Badania zdrowotne na prawo jazdy
Moderator: moderatorzy
Badania zdrowotne na prawo jazdy
Kiedyś zdawałem na prawko ale po wielokrotnym oblaniu egzaminu poddałem się. Teraz zamierzam wrócić do zdawania i zdawać aż do skutku. Mam silną motywację.
Być może będę musiał ponownie przejść badania lekarskie. Czy powinienem mówić o tym, że choruję na schizofrenię?
Konsultowałem się kiedyś prywatnie z lekarzem, który w wątpliwych sytuacjach orzeka o zdolności do prowadzenia pojazdu i jego zdaniem powinienem mieć prawo jazdy.
Jak myślicie? Oprócz tego powinienem też chodzić w okularach ale w nich nie chodzę bo niewygodne a dużej wady nie mam. Chyba o okularach też bym musiał wspomnieć na badaniu nie?
Być może będę musiał ponownie przejść badania lekarskie. Czy powinienem mówić o tym, że choruję na schizofrenię?
Konsultowałem się kiedyś prywatnie z lekarzem, który w wątpliwych sytuacjach orzeka o zdolności do prowadzenia pojazdu i jego zdaniem powinienem mieć prawo jazdy.
Jak myślicie? Oprócz tego powinienem też chodzić w okularach ale w nich nie chodzę bo niewygodne a dużej wady nie mam. Chyba o okularach też bym musiał wspomnieć na badaniu nie?
Re: Badania zdrowotne na prawo jazdy
Moj LeKarz mowil zebym nie mowila o zaburzeniach psychicznych lekarzowi w sprawie prawa jazdy
- wildchild88
- zaufany użytkownik
absolutnie nie mów z własnej inicjatywy o tym!!
a nawet jak się spyta kłam:)
a nawet jak się spyta kłam:)
Live one day as an eagle or a lifetime as a fly
No to nie ma przeszkód.schizo11 pisze:Konsultowałem się kiedyś prywatnie z lekarzem, który w wątpliwych sytuacjach orzeka o zdolności do prowadzenia pojazdu i jego zdaniem powinienem mieć prawo jazdy.
Miałem podobnie jak maajutka, mój lekarz też twierdził, że nie ma potrzeby żeby mówić o dolegliwościach psychicznych. Warto tylko zwrócić uwagę na leki które bierzesz, niektóre z nich mogą powodować problemy z prowadzeniem.
Co do wady wzroku, prawdopodobnie przejdziesz badanie sprawdzające oczy, przynajmniej tak było w moim przypadku. Nie mam żadnej wady ale takie sprawdzenie było obowiązkowe dla wszystkich podchodzących do egzaminu w mojej szkole jazdy.
Co do wady wzroku, prawdopodobnie przejdziesz badanie sprawdzające oczy, przynajmniej tak było w moim przypadku. Nie mam żadnej wady ale takie sprawdzenie było obowiązkowe dla wszystkich podchodzących do egzaminu w mojej szkole jazdy.
Powiedzieli mi, że stare badania są ważne.
Okulary niby powinienem ale nie chce mi się nosić bo widzę "prawie" idealnie.
Okulary niby powinienem ale nie chce mi się nosić bo widzę "prawie" idealnie.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Słyszałem, że w razie wypadku OC jest nieważne ponieważ na lekach pisze że nie wolno obsługiwać maszyn.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Pacjenci, w szczególności ci którzy prowadzą pojazdy i obsługują maszyny, powinni być ostrzeŜeni o
moŜliwości wystąpienia senności związanej ze stosowaniem tego leku.
To z dwóch leków które biorę. Bezwzględnych przeciwwskazań nie ma chyba, że po benzodiazepinach.Ponieważ kwetiapina wywiera wpływ na ośrodkowy układ nerwowy, może zaburzać wykonywanie
czynności wymagających sprawności psychicznej. Dlatego też należy informować pacjentów, aby nie
prowadzili pojazdów ani nie obsługiwali urządzeń mechanicznych, dopóki nie jest znana
indywidualna wrażliwość pacjenta na lek.
- wildchild88
- zaufany użytkownik
A czy jest tu ktoś komu zabrali prawko z powodu schizy ale udało mu się je odzyskać?
Ja dostałem skierowanie na badanie, nie przeszedłem go, psychiatra powiedział tylko "prosze spróbować za rok".
Ja dostałem skierowanie na badanie, nie przeszedłem go, psychiatra powiedział tylko "prosze spróbować za rok".
Live one day as an eagle or a lifetime as a fly