jak najszybciej oczyścić organizm z kwetiapiny?
Moderator: moderatorzy
-
- zarejestrowany użytkownik
jak najszybciej oczyścić organizm z kwetiapiny?
Jak w temacie, zalezy mi na jak najszybszym wywaleniu tego z organizmu, gdyż niski poziom dopaminy jak i blokowanie jej wzrostu koliduje z innym lekiem który musze jak najszybciej zacząć stosować.
Re: jak najszybciej oczyścić organizm z kwetiapiny?
Wystarczy nie brać kwetiapiny, nie dostarczana w nowych dawkach
zniknie z organizmu. 2-3 dni niebrania wystarczą, by być czystym.
zniknie z organizmu. 2-3 dni niebrania wystarczą, by być czystym.
-
- zarejestrowany użytkownik
Tak ale da się jakoś to przyśpieszyć, wyłączyć ten wpływ na receptory?
Ja jak przedawkowałem leki to lekarka kazała mi pić dużo wody.
Mózg to niestety nie prosta maszyna mająca przy każdym receptorze wyłącznik on/off, sprawa
jest znacznie bardziej skomplikowana. Musiałbyś się dowiedzieć, po jakim czasie stężenie
danego leku w osoczu spada do zera (tzw. plasma level concentration). Po tym czasie
neuroleptyk nie ma wpływu na mózg. Ale takie dane są zazwyczaj podawane dla jednej dawki,
po dłuższym braniu koncentracja leku rośnie i stabilizuje się na danym poziomie.
Dla większości popularnych neuroleptyków kilka tygodni to raczej minimum po dłuższym zażywaniu
żeby skutecznie i na stałe odstawić.
jest znacznie bardziej skomplikowana. Musiałbyś się dowiedzieć, po jakim czasie stężenie
danego leku w osoczu spada do zera (tzw. plasma level concentration). Po tym czasie
neuroleptyk nie ma wpływu na mózg. Ale takie dane są zazwyczaj podawane dla jednej dawki,
po dłuższym braniu koncentracja leku rośnie i stabilizuje się na danym poziomie.
Dla większości popularnych neuroleptyków kilka tygodni to raczej minimum po dłuższym zażywaniu
żeby skutecznie i na stałe odstawić.