co nieco o Latudzie

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
seebek
zaufany użytkownik

co nieco o Latudzie

Post autor: seebek »

"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Yemaya77
zarejestrowany użytkownik

Re: co nieco o Latudzie

Post autor: Yemaya77 »

Co nieco o Latudzie :) mogę się wypowiedzieć - neutralna dla figury, dobrze się tez na niej sypia, jednak humor i ogólne samopoczucie lepsze są na innych neuroleptykach. To zapewne indywidualne, ja poruszyłam niebo i ziemię, by dostać ten lek, a teraz zostałam z dużym zapasem, który jest mi kompletnie nieprzydatny. Akcja kosztowała niemało i wysiłku i kasy, a rozczarowanie dla mnie było niestety przykre. Ale nie darowałabym sobie, gdybym nie spróbowała. Może kiedyś doczekamy się idealnego leku.
Awatar użytkownika
seebek
zaufany użytkownik

Post autor: seebek »

Znalazłem szczegółową ulotkę informacyjną o Latudzie, poczytałem o skutkach ubocznych i muszę stwierdzić że wcale nie jest bezpieczniejszym lekiem od pozostałych neuroleptyków no i powoduje również przyrost masy ciała. :(
https://rxed.eu/pl/l/Latuda/5/
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

seebek pisze: ndz sty 15, 2017 10:46 pm Znalazłem szczegółową ulotkę informacyjną o Latudzie, poczytałem o skutkach ubocznych i muszę stwierdzić że wcale nie jest bezpieczniejszym lekiem od pozostałych neuroleptyków no i powoduje również przyrost masy ciała. :(
https://rxed.eu/pl/l/Latuda/5/
A który lek jest "dobry"? Żaden. Z nowszych ale już starych to takie abilify działa tylko na niektórych. Są osoby(np. ja) którzy czują się na niej jak by wzieli maryche albo amfe. Serdolect też cudem nie jest. Podobnie zeldox.
Tak naprawde po wszystkich lekach mniej lub więcej się tyje. Zależy to od człeka. Niektórzy tylko troche tyją inni więcej a niektórzy nawet chudną.
ODPOWIEDZ

Wróć do „latuda”