia.evot.org ma nick Littlemon (właśnie (po 22 dn. 31.12.2022) znalazłem taką stronę (opisującą (po hiszpańsku) wymyślonego Digimona o nazwie Littlemon): https://digimalaga.fandom.com/es/wiki/Littlemon), około 22 dn. 31.12.2022 był to wciąż ostatni (jak do tej pory) zarejestrowany użytkownik na tym forum. Siriusmon i star Sirius.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

https://www.gematrix.org/?word=Buttocks (jak chyba dobrze wiecie, angielskie słowo "buttocks" oznacza "pośladki"):
Buttocks in Hebrew Gematria equals 555

Buttocks in English Gematria equals 666

Buttocks in Simple Gematria equals 111
Ciekawe - wychodzą trzy trzycyfrowe liczby złożone z tylko jednego "rodzaju" cyfr każda - 555, 666, 111. W dodatku 555 + 111 = 666. Dwie mniejsze liczby zsumowane dadzą trzecią, największą liczbę.

6 + 6 + 6 + 6 + 6+ 6 = 36

(5x5x5) + (6x6x6) + (1x1x1) = 125 + 216 + 1 = 342 = 216 + 126

W całkiem wczesnym dzieciństwie, może jeszcze przed pójściem do zerówki, tata kazał mi obliczyć, ile to jest 19 razy 18. Nie potrafiłem tego zrobić i tata był dla mnie nieprzyjemny. 19 razy 18 to właśnie 342! Pamiętam to od ponad 20 lat.

(5+5+5) + (6+6+6) = 15 + 18 = 33 (liczba atomowa arsenu, a "arsen" znaczy "pośladki" ("buttocks")).
1+1+1 = 3

33 - średnia arytmetyczna cyfr wynosi 3, w liczbie występuje tylko jeden rodzaj cyfr, czyli 3.

(5+5+5) + (6+6+6) + (1+1+1) = 15 + 18 + 3 = 36

Surowa, koranistyczna witryna http://www.thetruthisfromgod.com i liczba 36 - "skojarzenie" "psychiki".

3+6 = 9 -> 3, 6, 9. Nikola Tesla i 3, 6, 9. 3x6 = 18 = 3+6+9. "Znowu nawiązanie do 3, 6, 9".
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Kolejna ciekawostka: https://www.gematrix.org/?word=lemniscate (słowo "lemniscate" ("lemniskata")):
Lemniscate in Hebrew Gematria equals 303

Lemniscate in English Gematria equals 606

Lemniscate in Simple Gematria equals 101
101, 303, 606 - po takiej samej cyfrze na początku i końcu tych trzech liczb, w środku tych liczb po jednym zerze. Takie uporządkowanie jakby przypomina lemniskatę w pewnym sensie... "Dwa takie same boki i środek".

https://en.wikipedia.org/wiki/Infinity_symbol - The infinity symbol () is a mathematical symbol representing the concept of infinity. This symbol is also called a lemniscate, after the lemniscate curves of a similar shape studied in algebraic geometry, or "lazy eight", in the terminology of livestock branding.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

https://lisarisingberry.wordpress.com/2 ... re-posted/ - strona co prawda wygląda na okultystyczną, ale są z nią pewne "koincydencje"... Fragment z tej strony (z własnymi wyróżnieniami):
The next step I took was finding the name for the vertical “Let out Gate”. I use the same method that I used to find the Let in phrase, but in reverse. I figured since they are the same Gate used for different purposes, that the spelling would have to be close. Through a lot of trial an error I discovered the name Lemnosgate, and the “Let out Gate”. Here is the gematria for Lemniscate using Simple and English versions equals 606 and 101. The gematria for Lemnosgate equals 666 and 111. When you look at the gematria for Lemniscate (Let in), you see a separation between the numbers. This is representative of the separation from the divine we encounter when we enter this closed loop reality. The gematria for my word Lemnosgate shows the connection is regained when we leave through the now open Golden Gate of the Gods.
https://www.gematrix.org/?word=lemnosgate - wartości dla słowa "lemnosgate":
Lemnosgate in Hebrew Gematria equals 348

Lemnosgate in English Gematria equals 666

Lemnosgate in Simple Gematria equals 111
3+4+8 = 15 = 5+5+5...

Porównajmy z:
Buttocks in Hebrew Gematria equals 555

Buttocks in English Gematria equals 666

Buttocks in Simple Gematria equals 111
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Muchomorek.wmv

Jan Rychlewski
561 subskrybentów

Stan na 21.01.2023, ok. 16 godziny. 561 - skojarzenie z 348, 666, 111 (Lemnosgate) i 555, 666, 111 (Buttocks) na www.gematrix.org (średnie arytmetyczne cyfr w liczbach: 348, 666, 111 lub 555, 666, 111 to 5, 6, 1).
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

https://www.google.com/search?q=%22acid ... _JP69ypO_M - odcinek 82 "słynnego" dla mnie let's playa autora o nicku Colonel RPG na YouTube do gry Fallout: Nevada (https://www.youtube.com/watch?v=64D-nNv95bw). "Zdjęcie" tego odcinka zawiera przede wszystkim obraz dziwnego autobusu (ang. strange bus). Fraza "strange bus" ma ciekawe właściwości związane z 21 i 7 oraz 21, 42, 84. "Strange" - słowo siedmioliterowe, wartość angielskiej Simple Gematria wynosi 84, zaś trzyliterowe słowo "bus" ma po zastosowaniu tej metody wartość 42. "Środkowe" litery (spośród dziesięciu występujących w tej frazie) to "ng". "N" ma wartość 14, a "g" ma wartość 7. 14 + 7 = 21. 14 - 7 = 7. 21 i 7... 14 i 7 dzielą się przez 7. Konkatenacja liczb 14 i 7 to 147, a 147 to suma liczb 21, 42, 84. Na początku spotkania "Next" pojawia się fraza "You see: Strange bus". Można też znaleźć krzesło, czyli siedzenie, a słowo "siedzenie" oznacza także "arsena". Widziałem też jeden kamień (ein Stein) leżący na ziemi na planszy spotkania "Next". Colonel RPG w pewnym momencie podczas spotkania "Next" wypowiada słowo "reference", które kojarzy się z "ideas of reference" i "delusions of reference". 7 słów w "strange" i 3 słowa w "bus". 7 x 3 = 21. 3 i 7 to dzielniki pierwsze liczby 21. Liczba 21 ma sumę cyfr wynoszącą 3, zaś liczba 7 ma sumę cyfr wynoszącą oczywiście 7. "G" przedostatnią literą w "strange", a "u" przedostatnią literą w "bus". "G" ma wartość Simple Gematria równą 7, a "u" ma wartość 21.

"Ciekawostka" - fragment z pewnej strony o Koranie dotyczącej zbioru {3, 4} (z wyróżnieniami):
https://114chambers.wordpress.com/2022/ ... #more-3186 - THE 40 TAWHEED STATEMENTS IN THE QURAN, THEIR PLACEMENT AND MEANING - fragment:
This {3,4} set is also a foundational numerical relationship or organizing principle one can find in the natural world as studied in science including such things as:

- the genetic code of all life: nucleotide triplets, 4 bases
- the 4 basic “forces” known to science of which the 1st 3 are at work inside the atom (discovered with quantum mechanics): Electromagnetism, Weak Nuclear Force, Strong Nuclear Force, Gravitation
- the basic “dimensions” of time and space we can discern, and from which others may be derived: 3 dimensions we think of in basic geometry (space) in a set of 4 dimensions (the 4th being time)
- the 4 basic categories of elements in the periodic table of which 3 are often called “classes” (excluding noble gases, which is in a class by itself but one of the 4 basic categories)

What matters is that these are not random coincidences. The name of Allah is in this mathematical way tied to everything. And so those structures that derive from this numerical foundation are also deeply imbued with meaning, but meaning per se is out of the venue of science.
Trzy główne miasta w Fallout: Nevada to New Reno, Las Vegas i Salt Lake City. Pierwsza nazwa składa się z trzyliterowego i czteroliterowego słowa (3 i 4), ostatnia z trzech czteroliterowych słów (także 3 i 4). W nazwie "Las Vegas" dwie ostatnie litery są takie same w obydwu wyrazach - są to litery "as". W spotkaniu Big Hole w let's playu Colonela RPG (które występuje 3 razy, w #54, #112 i #114) co chwila wyskakuje słowo "as"! AS - Asperger syndrome czy autism spectrum, As - symbol chemiczny arsenu, as - przybliżona wymowa słów na rzyć w języku angielskim ("a**", "ar*e" - pierwsze ma 3 litery, drugie 4 litery, litera "s" w tych dwóch słowach razem wziętych występuje trzy razy, są jeszcze cztery inne litery, z których jedna ("a") pojawia się dwa razy; 3 "rodzaje" innych liter, 4 inne litery; słowa oznaczające "cztery litery", czyli rzyć). Nazwy spotkań specjalnych występujących w tym "słynnym dla mnie" let's playu to: Big Hole, "Dear John", "Next". Frazy w nawiasach zawierają razem trzy czteroliterowe wyrazy (Salt Lake City - nazwa złożona z trzech czteroliterowych wyrazów), trzy ostatnie wyrazy w nazwach każdego z tych trzech spotkań to: Hole, John, Next - są to czteroliterowe wyrazy, znowu 3 i 4. Najbardziej "koincydentne" jest spotkanie Big Hole, Big Hole to fraza 3 + 4, co zauważyłem i co było dla mnie "koincydencją" przed natknięciem się na zalinkowany i zacytowany wcześniej artykuł o zależności w Koranie. Poza dwoma "as" na końcu w nazwie Las Vegas są jeszcze cztery litery, z czego trzy to spółgłoski (i jedna pozostała to samogłoska), w słowie "Las" zostaje jedna litera, a w słowie "Vegas" zostają trzy litery. Kolejny film, #83, ma tytuł "A Nightmare on Peg Gas" (https://www.youtube.com/watch?v=ApMrIdtTCzk i gracz w tym filmie wchodzi do Las Vegas). Jest mała, ale nie specjalna, lokacja Gas Station (3 + 7 (liczby liter w słowach), "g" (7) na początku i "n" (14) na końcu, 7 + 14 = 21; 7, 14, 21 - ciąg arytmetyczny o sumie 42 i różnicy 7), odwiedzona w środkowej części odcinka (muzyka jest taka sama, jak przy spotkaniach specjalnych "Dear John", Big Hole i "Next"). "Gas, grass of a**" - taką frazę spotkałem w Internecie, nie oznacza ona czegoś dobrego (benzyna, "trawka" albo "arsen"). Sucha trawa (ang. dry grass) często pojawia się na planszach w Fallout of Nevada.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Wczoraj przed północą to znalazłem:

https://www.youtube.com/watch?v=u2dCo-KQ5cs - Arsenic 33.

Obrazek

W środku "magiczny muchomor" z Super Mario. Amanita muscaria. "Mario mushroom".

Admiral, arsenic - siedmioliterowe słowa na "a", podobnie jak wyraz "antymon" są według schematu VCCVCVC (V - samogłoska (ang. vovel), C - społgłoska (ang. consonant)).

Kolejna para siedmioliterowych słów na "a", tym razem rodzaju żeńskiego, według schematu VCVCVCV: Ameryka, Arizona, Amanita.

ameryka w polskim wikisłowniku: (1.1) reg. (Poznań) żart. tyłek
Arizona - dwie wyróżniające się atrakcje turystyczne tego stanu USA to Grand Canyon i Meteor Crater (kanion rzeki Kolorado - "kanion" kojarzy się ze szparą międzypośladkową, wielki krater po uderzeniu meteorytu - "krater" kojarzy się z odbytem; szpara międzypośladkowa i odbyt znajdują się w pupie...)

Admiral, Arsenic -> Al, Ac.

Al - aluminium (glin), Z = 13,
Ac - actinium (aktyn), Z = 89.

(13+89)/2 = 102/2 = 51

Z = 51 - antimony (antymon), Sb.

Angielskie (bądź niemieckie (Aluminium, Antimon, Actinium)) nazwy pierwiastków o liczbach atomowych: 13, 51, 89 zaczynają się na "a": aluminium, antimony, actinium. Liczby: 13, 51, 89 tworzą ciąg arytmetyczny o różnicy 38. Z = 38 - polska nazwa tego pierwiastka (stront) ma chyba niezbyt grzeczne, "fekalne" znaczenie w niderlandzkim ("łajno" czy może nawet "g****"(?)).

"Molibden" (Z = 42, symbol Mo) = prącie = "muchomor", "mushroom" ("grzyb").

Jeszcze ten muchomor ma nosek w kształcie wypukłego "w" - czyli czegoś, co przypomina "tyłek"!

"Moje" "sławne" "33, 42, 51", czyli "arsen, molibden, antymon". Nawiązanie do "arsena" (pupy), "molibdena" (penisa, "muchomor" - ośmioliterowe słowo na "m") i "antymona" (wulwy).

7x3 = 21. 7x3x2 = 21x2 = 42.

ADMIRAL

:mushroom:

ARSENIC
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

MUCHOMOR czerwony = MĘSKI członek!!! !!! !!!

https://terraeignotae.wordpress.com/201 ... -spiskowe/ - Święty grzyb, czyli teorie spiskowe. Fragmenty (z własnymi wyróżnieniami, nie chcę tu kogokolwiek gorszyć!!! (nie zgadzam się z tymi poglądami, ale "psychika" widzi w tym mocną "koincydencję")):
Serię o teoriach spiskowych związanych z antykiem otwórzmy jedną z bardziej (nie)sławnych książek je głoszących: The Sacred Mushroom and the Cross Johna Allegro, z 1970 roku.

Obrazek
(...) uprzedzę fakty – boski członek będzie w tym tekście powracał z nużącą regularnością (...)
(...)

I tu się pojawia grzyb.

Grzyb jest – tu Allegro ma sporo racji – był przez starożytnych kojarzony z piorunem (grzyby rosną, jak wierzyli Grecy, po burzy). Jest więc (to już Allegro) produktem boskiego penisa, poczętym dziewiczo z ziemi, rosnącym bez korzenia. (...) Jako taki, grzyb zawiera szczególną koncentrację boskiego nasienia – znaczy, ma właściwości halucynogenne.

Oczywiście, sam grzyb jest też fallusem, bo ta książka jest jednym wielkim hymnem do fallusa, erekcji i nasienia, nie ma strony bez odwołania do nich. Allegro rozumie kult płodności dosyć specyficznie – właśnie jako kult erekcji, seksu i penisa – i nie pozwala nam ani na moment zapomnieć, że to właśnie ten rodzaj kultu leży u podłoża jego wersji (...). Podobieństwo szybko rosnącego grzyba do męskich narządów płciowych jest co najmniej równie ważne, jak jego halucynogenne właściwości.

Mówimy bowiem nie o każdym grzybie, ale o jednym, jedynym i specyficznym. Amanita muscaria. O, takim.

Obrazek
"Psychika" wspomina o istnieniu książki Waldemara Borowskiego o bardzo nieodpowiednim, chociaż mocno "koincydentnym" tytule "Święty Grzybóg" (oczywiście nie zgadzam się z zawartymi w niej poglądami):

Obrazek

Parę utworów z YouTube:
- https://www.youtube.com/watch?v=YdqgEoWBr_g - Amanita muscaria ("spokojny, relaksacyjny utówr", tytuł autora SVAROG LIGHT mi się bardzo nie podoba, bo uderza pogaństwem, (jakby) promocją niemonoteizmu),
- https://www.youtube.com/watch?v=eavY4Td4GYk - Elishman - Amanita Muscaria [Video Clip] - utwór sprawia "podejrzane wrażenie psychodelicznego czy transowego",
- https://www.youtube.com/watch?v=PtHwnjDQy04 - Euphorica - Amanita Muscaria - ten utwór także sprawia "podejrzane wrażenie psychodelicznego czy transowego".

(NIE CHCĘ TU KOGOKOLWIEK GORSZYĆ CZY BLUŹNIĆ!!!) Link o ""Amanita muscaria and the członek of God"": https://indianmedicine.eldoc.ub.rug.nl/62056/.
Heinrich, Clark (1992) Amanita muscaria and the członek of God. [Publication]
(NIE CHCĘ TU KOGOKOLWIEK GORSZYĆ CZY BLUŹNIĆ!!!) Jesus Christ as a crimson‐spotted fungus, By Jack Finegan; Sept. 6, 1970 - https://www.nytimes.com/1970/09/06/arch ... d-the.html

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Sacre ... _the_Cross - artykuł w angielskiej Wikipedii o The Sacred Mushroom and the Cross, książce Johna Allegro z 1970 roku

[coś w tekście w poście zamienia automatycznie słowo "pe*is" na członek, także wtedy, kiedy to słowo jest użyte we frazie anglojęzycznej]

Nie odurzajcie się trującymi grzybami, w tym muchomorem czerwonym!!! Za dążenie do "fazy muchomorowej" można zapłacić nawet śmiercią :( Nie intoksykujcie się!!! Nie bierzcie narkotyków, etanolem i nikotyną też się nie trujcie!!!
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Co za bzdury, czlowieku. Tak to jest jak przegryw ma zbyt duzo wolnego czasu.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Catastrophigłupek
bywalec
Status: Upośledzony

Post autor: Catastrophigłupek »

kotek pisze: ndz paź 15, 2023 9:34 pm Wczoraj waliłem konia do cycuszka z lodem na utrzymaniu

Januszek ciągnie druta
Cały evot ciągnie na drucie Januszka xD

[
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum

Wróć do „varia”