.
Moderator: moderatorzy
Re: cukier waniliowy
Rzeczywiście. Sprawdziłem w domu i to, co mam, to "cukier wanilinowy", a nie "waniliowy". Masakra.
-
- zbanowany
Następnym razem powiedz mamie, żeby kupowała waniliowy.
Kiedyś chciałem być mądry. Aż sobie uświadomiłem, że jest to niemożliwe. Gdyż mądrość jest stanem nieosiągalnym do którego można jedynie dążyć. Dlatego dążę do celu po mimo, że go nie osiągnę, jak Syzyf pcham swój głaz z wiarą, że może się jednak mylę...
-
- zbanowany
Nawet jeśli to co piszesz nie jest bzdurą, to już widzę jak na skale przemysłową wydobywają wanilinę z kału bydła domowego. bitch please. To nie polska, żeby sprzedawać sól przemysłową jako spożywczą...Gehenna pisze:.
"W 2006 roku grupa japońskich badaczy kierowana przez Mayu Yamamoto opublikowała informacje o możliwości wyizolowania z kału bydła domowego waniliny. Wytwarzanie tego związku (używanego w przemyśle spożywczym i kosmetycznym) tą metodą jest tańsze, niż pozyskiwanie go z wanilii"
Dodam tylko że waniline znajdziecie w większości produktów spożywczych. Teraz niech każdy wnioski wyciągnie sam...
SMACZNEGO
Kiedyś chciałem być mądry. Aż sobie uświadomiłem, że jest to niemożliwe. Gdyż mądrość jest stanem nieosiągalnym do którego można jedynie dążyć. Dlatego dążę do celu po mimo, że go nie osiągnę, jak Syzyf pcham swój głaz z wiarą, że może się jednak mylę...
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Z czego się od wieków brało podpuszczkę?
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.