"Przerwana lekcja muzyki"-film
Moderator: moderatorzy
- tom76
- zaufany użytkownik
"Przerwana lekcja muzyki"-film
Co myślicie o tym filmie?
Jutro czyli 13.01 leci na TVP1 o 20.15.
Ja go jeszcze nie widziałem ale podobno jest dobry i porównują go do "Lotu nad kukułczym gniazdem" bo są w nim sceny z szpitala psychiatrycznego.Już dawno chciałem go zobaczyc sle nie ma go w żadnej wypożyczalni i to fajnie że będzie w telewizji.
Jutro czyli 13.01 leci na TVP1 o 20.15.
Ja go jeszcze nie widziałem ale podobno jest dobry i porównują go do "Lotu nad kukułczym gniazdem" bo są w nim sceny z szpitala psychiatrycznego.Już dawno chciałem go zobaczyc sle nie ma go w żadnej wypożyczalni i to fajnie że będzie w telewizji.
- tom76
- zaufany użytkownik
Widziałem i rzeczywiście dobry jest.Możliwe że przekolorowany ale przecież karzdy przeżywa chorbę psychiczną inaczej,nie?
Wspomniałem o "Locie nad kukułczym gniazdem" bo w obu tych filmach akcja toczy się w szpitalu psychiatrycznym a mało jest filmów fabularnych z dziedziny chorób psychicznych których akcja toczy się w szpitalach.
Rzeczywiście oba te filmy mają inny cel ale chyba zawierają więcej praktycznej wiedzy dla chorych i zdrowych niż takie filmy jak np."Pająk"czy "Piękny umysł" bo pokazują chorobę człowieka od "kuchni" tzn.w szpitalu.
Wspomniałem o "Locie nad kukułczym gniazdem" bo w obu tych filmach akcja toczy się w szpitalu psychiatrycznym a mało jest filmów fabularnych z dziedziny chorób psychicznych których akcja toczy się w szpitalach.
Rzeczywiście oba te filmy mają inny cel ale chyba zawierają więcej praktycznej wiedzy dla chorych i zdrowych niż takie filmy jak np."Pająk"czy "Piękny umysł" bo pokazują chorobę człowieka od "kuchni" tzn.w szpitalu.
Re: "Przerwana lekcja muzyki"-film
Zgadzam się świetny film. Na pewno warto zobaczyć. W 2000 roku Angelina Jolie dostała nawet nagrodę Oscara za rolę drugoplanową. Polecam.
- antygratis
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Re: "Przerwana lekcja muzyki"-film
Nie podobał mi się prawie w ogóle.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.