Piekło na wieczność dla bezbożników
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Piekło na wieczność dla bezbożników
Po śmierci bezbożnicy idą do piekła na wieczność, nie na 100 lat, nie na 1000 lat, ale na wieczność. I nie będzie już odwrotu. A życie po śmierci jest bardziej realne niż tu na ziemi. Każdy będzie sprawiedliwie osądzony i dostanie wyrok. Wieczne szczęście dla ludzi przestrzegających Dekalog i Biblię i wieczne cierpienie w ogniu piekielnym dla grzeszników, dla aborcjonistów, homoseksualistów, kłamców, bałwochwalców, cudzołożników itd.

Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Re: Piekło na wieczność dla bezbożników
jestem ciekaw jak to się ma do masochistów - oni uwielbiają cierpienie
czyli w piekle mieli by jak w niebie?
czyli w piekle mieli by jak w niebie?
Aha. Też mnie tak straszono. I wierzyłem w to będąc małym dzieckiem. To była okrutna przemoc psychiczna na umyśle dziecka, które wierzyło, jak to dziecko, we wszystko (do pewnego czasu), co mówili. Zwykłe potwory.44 pisze:Po śmierci bezbożnicy idą do piekła na wieczność, nie na 100 lat, nie na 1000 lat, ale na wieczność.
Nieskończone konsekwencje dla skończonych przyczyn, to ma sens i jest bardzo sprawiedliwe...
- Catastrophique
- bywalec
Wierzyłem w piekło i obawiałem się go, kiedy byłem w psychozie.
Teraz bardzo powątpiewam.
Bóg to Miłość. Nie skazywałby, nikogo, na wieczne cierpienie.
Teraz bardzo powątpiewam.
Bóg to Miłość. Nie skazywałby, nikogo, na wieczne cierpienie.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- Bright Angel
- zaufany użytkownik
To jest ironia?Bardo pisze:Nieskończone konsekwencje dla skończonych przyczyn, to ma sens i jest bardzo sprawiedliwe...
Jeżeli teraz ludzie mając karę nieskończonego piekła i grzeszą, to pomyśl sobie jak by grzeszyli, gdyby kara była skończona. Większość ludzi myślałaby sobie, że najwyżej pocierpi sobie jakiś czas i wyjdą z tego kiedyś.
JAHWE jest BOGIEM sprawiedliwym i wszystko jest doskonale pomyślane, tylko ludzie tego nie rozumieją.
Aha, rozumiem. To znaczy nie rozumiem, bo jestem tylko człowiekiem 
Pokręcone to nieco. A jakie kary czekają tych, którzy będą skazani na
potępienie? I co z przebaczeniem, nie ma takiego pojęcia w słowniku
Jahwe? No i co z ludźmi, którzy w życiu nie słyszeli o jego naukach?
Takich jest większość.

Pokręcone to nieco. A jakie kary czekają tych, którzy będą skazani na
potępienie? I co z przebaczeniem, nie ma takiego pojęcia w słowniku
Jahwe? No i co z ludźmi, którzy w życiu nie słyszeli o jego naukach?
Takich jest większość.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Oczywiście, że jest przebaczenie i każdy może się nawrócić, tylko musi wyrzec się grzechów i postępować wg Dekalogu i Biblii. A Ty byś chciał grzeszyć i być zbawiony. Nie ma tak, grzech jest obrazą JAHWE i złamaniem JEGO poleceń. Reguły są jasne. A łatwo jest żyć zgodnie z wolą JAHWE. JAHWE nie wymaga dużo, a dużo daje.
Mądrość jest tym samym co RUACH HA KODESZ, czyli DUCH ŚWIĘTY. Ludzie mądrzy rozumieją to, bo są pod wpływem właśnie RUACH HA KODESZ (czyli DUCHA ŚWIĘTEGO).
Mądrość jest tym samym co RUACH HA KODESZ, czyli DUCH ŚWIĘTY. Ludzie mądrzy rozumieją to, bo są pod wpływem właśnie RUACH HA KODESZ (czyli DUCHA ŚWIĘTEGO).
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Niektórzy nigdy nie będą mieli możliwości poznania Biblii, nie sa jednak złymi ludźmi.
I co o tym sądzisz, 44?
Pozdrawiam.m.
I co o tym sądzisz, 44?
Pozdrawiam.m.
Skąd wiesz, że chcę żyć w grzechu i być zbawiony? Nic takiego nie napisałem, to Twoja
interpretacja. Jestem po prostu ciekaw.
Co do przebaczenia, chodziło mi o przebaczenie w trakcie odbywania kary. Czy może po sądzie
jest już szlus i żadnego wyjścia nie ma?
No i nie odpowiedziałeś na moje ostatnie pytanie.
interpretacja. Jestem po prostu ciekaw.
Co do przebaczenia, chodziło mi o przebaczenie w trakcie odbywania kary. Czy może po sądzie
jest już szlus i żadnego wyjścia nie ma?
No i nie odpowiedziałeś na moje ostatnie pytanie.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
JAHWE sądzi za wiedzę, którą każdy posiada. Chociaż w dzisiejszych czasach trudno nie słyszeć o Biblii w dobie mass mediów, internetu i powszechnej ewangelizacji na całym świecie.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Jak jesteś Pigmejem z buszy, to nie masz internetu. Plemiona z dżungli amazońskiej nie mają takiego dostępu do książkowych wydań Biblii, jak CI się chyba wydaje. Nie sądzę, żeby to byli źli ludzie.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Zapomniałeś o jawnogrzesznicach z cellulitem.44 pisze:Po śmierci bezbożnicy idą do piekła na wieczność, nie na 100 lat, nie na 1000 lat, ale na wieczność. I nie będzie już odwrotu. A życie po śmierci jest bardziej realne niż tu na ziemi. Każdy będzie sprawiedliwie osądzony i dostanie wyrok. Wieczne szczęście dla ludzi przestrzegających Dekalog i Biblię i wieczne cierpienie w ogniu piekielnym dla grzeszników, dla aborcjonistów, homoseksualistów, kłamców, bałwochwalców, cudzołożników itd.

Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- moi
- moderator
- Kontakt:
O właśnie - też o tym zapomniałam! Przecież cellulit to od razu wieczne potępienie
Wiadomo, że cellulit powstaje od nadmiaru seksu. Pozamałżeńskiego 
Pozdrawiam.m.

Pozdrawiam.m.
A skąd lub od kogo się ta wiedza wzięła?44 pisze:JAHWE sądzi za wiedzę, którą każdy posiada.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Nie zapomniałem, przecież wymieniłem cudzołożników. Cudzołóstwo w Biblii jest rozumiane jako seks pozamałżeński. Drwijcie sobie, drwijcie, ale już niedługo przekonacie się na własnej skórze.
To ja może kupię krem od cellulitu i zostanę zbawiona? 

Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- moi
- moderator
- Kontakt:
44, a jak ktoś ma tylko cellulit i nie jest bezbożnikiem? Łapie się, czy nie? 
Pozdrawiam.m.

Pozdrawiam.m.
Moi, przecież to niemożliwe.moi pisze:44, a jak ktoś ma tylko cellulit i nie jest bezbożnikiem? Łapie się, czy nie?![]()

Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Fakt, zapomniałam, że według 44 to oznaka jawnogrzesznictwamei pisze:Moi, przecież to niemożliwe.moi pisze:44, a jak ktoś ma tylko cellulit i nie jest bezbożnikiem? Łapie się, czy nie?![]()

No i mam dylemat: bo nie mam cellulitu, ale mam rozstępy. I nie wiem - łapię się, czy nie?

Pozdrawiam.m.