forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Witam ,zakładam ten temat abyśmy mogli się dowartosciowac ,bo przecież każda i każdy z nas ma jakieś zalety swojego wyglądu zewnętrznego i spróbujmy je w tym temacie wymienić Śmiało dowartosciujmy się ! Ja na przykład mam bardzo piękne niebieskie ,duże oczy i mam też mocne ,gęste włosy .Moim atutem jest też moja barwa głosu, ponieważ mam bardzo ciekawą, ciepłą barwę głosu.
Mnie chodzi po prostu o to że pomimo tego że każda kobieta i każdy mężczyzna ma jakieś wady wyglądu zewnętrznego jakieś defekty to każda i każdy z nas ma też wiele zalet i mocnych stron naszego wyglądu zewnętrznego które należy sobie uświadomić i je podkreślać bo dzięki temu możemy się pozytywnie dowartosciowac Nie powinnismy się skupiać na naszych defektach wadach naszego wyglądu zewnętrznego bo to powoduje kompleksy a one niszczą nasze poczucie własnej wartości dlatego nie należy hodować w sobie kompleksów tylko trzeba myśleć o sobie pozytywnie
co daje pisanie o swoim wyglądzie na forum internetowym? przecież nikt tego nie może sprawdzić i ocenić, więc jak chcesz się dowartościować? zresztą ja wolę się dowartościowywać zaletami swojego umysłu, ale może jestem dziwna.
koniczynko zaśmiecasz forum.
"Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Marek Aureliusz.
wiele kobiet ma kompleksy,nie akceptuje tej swojej zewnętrznej powłoki, ćwiczenie "co jest we mnie fajne" nie jest takie bez sensu.
znając swoje atuty nabiera sie pewności siebie.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Amerei nie zaśmiecam w żaden sposób tego forum bo wszystkie tematy które zakładam i wszystkie moje wypowiedzi na tym forum są potrzebne i wartościowe i nic co tu piszę nie jest zaśmiecaniem tego forum Amerei masz prawo mnie nie lubić ale nie masz prawa tego okazywać w tak jawny i bezpośredni sposób jak to już wielokrotnie wobec mnie robiłaś na tym forum przekraczając granice i nawet pewien twój post który był wyjątkowo wulgarny i niezwykle bezczelny i obrażający mnie został przesunięty do niechcianych wątków Ja sobie Amerei nie pozwolę na takie traktowanie z twojej strony zapamiętaj to sobie i zawsze gdy w twoich postach będziesz przekraczać granice odnośnie mojej osoby to ja zamierzam się bronić i reagować na twoje zachowanie Ja uważam że ten założony przeze mnie temat jest również potrzebny i wartościowy ponieważ zakładając go miałam na celu aby każdy z użytkowników tego forum mógł spróbować uświadomić sobie zalety i atuty własnego wyglądu zewnętrznego i dzięki temu żeby nabrał pewności siebie i pozytywnie się dowartościował ponieważ ja uważam że nie należy hodować i pielęgnować w sobie kompleksów skupiając się na wadach i defektach naszego wyglądu zewnętrznego bo to niszczy poczucie własnej wartości i przez to czujemy się żle z sobą Trzeba myśleć o sobie pozytywnie i dostrzegać to co jest ładne w naszym wyglądzie zewnętrznym i starać się umiejętnie podkreślać nasze atuty i zalety wyglądu zewnętrznego bo dzięki temu nabieramy pewności siebie i dobrze czujemy się z sobą
k26, już zapomniałaś jak pisałaś do jednego z użytkowników, że go nie lubisz i jest popaprany?
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Mei, owszem ja tak pisałam do Mateusza ,bo bardzo negatywnie na mnie działały jego posty i się go bałam i czułam przed nim silny lęk i przed tym co pisze w swoich postach ,ale ja w przeciwieństwie do Amerei potrafię uświadomić sobie to że komuś sprawiłam przykrość moimi słowami i nie powinnam ich pisać i w związku z tym potrafię zmienić moje postępowanie wobec tej osoby. Amerei tego nie potrafi ,ale ja jej nie pozwolę się w żaden sposób żle traktować i zamierzam się bronić gdy Amerei będzie mi sprawiała przykrość .Ja już z Mateuszem się pogodziłam, postawiliśmy sobie granice, których nie będziemy przekraczać i ustaliliśmy wspólnie ,że aby między nami panowała zgoda na tym forum to po prostu nie będziemy ze sobą pisać ,ani nie będziemy pisać w tematach przez nas zakładanych i dzięki temu unikniemy konfliktów. Ja szanuję i akceptuję obecność Mateusza na tym forum, ale zamierzam trzymać się od niego na dystans, bo nie chcę z nim pisać. I niech sobie Amerei uświadomi że ja jej nie pozwolę się żle traktować ,ani w żaden sposób upokarzać ,tylko zamierzam jej stawiać ostre i wyrażne granice, w razie ,gdyby znowu Amerei próbowała mi sprawić jakąś przykrość i niech to sobie Amerei zapamięta że nikogo na tym forum nie wolno próbować upokorzać, bo wszyscy powinniśmy się tutaj traktować z szacunkiem.
Ostatnio zmieniony wt gru 09, 2014 6:20 pm przez koniczynka26, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobrze Petruccio , już będę wstawiać znaki przestankowe w moich postach,żeby były one bardziej czytelne,ale przecież ,i tak to co napisałam jest zrozumiałe i można to odczytać,więc trochę się mnie czepiasz...
Dobrze,Petruccio już edytowałam mój poprzedni post w tym temacie,dodając do niego znaki przestankowe. I co, teraz już w porządku Petruccio ? Czy jest już dla ciebie czytelny i zrozumiały ten mój post ? Pisałam ,nie dodając w postach znaków przestankowych z wygody i oszczędności czasu,aby szybciej napisać posta,ale skoro moje posty bez znaków przestankowych są mało czytelne,to po prostu będę je wstawiać,nie ma problemu .