Problem z NC+
Moderator: moderatorzy
Problem z NC+
Mam problem, ponieważ nie działa mi nc+ większość kanałów, jest napisane ,,sprawdź połączenie antenowe(hotbird). Wczoraj była u mnie burza i zawsze tak się dzieje, jak jest burza,czy też deszcz,albo zachmurzenie, tyle że burza poszła sobie już wczoraj, a ja nadal nie mam kanałów.
Ktoś też ma takie problemy?" Jak nic nie pomoże to zadzwonie do nich jutro, bo dzisiaj jest niedziela i pewnie nie pracują.
Ktoś też ma takie problemy?" Jak nic nie pomoże to zadzwonie do nich jutro, bo dzisiaj jest niedziela i pewnie nie pracują.
Re: Problem z NC+
Jeśli działają niektóre kanały z satelity Hot Bird, a była silna burza, to oznacza, że konwerter i kabel działają, a przyczyną może być zruszenie czaszy antenowej.
Dzwoniłem na infolinie i komputer mi powiedział, że z powodów atmosferycznych mogą powstawać problemy z nadawanym sygnałem.
Tak jak pisze Arom - jeżeli sygnał na dekoderze z hod-birda jest słaby to na 100% wina leży po stronie anteny.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
No jak mam orange sport to mam zasięg 70 % a jak tvn to 0%
Sprawdzałem antene i jest tak jak była
Sprawdzałem antene i jest tak jak była
O prawidłowym ustawieniu decydują milimetry. Specjalista nastawiłby ją ponownie właściwie, ale odpłatnie.Sprawdzałem antene i jest tak jak była
Możesz też spróbować sam, bo nie ma już nic do stracenia.
Spróbuj poluzować śruby, następnie poruszaj w pionie i poziomie, ale baaaardzo delikatnie,
aż pojawi się sygnał na tych kanałach, które poznikały. Staraj się nastawić na maximum jakości.
A później dokręć ponownie nakrętki.
Arom, ale na infolinii mówili, że ludzie mają kłopoty z odbieraniem sygnału.
Poczekam do jutra.
Poczekam do jutra.
Tak, warto poczekać, bo deszcz może też tłumić sygnał, który trafia do satelity.
Dzwonilem do nc+ powiedziała mi, że to najprawdopodobniej odwiatru antena, albo konwerter się przesuneły:).
Będę kombinował jak ojciec wróci, bo samemu nie dam rady
Będę kombinował jak ojciec wróci, bo samemu nie dam rady
Ja kupiłem kiedyś sobie takie coś gdy miałem problemy z anteną i sygnałem.
Potrzebny jest jeszcze jeden zarobiony przewód który podłącza się do miernika i konwertera a do drugiego wyjście przewód do dekodera.
Koszt miernika jak się nie mylę to chyba 20 zł.
W całym chaosie jest kosmos