wazne nowy lek wczoraj od lekarki,gwaltowny spadek wagi
Moderator: moderatorzy
- maniek123
- nadużywający
- Gadu-Gadu: 560878
wazne nowy lek wczoraj od lekarki,gwaltowny spadek wagi
nazwa tego leku to FEWARIN wczoraj od mojej lekardzi dowidzialem sie ze pol roku temu wyszedl na rynek. Jest on nie drogi kuracja kosztuje 30 zl na miesiac.jest to lek przeciwdepresyjny o dzialaniu nasennym.prosze poczytajcie o nim chce pomoc innym.
- maniek123
- nadużywający
Re: wazne nowy lek wczoraj od lekarki,gwaltowny spadek wagi
prosze o przyklejenie tego watku gdzies gdzie bylby widoczny dla wszystkich bo ten lek to moze byc rewolucja w leczeniu bo bedziemy po prostu szczupli.mi lekarka kazala pogoglowac jeszcze o tym leku poczytac opinie innych i za tydzien sobie go wypisuje mam zajsc do mojej lekarki za tydzien i go wypisac
- maniek123
- nadużywający
poczytajcie o nim prosze bardzo go wczoraj zachwalala moja lekarka i podobno dopiero pol roku temu wszedl na rynek
Brałam go w 2007, wtedy kosztował 100 zł.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- koniczynka26
- bywalec
- Status: rencistka
Muszę zapytać moją pania psychiatre o ten lek i więcej się o nim dowiedzieć bo jeżeli faktycznie by on wspomagał moje odchudzanie to by było bardzo dobre.
- antygratis
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Guzik prawda. Prawda natomiast, że niewielu lekarzy go zapisuje (nie wiem czemu).maniek123 pisze:dopiero pol roku temu wszedl na rynek
Pierwsze słyszę, że wspomaga odchudzanie. Ponoć spośród tych wszystkich SSRY, tylko fluoksetyna zmniejsza apetyt (stosuje się ją na "żarłoczność psychiczną/bulimię) i ma korzystny wpływ na wagę ciała. Osobiście nie odnotowałem. Po citalopramie zaś miałem około 2 miesięczny jadłowstręt (jest w skutkach ubocznych w ulotce) i zrzuciłem koło 8 kg.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Chyba brałam ten lek. Z marnym skutkiem - nie podziałał na mnie. Być może podziałałaby większa dawka, ale odstraszyły mnie koszty kuracji (wtedy ten lek był chyba pełnopłatny, w każdym bądź razie drogi).
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- antygratis
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Stary i znany lek, ale chyba bardzo rzadko zapisywany. Choćby patrząc po wynikach i wpisach, z których da się wyciągnąć pewną statystykę na tym bogatym w uzytkowników forum:
http://www.nerwica.com/fluwoksamina-fevarin-t1776.html
Już częściej jest zapisywany citalopram (i naprawdę, jeśli będzie u Was tak, jak u mnie, to gwarantuję, że przez okres około 2 miesięcy jedzenie nie będzie Was pociągać, a posiłki spożyte już z konieczności, przymusu czy presji środowiska, będzie smakować jak tektura).
A najulubieńsze i często zapisywane przez lekarzy oczywiście sertralina, paroksetyna i wenlafaksyna (w moim przypadku jedynie ta pierwsza naprawdę skuteczna).
http://www.nerwica.com/fluwoksamina-fevarin-t1776.html
Już częściej jest zapisywany citalopram (i naprawdę, jeśli będzie u Was tak, jak u mnie, to gwarantuję, że przez okres około 2 miesięcy jedzenie nie będzie Was pociągać, a posiłki spożyte już z konieczności, przymusu czy presji środowiska, będzie smakować jak tektura).
A najulubieńsze i często zapisywane przez lekarzy oczywiście sertralina, paroksetyna i wenlafaksyna (w moim przypadku jedynie ta pierwsza naprawdę skuteczna).
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Ja ogolne na lekach przytyłem z 60kg, ale od kiedy zazywam Amisan (oficjalny nowy zamiennik solianu) to waga wciąż spada. Już dotychczas schudłem ponad 20kg
Wiaze się to z tym, iż nie zatrzymuje wody w organizmie jak większość innych naszych lekow, poza tym nie sprzyja wzmożonemu przyswajaniu weglowodanow, no i jest na nim bardzo obniżony apetyt. Nie ma się tez ochoty podjadać miedzy posiłkami, nie ma się ochoty na przekąski oraz słodycze, wcale. Na Solianie to miałem wilczy glod 24h na dobe i jakbym mogl to bym wszamal koniu z kopytomi 

"gwałtowny spadek wagi", czy może gwałtowny spadek z wagi? Jak się np błędnik zakołysze.

No to jest dobre.
Jak z Twoją wagą?
A w porządku, działa.
Jak z Twoją wagą?
A w porządku, działa.
Przypadek? Nie sądzę! "Yyyy tego się trzymam" 

- koniczynka26
- bywalec
No a ja Antonie zazywam Solian 100 mg na dobę i mam po nim mały apetyt i powoli chudne na tym leku ale muszę się zapytać mojej pani psychiatry czy faktycznie nie było by dla mnie lepiej gdybym zażywala jego odpowiednik Amisan bo może na Amisanie bym szybciej chudla i traciła zbędne kilogramy
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Tak, na Amisanie się szybciej chudnie i mowie to na podstawie własnego doświadczenia oraz doświadczenia osob z mojego bliskiego otoczenia, także zazywajacych ow lek.
Sporo osob znowoz nie widzi wogule roznicy miedzy tymi lekami, dlatego podejrzewam, ze Twoja lekarka powie Ci, ze jest to to samo. Ale warto podkreslic, iż nawet w ulotce jest podane jako skutek uboczny staly spadek wagi, wielu osobom może to przeszkadzać, itd., dla mnie natomiast okazało się to wybawieniem.
Ciesze się Koniczynko, ze udaje Ci się zazywac tak wspaniale mala dawke leku, tak 3maj!
Pozdrawiam!
Sporo osob znowoz nie widzi wogule roznicy miedzy tymi lekami, dlatego podejrzewam, ze Twoja lekarka powie Ci, ze jest to to samo. Ale warto podkreslic, iż nawet w ulotce jest podane jako skutek uboczny staly spadek wagi, wielu osobom może to przeszkadzać, itd., dla mnie natomiast okazało się to wybawieniem.
Ciesze się Koniczynko, ze udaje Ci się zazywac tak wspaniale mala dawke leku, tak 3maj!
Pozdrawiam!
- maniek123
- nadużywający
czy ktoras z was kiedys cierpiala na syndrom bycia blondynka ?
- koniczynka26
- bywalec
Dziękuję ci Antonie
Zastanowie się nad zmianą Solianu na Amisan bo bardzo bym chciała szybciej chudnac bo na razie chudne bardzo powoli ale cały czas systematycznie chudne więc z tego bardzo się cieszę

- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
To mysle, ze lepiej nie kombinować, jak jest dobrze, to nie warto szukac gdzie lepiej