Zmiana na Ziprasidone
Moderator: moderatorzy
-
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
Re: Zmiana na Ziprasidone
To zależy jaki jest stan zdrowia. Na początku wizyty muszą być częste, ale po ustabilizowaniu można spotykać się z lekarzem co 3-4 miesiące, a nawet rzadziej (obecnie lekarz może wypisać receptę na półroczny zapas leków).
Ja w okresach stabilizacji chodzę do lekarza co 3-4 miesiące, co daje koszt około 30 złotych na miesiąc.
Uważam, że nie jest to dużo, jeśli chce się stanąć na nogi o dobrze funkcjonować.
Oczywiście, na pewno są dobrzy lekarze na NFZ, ale ja miałam problem z odszukaniem takiego lekarza. Stąd decyzja o leczeniu prywatnym.
Pozdrawiam.m.
Ja w okresach stabilizacji chodzę do lekarza co 3-4 miesiące, co daje koszt około 30 złotych na miesiąc.
Uważam, że nie jest to dużo, jeśli chce się stanąć na nogi o dobrze funkcjonować.
Oczywiście, na pewno są dobrzy lekarze na NFZ, ale ja miałam problem z odszukaniem takiego lekarza. Stąd decyzja o leczeniu prywatnym.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Ze mną obecnie jest bardzo żle i chodze co 3 tygodnie. 120 zł za wizyte...
-
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
Współczuję. Nie wiem, czy nie czeka mnie to samo. Mam obecnie pogorszenie.
Bardzo mi przykro, że nastąpił u Ciebie nawrót choroby.
Pozdrawiam.m.
Bardzo mi przykro, że nastąpił u Ciebie nawrót choroby.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
U mnie to z powodu że poszedłem do szpitala. W lepszym stanie poszedłem w gorszym wyszedłem. I teraz mój doktor musi to wszystko prostować.
-
- zaufany użytkownik
U mnie też głosy się nasiliły więc chodzę co miesiąc. Póki co stać mnie na to, ale nic nie jest dane raz na zawsze.
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
-
- bywalec
Ja przechodze teraz z zypsili na abilify jutro będę brał 3 tabletkę 7,5 mg do tego solian 400 mg i zolaxy 10 na wieczór. Narazie nie mogę nić ocenić bo biorę trzeci dzień, będę odstawiał solian za dwa dni i zostane na abilify 15 mg z rana ewentualnie będziemy odstawiać zolaxe zobaczymy jak działa samo abilify bez dodatkowego neuroleptyku
Schizofrenicy to wybrańcy Boga, mogą uczynić wszystko, ale za szybko się wyczerpują.
-
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony pt lut 03, 2017 7:12 pm przez Larisuna, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
Zapytam tylko. Czy to pod kontrolą lekarza czy na własną ręke? Bo jeśli to drugie to znam to z autopsji. We włączanie i odstawianie leków na własną ręke nie polecam. Co innego jest lekka korekta w dawkowaniu(ale z głową!!!) leków.Jakub2015 pisze:Ja przechodze teraz z zypsili na abilify jutro będę brał 3 tabletkę 7,5 mg do tego solian 400 mg i zolaxy 10 na wieczór. Narazie nie mogę nić ocenić bo biorę trzeci dzień, będę odstawiał solian za dwa dni i zostane na abilify 15 mg z rana ewentualnie będziemy odstawiać zolaxe zobaczymy jak działa samo abilify bez dodatkowego neuroleptyku
-
- bywalec
Pod kontrolą lekarza. Najlepszy dla mnie był ketrel brałem go pare ładnych lat od 2007 ale niestety przestał działać od tamtej pory nie mogę dopasować. Brałem ponad rok czasu 2014-2015 solian on niestety powodował w każdej dawce nawet 100 mg skutki uboczne. Zobaczymy jak ten abilify się sprawdzi, też trzeba poczekać aż w pełni zacznie działać tak około 4-6 tygodni. Zadzwonie jeszcze w środę do lekarz i zapytam się czy mogę odstawić zolaxę bo ten lek to już w ogóle porażka.
Schizofrenicy to wybrańcy Boga, mogą uczynić wszystko, ale za szybko się wyczerpują.
-
- bywalec
Jestem już 5 dzień na abilify do tego 200 solianu z niego właśnie schodze i zolaxa 10 mg muszę powiedzieć że narazie na abilify nie mam skutków ubocznych ani nie aktywizuje ani nie zamula czy moe być coś takiego że ten lek na mnie nie działa czy muszę odczekac parę tygodni ?
-
- zaufany użytkownik
Chcesz mieć efekt po 5 dniach brania???? Chyba sobie śnisz... Nie da rady. Musisz czekać.
-
- bywalec
Trochę mam głosów więc od jutra mam brać 30 mg
-
- zaufany użytkownik
Posłuchaj. Pierwsze działania leku następuje po 2 tygodniach jeśli jesteś "świeżakiem". U osób które długo się leczą ten czas się wydłuż do miesiąca albo i dłużej. Nie da się tego przyśpieszyć. Sory.Jakub2015 pisze:Trochę mam głosów więc od jutra mam brać 30 mg