olej z ryb leczy i zapobiega schizofreni

Moderator: moderatorzy

ODPOWIEDZ
Maniek1234
zaufany użytkownik
Status: trener interpersonalny
Gadu-Gadu: 560878

olej z ryb leczy i zapobiega schizofreni

Post autor: Maniek1234 »

jestem urodzonym przywodca
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
Maniek1234
zaufany użytkownik
Status: trener interpersonalny
Gadu-Gadu: 560878

Re: olej z ryb leczy i zapobiega schizofreni

Post autor: Maniek1234 »

Na potrzeby obecnego badania zidentyfikowano 81 pacjentów w wieku między 13 a 25 rokiem życia z objawami psychozy. Oznakami schorzenia są problemy ze snem, stale narastająca podejrzliwość względem innych, wierzenie, iż ktoś wkłada im do głowy myśli lub wiara w to, iż posiada się magiczne moce.

Naukowcy przydzielili losowo 41 pacjentów do zażywania czterech tabletek z oleju rybnego dziennie przez trzy miesiące. Dzienna dawka 1 200 mg stanowi potrzebną ilość, by uzyskać korzyści zdrowotne dla serca i kosztuje mniej niż 40 centów dziennie. Reszta pacjentów otrzymywała placebo.

Po roku obserwacji, dwoje z 41 pacjentów (5%) w grupie przyjmującej olej rybny, wykształciło stan psychotyczny bądź straciło kontakt z rzeczywistością, natomiast w grupie stosującej placebo 11 na 40 uczestników (28%) miało psychozę.
jestem urodzonym przywodca
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Zacząłem brać olej rybny na stawy bo mnie kolano boli ale może przy okazji na schizofrenię pomoże choć i tak nie mam prawie żadnych objawów.
Gracja82
zarejestrowany użytkownik
Status: Specjalista ds badań klinicznych

Post autor: Gracja82 »

Każdy człowiek aby jego organizm mógł funkcjonować poprawnie powinien mieć dobrze zbilansowana dietę. Niestety nie jest to ani tanie ani łatwe. Dlatego my uzupełniamy dietę w tran (iq ten jest przebadany pod kątem neurologicznym). Tran zawiera Wit d3 oraz kwasy omega odpowiedzialne za utrzymanie prawidłowej gospodarki wapniowo fosforowej, hormonalnej, prawidłowego funkcjonowania wzroku, układu nerwowego. Jak ktos spożywa ryby przynajmniej 3 razy w tyg, lub zastępuje je sobie produktami zawierającymi kwasy omega+Wit d3, to nie ma potrzeby suplemetowac sie, jak nie, to uważam, ze warto.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Brzmi ciekawie, choć trochę mała ta próba - tylko 81 osób. Wyniki byłyby wiarygodniejsze, gdyby pod tym kątem zbadano osób kilkaset lub nawet więcej. Poza tym słyszałem o tym dobrych kilka lat wcześniej.

Osobiście jadam "Śledziki na raz" firmy "Lisner" 3-4 razy w tygodniu, więc chyba już nie muszę zażywać tranu w kapsułkach. Z drugiej strony to przecież kapsułki z tranem chyba nie są w stanie człowiekowi zaszkodzić.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Post autor: Wspaniale »

Wierzycie, że jedzenie czegoś leczy i zapobiega s., która jest
zbiorem wielu schorzeń o różnym i dotąd niezbadanym spektrum przyczyn?
ODPOWIEDZ

Wróć do „dieta”