Wybierz: pamięć lub zdrowie
Moderator: moderatorzy
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Wybierz: pamięć lub zdrowie
Co by było gdyby pojawiła się metoda leczenia schizofrenii ale związana z całkowitym wymazaniem pamięci.
Czy zdecydował(-a) byś się na taki zabieg, proszę o odpowiedź w ankiecie.
Czy zdecydował(-a) byś się na taki zabieg, proszę o odpowiedź w ankiecie.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Re: Wybierz: pamięć lub zdrowie
Ja bym z chęcią wymazał pamięć (wspomnienia) niezależnie od tego, czy coś by konkretnego uleczyły, bo na pewno by pomogły pozbyć się ciążącego mi bagażu wspomnień. Wolałbym selektywne czyszczenie, ale nie mając wyboru zdecydowałbym się na gruntowny reset.
Wybrałam zdrowie. Chętnie pozbyłam się wspomnień z momentów kiedy byłam szczęśliwa.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Wybrałem pamięć. Ponieważ to ona determinuje to kim jestem. Wszystkie sfery fizyczne i psychiczne mogę mieć uszkodzone, ale bez pamięci stałbym się kimś innym noszącym to ciało. Jak już byłem w czasie snu w stanie odcięcia od wszystkich zmysłów, zawieszenia w czarnej pustce i nie mogłem się ruszyć, to dopiero przypomnienie sobie słów: "Ja Łukasz" spowodowało, że wróciłem i się obudziłem.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.