czy można Grajpfruty
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
czy można Grajpfruty
XXX
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2016 3:41 pm przez mylovelyengland, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: czy można Grajpfruty
Też coś gdzieś słyszałem chodziło też chyba o picie soku z grejpfruta.
W ulotce od leku powinna być informacja o tym !
W ulotce od leku powinna być informacja o tym !
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
Najczęściej jest napisane o soku grapefruitowym, natomiast nic nie ma o samym grapefruicie. Także nie wiem, bo w samy grapefruicie jest sok tyle, że naturalny, pewnie coś jest w tym sklepowym.
Ja słyszałem że grapefruit zwiększa stężenie leku we krwi i może dojść do zatrucia.
Grejfrut łączony z niektórymi neuroleptykami synergicznie trują serce! W rezultacie takie połączenia mogą być nawet niebezpiecznie dla życia!
- seebek
- zaufany użytkownik
Przez długi czas stosowałem ekstrakt z pestek grejpfruta w kropelkach i zauważyłem że powoduje wzrost stężenia leków w organiźmie, nawet gdy zachowywałem odstęp czasowy między jednym a drugim.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Jestem teraz na zastrzykach i przez święta piłem dużo soku z grejpfruta i nic mi się nie działo nie odczuwałem żadnej zmiany w działaniu leku który biorę.
Problem chyba jest tylko przy zażywaniu tabletek !?
Problem chyba jest tylko przy zażywaniu tabletek !?
W całym chaosie jest kosmos
A może to jest jak z alkoholem jedni mogą go jako tako pić przy lekach, tzn że go tolerują i nic im się nie dzieje. Natomiast inni mają jakieś wiksy, albo problemy zdrowotne.