przeciwko psychiatrii!

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Necro
zaufany użytkownik

przeciwko psychiatrii!

Post autor: Necro »

Przekonałem się że te leki to silne dragi odstawiłem głupi antydepresant co się zemna dzeje teraz to jak zejście po narkotykach co oni tam dodają stop chemicznym lekom niech sami to jedzą ją już podziękował dla nich za takie piekło!
Śmierć Wrogom Ojczyzny
leonidas
zaufany użytkownik

Re: przeciwko psychiatrii!

Post autor: leonidas »

No zawroty głowy to miałem dobre 2 3 tygodnie, a jak odstawiłem nagle to mnie nerki bolały.
Awatar użytkownika
Necro
zaufany użytkownik

Wiem zrobiłem błąd odstawiłem nagle to nie witaminy innych leków już nie będę brał tylko sam neuroleptyk to mi wystarczy jakas masakra z nagłym odstawianjem :/
Śmierć Wrogom Ojczyzny
Ustinja25
bywalec

Post autor: Ustinja25 »

?
Ostatnio zmieniony ndz lut 15, 2015 11:00 pm przez Ustinja25, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

Ustinja25 pisze:może dla tego że w rodzinie nauczono mnie samokontroli i bardzo tego się u mnie przestrzega... Staram się kontrolować każdy gest i każde słowo.
To nie jest dobre. Emocje powinny mieć swoje ujście. U mnie to była jedna z przyczyn wybuchu psychozy. Tłumione emocje. Przez bardzo długi czas.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Joanna_s
zaufany użytkownik

Post autor: Joanna_s »

ja nigdy w takim szpitalu się nie znalazłam może dla tego że w rodzinie nauczono mnie samokontroli i bardzo tego się u mnie przestrzega... Staram się kontrolować każdy gest i każde słowo.
Ustinja25, psychoza nie ma nic wspólnego ze zdolnością do samokontroli. Ja bardzo długo w aż przesadnym stopniu trzymałam swoje zachowanie i słowa pod kontrolą. Także teraz naprawdę trudno wytrącić mnie z równowagi, a nawet kiedy bardzo się rozgniewam, zawsze w jakimś stopniu panuję nad tym, co mówię - pilnuję się, żeby nie powiedzieć czegoś, czego bym potem żałowała i nigdy nie wyzywam tego, z kim się kłócę. Nawet w czasie psychozy, choć byłam często bardzo przerażona swoimi "głosami", nie utraciłam nigdy kontroli nad swoim zachowaniem na tyle, by np. zapięto mnie w pasy, i nie byłam wobec nikogo agresywna.

Nie ma możliwości zapobiegnięcia psychozie poprzez odpowiednie metody wychowawcze itp. - psychozy zdarzają się ludziom z bardzo różnych środowisk społecznych i rodzin, ludziom o bardzo różnych osobowościach - na tym forum są bardzo różniący się ludzie, choć większość z nich ma za sobą psychozę czy psychozy.
Joanna_s
zaufany użytkownik

mei pisze:To nie jest dobre. Emocje powinny mieć swoje ujście. U mnie to była jedna z przyczyn wybuchu psychozy. Tłumione emocje. Przez bardzo długi czas.
Zgadzam się z mei, chociaż jednocześnie myślę, że niektóre formy wyrażania emocji (np. krzyk, wyzwiska itp.) często mogą przynosić więcej szkody niż pożytku - myślę, że powinno się znajdować ujście dla wszelkich emocji, ale w sposób, który nie będzie niszczył nas i naszych relacji z innymi ludźmi.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Joanna_s pisze: Ustinja25, psychoza nie ma nic wspólnego ze zdolnością do samokontroli.
Nie zgodzę się z Tobą. Wiele osób w psychozie traci samokontrolę. Ja chodziłam po ulicach z wyciągniętą w górę ręką i podkurczoną nogą, bo cały czas odbijałam się od ziemi, żeby wznieść się do Boga. Na pewno zwracałam an siebie uwagę innych. Chodziłam w lecie w wełnianej czapce, żeby nikt nie słyszał moich myśli. Płakałam, gdy miałam się wymyć, bo czułam się podglądana. Chodziłam po ulicach bez celu. Uważasz, że to nie są przykłady na utratę samokontroli nad sobą?

Wiele, mnóstwo osób doświadczyło tu utraty samokontroli nad sobą w trakcie psychozy. Myślę, że większość.
Joanna_s
zaufany użytkownik

Moi, źle mnie zrozumiałaś. Ustinja25 napisała, że pewnie nie grozi jej znalezienie się w szpitalu, bo rodzice nauczyli ją silnej samokontroli. Tymczasem ktoś może bardzo silnie kontrolować swoje słowa i zachowanie, a i tak dostać psychozy - o to mi chodziło.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

A to przepraszam - rzeczywiście, źle zrozumiałam.

Tak, nadmierna samokontrola także może spowodować rozwój silnej psychozy.

Pozdrawiam.m.
Ustinja25
bywalec

Post autor: Ustinja25 »

?
Ostatnio zmieniony ndz lut 15, 2015 11:00 pm przez Ustinja25, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Necro
zaufany użytkownik

Ustinja25 pisze:To fakt... Można się usilnie kontrolować lecz to nie znaczy że psychoza nie występuję...
U mnie silnie występują urojenia boję się ale potrafię kontrolować strach..
Raz mi się zdarzyło uroiło mi się że autobus którym jadę stanie w płomieniach i ubłagałam kierowce aby mnie z niego wypuścił znalazła się poprzez to na totalnym pustkowiu musząc na nogach iść 4km do najbliższej miejscowości no i spóźniłam się wtedy do pracy :?

Nie no ok więcej niż raz...
Zdarzało się jeszcze iż przy wystąpieniu głosów byłam pewna że jestem opętana chodziłam po egzorcystach spałam z biblią a do pracy jeździłam z różańcem na szyi :/ tak się bałam...
Później że moja rodzona mama chce mnie zabić bo ma w sobie diabła i takie tam...
nieciekawie było...
nie które urojenia miałem podobne do twoich paskudna choroba bierz leki przejdzie ją teraz jestem na małej dawce leku i wszystko jakoś przeszło i nie widać po mnie że biorę coś ;)
Śmierć Wrogom Ojczyzny
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Necro pisze: wt sty 06, 2015 8:41 pm
Ustinja25 pisze:To fakt... Można się usilnie kontrolować lecz to nie znaczy że psychoza nie występuję...
U mnie silnie występują urojenia boję się ale potrafię kontrolować strach..
Raz mi się zdarzyło uroiło mi się że autobus którym jadę stanie w płomieniach i ubłagałam kierowce aby mnie z niego wypuścił znalazła się poprzez to na totalnym pustkowiu musząc na nogach iść 4km do najbliższej miejscowości no i spóźniłam się wtedy do pracy :?

Nie no ok więcej niż raz...
Zdarzało się jeszcze iż przy wystąpieniu głosów byłam pewna że jestem opętana chodziłam po egzorcystach spałam z biblią a do pracy jeździłam z różańcem na szyi :/ tak się bałam...
Później że moja rodzona mama chce mnie zabić bo ma w sobie diabła i takie tam...
nieciekawie było...
nie które urojenia miałem podobne do twoich paskudna choroba bierz leki przejdzie ją teraz jestem na małej dawce leku i wszystko jakoś przeszło i nie widać po mnie że biorę coś ;)
To rzeczywiście poważne urojenia uzasadniające branie leków.
Awatar użytkownika
falling up
bywalec

Post autor: falling up »

Kocury leki na schizofrenie to LEKI na INTELIGENCJĘ.

Każdy schizofrenik ma nagrode NOBLA. bo jesteśmy z memowani filmem piękny umysł.

filmy, muzyka, książki, obrazy. memują. uważajcie co oglądacie.

masz depresje? włącz scene z 7 dusz na YT gdzie will się próbuje zabić. jak masz depresje to przynajmniej sobie popłaczesz i będziesz chciał oddać za kogoś życie.

mrówka flip? "dawno temu w trawie" zniszczysz ciemiężycieli ludzi prostych.

matrix. wiadomo.

szukajcie pozytywanych zakończeń bo te filmy są ZŁE
każdy czerwony napój ma barwinik=witamine "Ha"

*

prefix.
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

"NADZIEI UCZĄ CI, CO NA STOS, POTRAFIĄ RZUCIĆ SWÓJ ŻYCIA LOS. ZA OJCÓW GROBY, ZA 3MAJ... JEST TAKIE MIEJSCE, TAKI KRAJ!!!" Ps. Pierwsza Jaskółka psychotropa nie czyni..! Od dziś prdlę rentę. I jadę równo. Najpierw po dyżurce w szpitalu Jaskółki ;-) :-) Lot nad kukułczym gniazdem. Ken Kesey. Ken Elton Kesey....
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

"Całe złoto Kalifornii leży w banku Los Angeles, Beverly Hills (...) i nigdy nie ujrzysz go. Więc jeśli marzysz o Kalifornii, nie musisz tam jechać, by mieć pełen trzos..."

"Życie to jest lina, po której tańczymy (...)"- CAN YOU IMAGINE..?

Jesteś myślącym białkiem, narracje psychiatrów to efemerydy, osadzone na miałkiej skale... Psychologiczne aspekty tego co psychiatryczne..? Bo psycholog to straż przyboczna psychiatry... Koło się zamyka, @Meduzola ma czasem fiu-bziu w głowie, ale patrz raczej całościowo, to będzie tytuł maturalnej rozprawki 2022. Wiedza ogólna, gimnazjum to tylko chichot najnowszej historii.
ODPOWIEDZ

Wróć do „antypsychiatria”