Otóż jutro będę miał wyrywany ząb i wiem, że nie można mieć leków rozrzedzających krew w organizmie. Dzwoniłem do lekarza i spytałem się czy można mieć znieczulenie przy lekach które biorę tj. klozapol, abilify i rispolept na co ona odpowiedziała, że lekarz stomatolog będzie wiedział, z tym że jeśli nie będę mógł to nie chce tracić czasu, bo tam nie można się umówić ogólnie na godzinę, tylko się jest od 14-17 i wtedy mnie przyjmą, u dentysta tak nie ma, ale u chirurga szczękowego już przynajmniej u mnie jest, bo będę miał ósemkę wyrywaną.
Także moje pytanie brzmi czy któryś z leków Klozapol, Abilify, Rispolept, rozrzedzają krew?
Czy któreś neuroleptyki rozrzedzją krew?
Moderator: moderatorzy
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Czy któreś neuroleptyki rozrzedzją krew?
Abilify na pewno nie, bo miałem operację i nie było kłopotu. Z resztą to nie wiem, sprawdź na ulotce, powinno być.
Lepiej być samemu niż żyć z iluzją posiadania przyjaciół.
- seebek
- zaufany użytkownik
Re: Czy któreś neuroleptyki rozrzedzją krew?
Ja miałem usuwane żylaki chirurgicznie i nie było problemu, a biorę olanzapinę i amisulpryd.
Warto zwrócić uwagę aby unikać zabiegu w okolicy pełni księżyca niosącej ryzyko krwotoku, chociaż niektórzy nie zwracają uwagi na ten fakt.
Warto zwrócić uwagę aby unikać zabiegu w okolicy pełni księżyca niosącej ryzyko krwotoku, chociaż niektórzy nie zwracają uwagi na ten fakt.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."