Orzeczenie o niepełnosprawności

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
AniaNieIstnieje
zaufany użytkownik

Orzeczenie o niepełnosprawności

Post autor: AniaNieIstnieje »

Mam od 2006 roku umiarkowany stopień niepełnosprawności. Przyznawany na trzy lata i przedłużany. Aktualne orzeczenie jest ważne do 31.10.2017 r. Chciałbym się dowiedzieć czy mając już przyznany stopień niepełnosprawności mogę wnioskować o wyższy (znaczny) stopień niepełnosprawności? Czy muszę czekać, aż skończy mi się to co mam przyznane do 2017 roku?
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Re: Orzeczenie o niepełnosprawności

Post autor: moi »

Mnie kazali czekać do końca orzeczenia, ale wiem, że w przypadku pogorszenia stanu zdrowia można składać papiery od nowa, bez względu na to, czy orzeczenie aktualnie jest w mocy, czy wygasa.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
AniaNieIstnieje
zaufany użytkownik

Post autor: AniaNieIstnieje »

Dzięki. ;)
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Post autor: F20 »

Miałem bezterminowo 3 grupę (tzw. zasiłek bo przed ukończeniem 18r) z powodu innej choroby i parę lat temu starałem się o 2 grupę z powodu drugiej choroby - schizofrenii. Ale ze pracowałem w tym czasie na pełnym etacie utraciłem wszystko.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Post autor: Ralf »

tak jak pisze moi mozna wczesniej skaldac wniosek ale TYLKO w przypadku pogorszenia stanu zdrowia. Generalnie przepisy z roku na rok sie zaostrzają ale żadko ma to miejsce w przypadku F20.0
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
ODPOWIEDZ

Wróć do „prawo”